ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

«Μαύρο» στο Cine Alimos από την πολεοδομία

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 73.000 ΕΥΡΩ

Το «Cine Αλιμος», από το 2016 οπότε άνοιξε, καθιερώθηκε γρήγορα ως θερινή απόδραση για τους κατοίκους του Αλίμου και των γύρω περιοχών.


Η πολεοδομία Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου όμως έκριναν ότι ο υπαίθριος κινηματογράφος παραβιάζει την πολεοδομική νομοθεσία, καθώς και διατάξεις περί αιγιαλού, παραλίας και προστασίας της δημόσιας περιουσίας και για αυτό επέβαλαν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών, ύψους 73.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης πάντως, υποστηρίζει ότι πρόκειται για πόλεμο που ξεκίνησε η δημοτική παράταξη «Άνω – Κάτω Καλαμάκι», η οποία έχει δημοσίως καταγγείλει τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου. «Αν νομίζουν οι κύριοι της αντιπολίτευσης ότι θα πετύχουν να κλείσουν τον δημοτικό μας κινηματογράφο ή να τον δυσφημίσουν, τους απαντάμε ότι χάνουν τον χρόνο τους αδίκως. Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα, είναι ότι τα βάζουν με χιλιάδες δημότες» λέει ο Ανδρέας Κονδύλης.

«Είναι δυνατόν ο ίδιος ο Δήμος, που από τη θέση του πρέπει να προστατεύει τη νομιμότητα, να παραβιάζει τον Νόμο και να απειλούνται εναντίον του “Πρωτόκολλα Αυθαίρετης Χρήσης” και “Πρωτόκολλα Κατεδάφισης Αυθαίρετης Κατασκευής”;», αναρωτιέται η αντιπολιτευόμενη παράταξη «Άνω – Κάτω Καλαμάκι», απαντώντας ότι «όταν επικρατεί η πολιτική δημιουργίας έργων με στόχο τον εντυπωσιασμό και όχι με σχεδιασμό και τήρηση των νόμων, τα έργα αυτά έχουν βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου και μετά έρχεται ο λογαριασμός που θα τον πληρώσουν τα οικονομικά του Δήμου μας και φυσικά τελικά οι δημότες του…».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, με εξαίρεση τις τουαλέτες του κινηματογράφου, οι οποίες όπως παραδέχεται υπερβαίνουν την προβλεπόμενη δόμηση αν και, όπως υποστηρίζει, έχουν υπαχθεί στον νόμο 4178/2013 για τη νομιμοποίησή τους οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις είναι νόμιμες. Ο κ. Κονδύλης επισημαίνει ότι υπάρχει πρακτικό έγκρισης διαμόρφωσης του χώρου από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της περιφερειακής ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, για τον συγκεκριμένο χώρο. Τονίζει μάλιστα, ότι σε παλαιότερο έγγραφο της Πολεοδομίας (Οκτώβριος 2017) αναφέρεται ότι για κατασκευαστικά έργα διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων αρκεί η έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

Υποστηρίζοντας τη νομιμότητα των εγκαταστάσεων ο δήμος έχει υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης της πολεοδομίας, ενώ παράλληλα ζητά αλλαγή χάραξης αιγιαλού και παραλίας, με δεδομένο ότι το παραλιακό μέτωπο της περιοχής έχει κατασκευαστεί με επιχωματώσεις.




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια