ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ

Ισχυρίζεται ο Γιάννης Κωνσταντάτος ότι πέτυχε ένα μικρό οικονομικό θαύμα στα 3 χρόνια της διοίκησής του. Και παρουσιάζει τα εξής στοιχεία: α) το 2013 ο δήμος είχε έλλειμμα 1.143.000 ευρώ, ενώ το 2016 έχει πλεόνασμα 1.001.000 ευρώ β) το 2013 το χρηματικό υπόλοιπο του δήμου ήταν 567.000 ευρώ, ενώ το 2016 είναι 4.604.000 ευρώ.



Οι δύο δείκτες που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Κωσταντάτος, από μόνοι τους δεν αποδείχνουν την καλή ή κακή οικονομική κατάσταση του δήμου και το αντίκρισμά της στους πολίτες.

Σχετικά με το πρώτο, το έλλειμμα ή πλεόνασμα στον ισολογισμό είναι ένα μέγεθος που μπορεί να διαμορφωθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με αντίστοιχους λογιστικούς χειρισμούς. Για παράδειγμα, ο ισολογισμός του 2013 που καταρτίστηκε επί διοίκησής μας θα εμφάνιζε μεγάλο πλεόνασμα αν οι επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών έμπαιναν στα έσοδα και όχι στην καθαρή περιουσία (όπως έκαναν άλλοι δήμοι).

Σχετικά με το δεύτερο, παρατηρούμε ότι ο Γιάννης Κωνσταντάτος πιστώνει στη διοίκησή του ολόκληρο το οικονομικό έτος 2014, ενώ είναι γνωστό ότι ανέλαβε διοίκηση τους 4 τελευταίους μήνες του έτους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας, παρέλαβε από τη διοίκησή μας το δήμο με χρηματικό υπόλοιπο 1.468.000 ευρώ και όχι 567.000 ευρώ όπως ισχυρίζεται κάνοντας σύγκριση με το 2013.

Για να διαμορφώσουμε μια καλύτερη εικόνα της οικονομικής κατάστασης του δήμου μας, θα ήταν χρήσιμο να δώσει η δημοτική αρχή στη δημοσιότητα, πρόσφατα στοιχεία (ας πούμε του Σεπτέμβρη 2017) που αφορούν στις υποχρεώσεις (χρέη), βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες του δήμου μας, όπως αντίστοιχα και στις απαιτήσεις του (αυτά δηλαδή που του οφείλονται).
Δημοσιεύουμε τον παρακάτω πίνακα που δείχνει το πώς ήταν αυτά τα στοιχεία την 1/1/2011 όταν αναλάβαμε τον ενιαίο Καλλικρατικό δήμο και στις 31/8/14 όταν αποχωρήσαμε από τη διοίκηση.
Στο πίνακα αυτό φαίνεται η τεράστια προσπάθεια και το πολύ θετικό αποτέλεσμα που είχαμε στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου μας.
Για παράδειγμα την 1/1/2011 οι υποχρεώσεις (χρέη) του δήμου μας ήταν 15.368.000 ευρώ και στις 31/8/2014 ήταν 7.807.000.ευρώ.











ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια