ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ένταση στην Μυτιλήνη: «Μπλόκαραν» από τον Δήμο την εκφόρτωση οικίσκων που προορίζονταν για τη Μόρια!

«Μπλόκο» της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε στο εμπορικό λιμάνι της πόλης 50 οικίσκους για τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Μόριας.



Αμέσως μετά την άφιξη του πλοίου, απορριμματοφόρα του δήμου απέκλεισαν την μπουκαπόρτα, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο δήμαρχος με αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότητας της Μόριας και κατοίκους του χωριού, στάθηκαν μπροστά στο πλοίο απαγορεύοντας έτσι την εκφόρτωση των οικίσκων.

Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή και τον λιμενάρχη, στους οποίους όμως ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει εκφόρτωση των οικίσκων, αφού ο καταυλισμός δεν θα επεκτείνει τις υποδομές του ούτε κατά μία θέση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών του τόπου και των φορέων τους».

«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Λέσβος από νησί της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, σε νησί-φυλακή», τόνισε προς τους συγκεντρωμένους ο κ. Γαληνός.

Τι λέει ο δήμαρχος, κ. Γαληνός

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαληνός σημείωσε ότι «τα αιτήματα είναι συγκεκριμένα και δεν αλλάζουν ούτε διαπραγματευόμαστε για αυτά. Τα καταθέσαμε πριν από λίγες μέρες στον κ. Μουζάλα, τα καταθέσαμε και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτά είναι: Η άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας, η μη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων, η μη αποδοχή λήψης αποφάσεων χωρίς τους κατοίκους των νησιών, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου».

«Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση», συνέχισε ο δήμαρχος, «παρά το σαφές και ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο λεσβιακός λαός με τη γενική απεργία του και τη συγκέντρωση του στα τέλη Νοεμβρίου, δεν έδειξαν διάθεση ανταπόκρισης. Αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει ίδια, χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών. Οι αριθμοί των όσων αποχωρούν δεν αποδεικνύουν διάθεση αποσυμφόρησης της κατάστασης που επικρατεί στη Λέσβο».


Σημειώνεται ότι στις 5.00 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το συντονιστικό των φορέων της Λέσβου προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με την κλιμάκωση της κινητοποίησης που προκλήθηκε από την άφιξη των 50 οικίσκων.



 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


TOP PIZZA ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια