ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

3ο Συνέδριο «Ενωμένης Πόλης»: Συσπείρωση και μήνυμα ενότητας

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Σε ένα κατάμεστο από μέλη και φίλους «Μίκης Θεοδωράκης», διεξήχθη την Κυριακή 11 Μαρτίου το τρίτο συνέδριο της Ενωμένης Πόλης.



Η παράταξη του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, η οποία αριθμεί 700 εγγεγραμμένα μέλη, με πρωτοφανείς διαδικασίες για το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέλεξε ομόφωνα την Κεντρική Επιτροπή, που θα την οδηγήσει στις επόμενες εκλογές, ενώ ανανέωσε παμψηφεί την εμπιστοσύνη της στον Γιάννη Κωνσταντάτο, ως άρχων της διοίκησης του δήμου.
Στο Συνέδριο παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιώργος Ασημακόπουλος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλίμου Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού Νάκης Εφραιμίδης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Πασβαντίδης και ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αργυρούπολης Μιχάλης Κωστάκης.
Η διαδικασία του Συνεδρίου ξεκίνησε με την εκλογή του προεδρείου. Πρόεδρος του Συνεδρίου επιλέχθηκε ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Γιάννη Κωνσταντάτου, με μεγάλη προσφορά στην παράταξη, Στάθης Παντελόπουλος. Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε η πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας Ελληνικού, Ελένη Κορίλη. Ο εμπορικός κόσμος του δήμου εκπροσωπήθηκε από ένα ιδρυτικό μέλος της Ενωμένης Πόλης, την οδοντίατρο, Βάσω Σιτρά. Το προεδρείο συμπλήρωσαν ο Κωνσταντίνος Τζεμπελίκος, η Μαρία Κάτρη και ο Γιώργος Τζωρτζίνης.


Χαιρετισμό απηύθυναν στο συνέδριο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της τοπικής δημοτικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Νίκος Αρβανίτης και ο γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείς της παράταξης Γιώργος Πετράς.

Γ. Κωνσταντέλλος: Άκρως πετυχημένος δήμαρχος ο Γ. Κωνσταντάτος

Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, εξήρε το έργο της διοίκησης του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και τον Γιάννη Κωνσταντάτο προσωπικά, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άκρως πετυχημένο δήμαρχο. Απευθυνόμενος στους συνέδρους, χρησιμοποίησε ένα απόφθεγμα του Γκάντι για να περιγράψει την νικηφόρα πορεία της Ενωμένης Πόλης. «Στην αρχή θα μας παρατηρούν, μετά θα μας κοροϊδεύουν, θα μας χλευάζουν. Στη συνέχεια θα εναντιωθούν και θα μας κατηγορήσουν και στο τέλος θα τους νικήσουμε».

Δ. Χατζηδάκης: Η συνεδριακή διαδικασία δείχνει ενότητα

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, χαιρέτησε τη διαδικασία του Συνεδρίου παραδεχόμενος πως αν και δεν συνάδει με τη φιλοσοφία του, μιας και λειτουργεί περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, δεν μπορεί να μην παραδεχθεί πως αξίζει τον κόπο η συνεδριακή διαδικασία, αφού δείχνει ενότητα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ενωμένης Πόλης, Γιάννης Κωνσταντάτος τονίζοντας με της σειρά του την σημασία της ενότητας, αφού η Ενωμένη Πόλη είναι το αποτέλεσμα της ένωσης τριών παρατάξεων μετά από πρωτοβουλία του πρώην Δημάρχου Αργυρούπολης και σημερινό πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Τσαρπαλή.

Γ. Κωνσταντάτος: Σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε φέρνοντας χρήματα στο δήμο

«Σ’ αυτό το διάλογο είμασταν και οι τρεις συνεπείς και τίμιοι. Η πλειοψηφία των στελεχών μας μας ακολούθησε σ’ αυτή μας την κίνηση. Υπήρξαν και κάποιοι βέβαια που δεν ακολούθησαν και προσπάθησαν να υπονομεύσουν αυτή την ενότητα, να αλλοιώσουν αυτή την ενέργεια. Δημιούργησαν παράταξη υπό τον κ. Βαζαίο με απώτερο σκοπό να κρατήσουν τον κ. Κορτζίδη στη διοίκηση του Δήμου, διακινδυνεύοντας την τύχη του δήμου. Δεν τους ενδιέφερε. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να μην είναι ο Κωνσταντάτος δήμαρχος γιατί κάποιοι έχουν προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μας. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της πόλης.

Θα εμφανιστούν και πάλι κάποιοι που θα προσπαθήσουν να διαβάλουν την παράταξή μας. Δεν τους φοβόμαστε γιατί εμείς απαντάμε με έργα. Όμως να μην τους δώσουμε καμία ευκαιρία. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη νίκη από την πρώτη Κυριακή

Αν δεν είχαμε ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία του Γιάννη Τσαρπαλή για ενότητα, σήμερα πολύ πιθανόν να υπήρχε διοίκηση Κορτζίδη στο δήμο. Και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν θα υπήρχε ούτε Δημοτική Συγκοινωνία, που εξυπηρετεί 12-15.000 πολίτες το μήνα, δεν θα είχαμε 28 πιστοποιημένες παιδικές χαρές, στο βουνό μας δεν θα υπήρχαν όλα αυτά που φτιάξαμε και για τα οποία βραβευθήκαμε πρόσφατα, 38 σχολεία δεν θα είχαν ανακαινιστεί, οι αθλητικοί χώροι θα ήταν σε άθλια κατάσταση, το δημαρχείο μας θα κατέρεε και πολλά ακόμα δεν θα υπήρχαν και ξέρετε γιατί; Γιατί η διοίκηση Κορτζίδη προτιμούσε να κάνει επαναστατική γυμναστική λέγοντας πως δεν έχει χρήματα γιατί φταίνε τα μνημόνια και η Μέρκελ.

Εμείς πέρα από αυτή τη λογική σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε φέρνοντας χρήματα στο δήμο όχι από την κυβέρνηση, ούτε από την περιφέρεια αλλά από τον ιδιωτικό τομέα. Και με ορθή διαχείριση στα οικονομικά μας κατορθώσαμε να γυρίσουμε το δήμο από ελλειμματικό σε πλεονασματικό».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί η συγκινητική ομιλία του Γιάννη Τσαρπαλή, ο οποίος μίλησε για την πρωτοβουλία του, πριν τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, για την συστράτευση των τριών παρατάξεων και τη δημιουργία της Ενωμένης πόλης.

Γ. Τσαρπαλής: Κάναμε ένα τεράστιο άλμα μπροστά με την «Ενωμένη Πόλη»

«Πιστεύω πως στην αυτοδιοικητική μου πορεία πήρα άριστα και μάλιστα με τόνο, όχι γιατί ως δήμαρχος έκανα έργο, ούτε γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας μου δεν ακούστηκε τίποτα για διαφθορά και σπατάλη. Το πήρα το άριστα για μια ενέργεια που έκανα και για την οποία με βοήθησαν και στελέχη της παράταξής μου, που σήμερα βρίσκονται σ’ αυτή την αίθουσα, πλην ενός. Του Γιώργου Κοσικίδη. Η ενέργεια αυτή ήταν η απόφασή μου να κάνω ένα βήμα πίσω. Και μ’ αυτή την απόφαση, μ’ αυτό το ένα βήμα πίσω, κάναμε ένα τεράστιο άλμα μπροστά με την »Ενωμένη Πόλη»».




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια