ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Οι κάτοικοι της Χιμάρας κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα και παγώνουν τα σχέδια των κατεδαφίσεων

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, μετά τα τελευταία «τελεσίγραφα» που έλαβαν ομογενείς στην Χειμάρρα, για εκκένωση επιπλέον 19 κατοικιών και καταστημάτων της πόλης


Του Παναγιώτη Σαββίδη

«Παγώνουν» οι κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών στην Χειμάρρα, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος που εκδόθηκε την Τετάρτη, έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής.


Σύμφωνα με την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου, οι κατεδαφίσεις και η συνέχιση των έργων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας, σταματούν –έως το τέλος τουλάχιστον του χρόνου- και μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές των Ελλήνων κατοίκων στη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, μετά τα τελευταία «τελεσίγραφα» που έλαβαν ομογενείς στην Χειμάρρα, για εκκένωση επιπλέον 19 κατοικιών και καταστημάτων της πόλης, προκειμένου να κατεδαφιστούν στη συνέχεια.

«Η απόφαση αυτή, μας δίνει χρόνο για περεταίρω ενέργειες και μία επί της ουσίας συζήτηση με την αλβανική κυβέρνηση. Δεν είμαστε αρνητικοί στο σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας. Είμαστε αρνητικοί στον τρόπο με τον οποίον γίνεται και στους σκοπούς του. Λέμε να γίνει το έργο ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους. Κάτι που δεν συμβαίνει έως σήμερα» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Χειμάρρα κ.Φρέντης Μπελέρης.

Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην Αθήνα, ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Χειμαρριωτών, όπου παρουσιάστηκαν διεξοδικά όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο επίμαχο θέμα. Την ενημέρωση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, του κόμματος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, κ.Λεωνίδας Παππάς και ο πρόεδρος του παραρτήματος του κόμματος στην Χειμάρρα κ.Φρέντης Μπελέρης.

Με δηλώσεις του στο protothema.gr o πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ.Παππάς, επεσήμανε, για τις αλβανικές μεθοδεύσεις στην Χειμάρρα : «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση Ράμα. Το θέμα είναι το κίνητρο πίσω από αυτό το οργανωμένο σχέδιο. Εάν δηλαδή το κίνητρο είναι οικονομικό, καταπατώντας αυθαίρετα και αξιοποιώντας τα «φιλέτα» που ανήκουν σε ομογενείς, ή εθνικιστικό ώστε να διώξουν τους Έλληνες από την Χειμάρρα. Πιστεύω πως είναι και τα δύο. Και να εκμεταλλευτούν καταχρηστικά τις περιουσίες μας αλλά και να διώξουν οριστικά το ελληνικό στοιχείο από τον τόπο του».


Protothema.gr








 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια