ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αμερική ή Μερική;

Του Θωμά Παπαλιάγκα
Όσο οι κυβερνητικοί εταίροι πηγαινοέρχονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είτε για επίσημη επίσκεψη στον ιδεολογικό εχθρό είτε για αναψυχή στις πράσινες τσόχες, τους πολίτες ουδόλως απασχολεί η Αμερική, μα η εργασία τους η μερική!



Σύμφωνα με τα επίσημα πλέον στοιχεία το 1/3 των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα εργάζεται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ενώ η μέση αμοιβή των εν λόγω πολιτών βαίνει μειούμενη και είναι σήμερα μικρότερη από 400 ευρώ.

Ούτε λόγος φυσικά για τη μαύρη και απλήρωτη εργασία. Όποιος έχει επαφή με την αληθινή οικονομία γνωρίζει.

Ούτε λόγος για την πραγματική ανεργία η οποία παραμένει σταθερή επι της ουσίας, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τις χιλιάδες νέων που υποχρεώνονται να ζήσουν μακριά από τον τόπο τους και συνεχίζουν να φεύγουν ουσιαστικά διωγμένοι από την πατρίδα τους.

Γιατί;

Διότι τη χώρα διοικεί εδώ και χρόνια, ένα πολιτικό σύστημα και προσωπικό περίκλειστο, οικογενειοκρατικό, παραδομένο σε κομματικές επετηρίδες και ιδιοτελή συμφέροντα. Ένα πολιτικό σύστημα και προσωπικό που όχι μόνο αγνοεί τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, που όχι μόνο αδιαφορεί να τα μάθει και πόσο μάλλον να τα λύσει, αλλά πλέον φαίνεται να έχει συμφέροντα αντίθετα απ’ αυτά των απλών Ελλήνων πολιτών. Στα χρόνια της κρίσης η αναντιστοιχία αυτή έχει ενταθεί ενώ εσχάτως κορυφώνεται.

Είναι ξεκάθαρο. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκες και προβλήματα που η σημερινή πολιτική τάξη δεν κατανοεί και δε θέλει να λύσει. Το πολιτικό σύστημα και προσωπικό ενδιαφερεται αποκλειστικά για την αυτοσυντήρησή του. Ένα βαθιά συντηρητικό κομματικό σύστημα.

Είναι επιτακτική ανάγκη όλο αυτό ν’ ανατραπεί.

Να τελειώνουμε με τους μόνιμους βουλευτές, με τους σάπιους μηχανισμούς.

Ο τόπος χρειάζεται μια νέα, αποφασιστική και αποφασισμένη πολιτική γενιά.

Δεν εννοούμε μια νεότερη γενιά που εξέλεξε, ως φυσική απαράλλαχτη συνέχεια των προηγούμενων, τον σημερινό πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστεράς. Με αποτέλεσμα οι πολίτες να θεωρούν ότι είναι η πρώτη που πρέπει να φύγει. Εννοούμε μια γενιά ανθρώπων παραγωγικών και όχι επαγγελματιών πολιτικών.

Η πολιτική να έρθει στο επίκεντρο, η κοινωνία να έρθει στο επίκεντρο.

Να σοβαρευτούμε και να νοιαστούμε τον τόπο και τους ανθρώπους.

Τα ηνία ν’ αναλάβει μια σύγχρονη πολιτική γενιά, με ιδέες δραστικές στο σήμερα και κατεύθυνση για το αύριο.

Μια διαφορετική πολιτική γενιά που ξέρει πού θέλει να πάει η χώρα τις επόμενες δεκαετίες.

Μια αποφασισμένη πολιτική γενιά που θα χτίσει μια κοινωνία αδιαπραγμάτευτα δίκαιη, ισότιμη, αξιοκρατική όπου όλα θα ξεκινούν από την ουσιαστική παιδεία και την αξιοπρεπή εργασία.

Μια αποφασισμένη πολιτική γενιά που αναλαμβάνει την Ευθύνη.











 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια