ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ούτε «καθαρή» ούτε «έξοδος», μόνο βαρύ μνημόνιο Τσίπρα

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Ευτυχώς η Ν.Δ. δεν ψάχνει για αφηγήματα, που ορισμένοι τα μεταφράζουν και ως «παραμύθια», όπως ήταν το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Διαθέτει συγκροτημένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων με μειώσεις φόρων, περιστολή της κρατικής σπατάλης, αξιολόγηση στο Δημόσιο από το ΑΣΕΠ και προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων χωρίς υπουργικά κλάματα ή άλλα προσκόμματα.



Αυτό που δεν κατανοεί ουδείς είναι για ποιο λόγο το Μαξίμου κατασκευάζει ένα ακόμη παραμύθι, αυτό της δήθεν «καθαρής εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια». Ο σχεδιασμός σαφής: θέλουν να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τους πολίτες με σκοπό να προσφύγουν σε κάλπες τον Σεπτέμβριο του 2018, πριν δηλαδή την εφαρμογή των επώδυνων μέτρων για μείωση των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας.

Η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λένε τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης. Ούτε «καθαρή» ούτε «έξοδο» από τα Μνημόνια μπορούμε να έχουμε με την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία άλλωστε ευθύνεται γιατί την υποτροπή της κρίσης ρίχνοντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα τέλη του 2014.

Δεν θα είναι «καθαρή» γιατί, όπως έχουν διαμηνύσει οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η ελληνική οικονομία θα τελεί υπό αυστηρή εποπτεία μέχρι να πληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν θα είναι «έξοδος» γιατί τα μνημονιακά μέτρα θα συνεχισθούν και μετά τον Αύγουστο. Την 1η Ιανουαρίου θα καταργηθούν οι προσωπικές διαφορές μειώνοντας τις συντάξεις έως 18%, ενώ η περικοπή του αφορολόγητου ορίου, που θα γίνει μεταξύ 2019 και 2020, θα πλήξει ακόμη και τους χαμηλόμισθους των 500 ευρώ.

Αυτό που θα γίνει στις 20 Αυγούστου είναι ότι θα τερματισθεί ο δανεισμός της Ελλάδας από την τρόικα. Από τον Σεπτέμβριο η χώρα πρέπει να έχει αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές, όμως αυτή η κίνηση θα κοστίσει κάτι παραπάνω. Τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας διαμορφώνονται σε επίπεδα άνω του 4%, όταν οι «τοκογλύφοι» της τρόικας μας δάνειζαν με 1%.

Πολύ απλά οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν ούτε μπορούν να περάσουν από τα Κοινοβούλιά τους νέο Μνημόνιο. Θα μας «ξεπροβοδίσουν» στις ακριβές αγορές έχοντας εξασφαλίσει το «γάιδαρό τους». Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη υπογράψει το υπερταμείο, στο οποίο έχει περάσει όλη η κρατική περιουσία και ελέγχεται από τους δανειστές, ενώ έχει δεσμεύσει τη χώρα για υψηλά πλεονάσματα τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Ενας ξένος φοιτητής ισοδυναμεί με 80 τουρίστες!

Αντί να ψάχνει στην Πορτογαλία τα οικονομικά θαύματα, ο πρωθυπουργός έπρεπε να διδαχθεί από τις επιτυχίες της Κύπρου. Στο νησί έχουν καταφέρει να επουλώσουν τα τραύματα του δικού τους Μνημονίου και να ηγούνται της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Εκτός όμως από το οικονομικό θαύμα η Κύπρος έχει κάνει το δικό της εκπαιδευτικό θαύμα. Μέσα σε λίγα χρόνια και μετά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κατάφεραν να γίνουν το εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής προσελκύοντας ξένους φοιτητές. Οπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, από τους 38.000 φοιτητές που σπουδάζουν στην Κύπρο οι 22.000 είναι ξένοι. Μόνο στις Ιατρικές Σχολές της Μεγαλονήσου το 60% των σπουδαστών προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα έσοδα από ένα φοιτητή ιατρικής ισοδυναμούν με τα ποσά που αφήνουν 80 τουρίστες! Αυτό είναι αναπτυξιακή πολιτική και όχι οι αρλουμπολογίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

«Ναι σε όλα»

Ασφαιρες είναι οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το θέμα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ όσο και για τις αλλαγές στο νόμο για τις απεργίες. «Ναι σε όλα» θα ψηφίσουν όταν έρθει το μνημονιακό νομοσχέδιο στη Βουλή και θα χειροκροτούν τον πρωθυπουργό, που υπογράφοντας τα πάντα τους κρατάει στην καρέκλα. Οι περισσότεροι από τους 153 βουλευτές της συμπολίτευσης ξέρουν ότι δεν θα ξαναδούν βουλευτικά έδρανα στη ζωή τους και δεν θα χαλάσουν τη ζαχαρένια τους για «ιδεολογικούς λόγους». Το πολύ να πουν ότι αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε για την πατρίδα και θα αναχωρήσουν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπο



 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


TOP PIZZA ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια