ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σόιμπλε: Ο Τσίπρας κέρδισε γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΩΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Γιατί είχε ευχηθεί στον Τσίπρα να χάσει - «Δεν μπορείς να ζητάς δάνεια και μετά να βρίζεις αυτούς που στα δίνουν» - «Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κόψει συντάξεις»




«Ο εφιάλτης για την Ελλάδα έχει τελειώσει». Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε την τελευταία του συνέντευξη ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας την πάγια γερμανική θέση για την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια. 'Ήτοι, εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Εκσυγχρονισμός του δημοσίου τομέα και υπακοή στον Νόμο. Δηλαδή στο πρωτογενές και παράγωγο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο τέως Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, το όνομα του οποίου έχει γίνει συνώνυμο της λιτότητας στην Ελλάδα, απέρριψε για ακόμα μια φορά την πιθανότητα διαγραφής του ελληνικού χρέους, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί τις αποφάσεις του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης .  
Μετά από οκτώ χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και μετά από 113 συνεδριάσεις του Eurogoup, ο Β. Σόιμπλε, ένας αληθινός ευρωπαϊστής και παράλληλα ένας ειλικρινής πολιτικός, εξακολουθεί να προσεγγίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με έναν απλό τρόπο. «Ακολουθήστε τους κανόνες. Οι κανόνες υφίστανται. Μπορούμε να τους αλλάξουμε. Αλλά μέχρι τότε, πρέπει να τους ακολουθούμε. Αλλιώς δεν έχουν καμία σημασία».

Μιλώντας στον διευθυντή της εφημερίδας “Καθημερινή” Αλέξη Παπαχελά, για την εκπομπή “Ιστορίες” του “ΣΚΑΙ”, ο νυν πρόεδρος της γερμανικής Κάτω Βουλής (Bundestag) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για όλους και για όλα. Και είχε να πει πολλά.



Ο Σαμαράς, τα ψέματα του Τσίπρα και οι προτάσεις για Grexit

«Ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αποτέλεσε τον εύκολο στόχο κάθε ελληνικής κυβέρνησης.  Σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, ο κ. Τσίπρας τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Βερολίνο, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 2012, λέγοντάς του ότι όταν εκλεγεί, θα φροντίσει ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη χωρίς όμως να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. «Του απάντησα ότι θα ήταν καλύτερο για τον ίδιον να χάσει τις εκλογές, καθώς θα ήταν αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο»..

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε διεξοδικά και στην περίοδο από την διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος λόγω ατολμίας αρνήθηκε να προχωρήσει στην εφαρμογή διαβρωτικών μεταρρυθμίσεων, μέχρι το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης συμμετείχε στα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

«Είχα συζητήσει με τον κ. Βενιζέλο, λέγοντάς του, ότι θα ήταν καλύτερο ένα time-out από την Ευρωζώνη. Είχα πει ότι η εφαρμογή τόσο σημαντικών μεταρρυθμίσεων δεν θα ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Εγώ δεν θα μπορούσα να τις εφαρμόσω στην Γερμανία [...] Θα μπορούσατε να εγκαταλείψετε την Ευρωζώνη και να χρησιμοποιείστε την υποτίμηση του νομίσματος για να αυξήσετε την ανταγωνιστικότητά σας. Και μετά από κάποια χρονική περίοδο να επιστρέψετε στο ευρώ. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Λογικό, καθώς αυτή απόφαση ήταν αποκλειστικά δική σας»

Ο τέως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς φοβήθηκε να προχωρήσει στην εφαρμογή των «απαραίτητων» διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ζητώντας ένα «διάλειμμα» για πολιτικούς λόγους, καθώς έβλεπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.


«Εκείνη την περίοδο συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα εδώ στο γραφείο μου. Μιλήσαμε για μια ώρα και του είπα ότι δεν θα κερδίσει τίποτε αν αθετήσει τις υποσχέσεις μιας επιτυχημένης διακυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά». 









 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια