ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας

ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Τη Σάββατο στις 10 Μαρτίου του 2018 η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με την εσπερίδα που πραγματοποίησε στο Πέτρινο της Γλυφάδας .


Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις Γυναίκες Προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος Λένα Μαυρακάκη, η οποία στην ομιλία της ανέφερε:

«Αποφασίσαμε να τιμήσουμε συμπολίτισσές μας, γυναίκες από την πόλη μας, προέδρους των πολιτιστικών σωματείων, που μέσα από το έργο και τη δράση τους έχουν προσφέρει στην κοινωνική, πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου μας.Από την άλλη, είναι μια ευκαιρία για εμάς να τους πούμε ευχαριστώ, καθώς οι γυναίκες αυτές έχουν ορίσει πρότυπα τα οποία υπερβαίνουν τη διάκριση ανδρών και γυναικών και απευθύνονται με την ίδια δυναμική σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας»

Και σε άλλο σημείο είπε:

«Γιορτάζουμε για τη δύναμη τους, για το ηθικό τους, για τις γυναίκες που όχι μόνο επιβιώνουν αλλά και προοδεύουν. Γιορτάζουμε για το όραμα της ισότητας. Γιορτάζουμε για τον όλο και μεγαλύτερο αριθμό ανδρών που κατανοούν ότι η ισότητα είναι ωφέλιμη τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.Για εμάς η σημερινή ημέρα έχει πολιτική σημασία για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητας των γυναικών και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να την γιορτάζουμε κόντρα σε όλους τους αντί- που θέλουν απλά να είναι αντί-»

Στη συνέχεια ανέγνωσε κείμενο η συγγραφέας και επιμελήτρια εκδόσεων κ Στεύη Τσούτση και ανέλαβε το πάνελ ο συντονιστής της εκδήλωσης δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του σωματείου αλλά και πρόεδρος των Ποντίων Γλυφάδας κ Κυριάκος Τιλγκερίδης, ο οποίος εκτέλεσε άψογα την διεξαγωγή της εσπερίδας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η εκπρόσωπος από την Γ. Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, δικηγόρος και Γλυφαδιώτισσα κ Αμαλία Σαρρή, η οποία εστίασε την ομιλία της στη σημασία της ημέρας και μίλησε διεξοδικά για την πρόταση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία ψηφίζεται στη χώρα μας την Δευτέρα στις 11 Μαρτίου και δίνει ανακούφιση και προστασία σε πολλές γυναίκες με πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως αυτά της κακοποίησης.

Η κ. Χλόη Αμάραντου ανέγνωσε στροφές από τα ποιήματά της με τίτλο «Δίνοντας αύριο σκοπό»

Οι βραβευόμενες πρόεδροι και οι ομιλίες τους ήταν:
Η Πρόεδρος των Λακώνων Γλυφάδας κ Φρίντα Μαυροπούλου με θέμα «Γυναίκες της Λακωνίας και της Μάνης»
Η Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας «η Κρήτη» κ Δέσποινα Τσαγκαράκη με θέμα «οι λεβέντισσες γυναίκες της Κρήτης»
Η Πρόεδρος των Μικρασιατών Γλυφάδας «Το Άργενον» κ Μαρία Παπάζογλου, με θέμα «Μικρασιάτισσα, η γυναίκα της Ρωμιοσύνης»
Η Πρόεδρος του συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Μαζί για την ζωή» κ Σάσα Πατεράκη, με θέμα «η γυναίκα που μάχεται για την ζωή»
Η Πρόεδρος του εκπολιτιστικού λαογραφικού συλλόγου «Ελλήνων Διαδρομές» κ Δάφνη-Χαρίση Μπίλια με θέμα «η γυναίκα της Ηπείρου άλλοτε και τώρα»
Η Πρόεδρος των Συνταξιούχων εκπαιδευτικών κ Ελένη Καράχου-Σκούταρη, με θέμα «η θέση της γυναίκας εκπαιδευτικού στις αρχές του 20ου αιώνα και στην σημερινή εποχή»
Η Πρόεδρος του εξωραιστικού πολιτιστικού συλλόγου «Νέα Ευρυάλη» κ Ταξιαρχούλα Σακκά, με θέμα «η πολύτεκνη γυναίκα και ο αγώνας της»
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Χορού και Παράδοσης κ Αναστασία Βατιμπέλα, με θέμα «η εργαζόμενη γυναίκα- μάνα»


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ένα διασκεδαστικό θεατράλε από τις γυναίκες μέλη του σωματείου, οι οποίες χόρεψαν το «Μαρία Παναγιωταρά» ντυμένες επαγγέλματα στα οποία έχουν πετύχει οι γυναίκες. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των προέδρων και χορός.

Οι γυναίκες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης ήταν υπόδειγμα υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών και επεφύλαξαν μεγάλη έκπληξη στην πρόεδρό τους προσφέροντάς της Έπαινο για την κοινωνική της αλληλεγγύη στου συμπολίτες μας. Μόνο με αυτή τους την πράξη δείχνουν τον σεβασμό, την αγάπη και την σύμπνοια που υπάρχει σε αυτό το διοικητικό συμβούλιο. Αποτελούν μια αξιοθαύμαστη ομάδα εθελοντισμού που δίνει τη δύναμη να συνεχίζει το σωματείο των Γυναικών Γλυφάδας.

Η πρόεδρος ευχαρίστησε εξαιρετικά τον χρυσό χορηγό της εκδήλωσης κ Νίκο Παπάζογλου της Pharmex, που βοήθησε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η βουλευτής Β Πειραιά του Σύριζα κ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ο Δημοτικός σύμβουλος κ Νίκος Λεβετσοβίτης, συγγενείς και φίλοι των βραβευόμενων γυναικών.




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια