ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Διεθνείς προεκτάσεις της ναρκο-κρίσης Ράμα

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Πρωθυπουργού – νονού πλέον συμμοριών καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών κ. Έντι Ράμα, απέρριψε αίτημα των εισαγγελικών αρχών για την άρση της ασυλίας του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχήρι.


Η σοσιαλιστική πλειοψηφία μαζί με τις τρεις ψήφους του Τσάμικου σχηματισμού ανέκριναν μόνο το αίτημα ώστε να ανακριθεί ο κ. Ταχήρι και να γίνει εισαγγελικός έλεγχος στην κατοικία του. Ως προς τη σύλληψη και φυλάκιση του που ήταν το αίτημα της εισαγγελίας η Βουλή με 75 έναντι 60 ψήφων ήταν αρνητική.

Να επισημανθεί ότι η έκθεση προς τη Βουλή των εισαγγελικών αρχών του ειδικού Ποινικού Δικαστηρίου είχε συνταχθεί και τεκμηριωθεί με βάση πολυσέλιδο φάκελο που έχουν αποστείλει οι Ιταλικές διωκτικές αρχές. Στην ουσία η Βουλή με την αυστηρή επίβλεψη και επί ημερών προεργασία απ’ το Ράμα, απέρριψε αίτημα της Ιταλίας για συνέχιση της ανάκρισης πολυμελούς σπείρας την οποία φέρεται να υποστήριζε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών.

Η αρνητική απάντηση σήμερα της Βουλής μάλλον αποτελεί ένδειξη της αμυντικής γραμμής που επιλέγει πλέον η κυβέρνηση Ράμα και για άλλες υποθέσεις στις οποίες η Εισαγγελία πρόκειται να ζητήσει άρση του ασύλου συνεργατών του. Τα ΜΜΕ προειδοποιούν και άλλες περιπτώσεις. Η γραμμή αυτή όμως της ατιμωρησίας για υποθέσεις διαφθοράς, οργανωμένου εγκλήματος και δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών δεν τον φέρνει σε σύγκρουση μόνο με την αξιωματική αντιπολίτευση. Αργά ή γρήγορα η κοινωνία πρόκειται και παρά την ασφυκτική πίεση περί του αντιθέτου που της ασκούν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να αντιδράσει.

Εκείνο όμως που έχει σπουδαία σημασία είναι ότι η καταπολέμηση της εγχώριας διαφθοράς, η απελευθέρωση της διακυβέρνησης απ’ τον έλεγχο των ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος και η αποτελεσματική απάλειψη των δικτύων καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη είναι όροι εκ των ουκ άνευ για την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ.

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντόουλ, χθες βράδυ έκανε έκτακτη ανάρτηση στο τουίτερ προκειμένου ίσως προσανατολίσει στη κατεύθυνση που η Ευρώπη αναμένει τη σημερινή στάση και ψηφοφορία στη Βουλή. Ωστόσο ο Ράμα κινήθηκε στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Στην ουσία λειτουργώντας περισσότερο υπέρ των συμμοριών που εξάγουν απ’ την Αλβανία έγκλημα παρά στην προοπτική ενίσχυσης των κρατικών δομών ο Ράμα πυροβολεί τα πόδια. Δέσμιος ίσως βρώμικων παζαριών για προεκλογική υποστήριξη απ’ τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος εισέρχεται σε τροχιά φαύλου κύκλου. Τα βαποράκια ΜΜΕ και πολιτικοί αναλυτές θέλησαν και με αφορμή το σκάνδαλο εμπλοκής του κράτους σε διεθνή διακίνηση ναρκωτικών να κάνουν συγκρίσεις με ανάλογες πολιτικές αναστατώσεις και εντάσεις από άλλα σκάνδαλα διαφθοράς στο παρελθόν. Υπάρχει όμως μια ουσιαστική ειδοποιός διαφορά: εκείνα ήταν σκάνδαλα προφανώς μεγάλων διαστάσεων αλλά αφορούσαν αμιγές στο οικονομικό παιχνίδι και το εσωτερικό της Αλβανίας.

Εδώ τώρα όχι απλά το πεδίο είναι το πλέον ανησυχητικό δεδομένου ότι απ’ τη μια έχει δηλητηριάσει στο παίγνιο των ναρκωτικών μεγάλη μερίδα της νεολαίας της χώρας αλλά κυρίως διότι εξάγει εγκληματικότητα και οργανωμένο έγκλημα σε χώρες άμεσης γειτνίασης όπως η Ελλάδα και η Ιταλία ή γενικότερα στην ΕΕ.

Εξ ου και η εν εξελίξει κρίση στην Αλβανία έχει διεθνείς προεκτάσεις και στην ουσία και συνέχεια που θα προκύψει απ’ το εξωτερικό. Οι Ιταλικές αρχές καταζητούν άτομα της συμμορίας Χαμπόλαϊ που φέρεται να συνδέονται με τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών αλλά και απ’ την Ελλάδα εκκρεμεί ένταλμα για τη συμμορία Μπαλίλι με ανάλογες διασυνδέσεις στα ανώτερα της πολιτικής τάξης.

Ο χορός των ναρκωτικών ενώ είχε χρόνια που χορεύονταν στην Αλβανία λόγω ρυθμού μέθης που έχει προσλάβει ενοχλεί πλέον τη γειτονιά…


tachydromos.org










 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια