ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Υπάρχουν φόροι πιο άδικοι από τον ΕΝΦΙΑ

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΩΝ
Η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό



«Ο χρόνος ολοκλήρωσης μιας αξιολόγησης είναι πολύ κρίσιμο θέμα», δήλωσε από τη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «είναι ηλίου φαεινότερον ότι τη βασική ευθύνη για την καθυστέρηση της 2ης αξιολόγησης δεν την είχε η ελληνική κυβέρνηση, (καθώς) τίθεντο ακόμη και ζητήματα που ήταν εκτός συμφωνίας».

Σύμφωνα με την προσέγγιση του κ. Τσίπρα, «δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών η ελληνική κυβέρνηση έχει παράξει πολύ σημαντικό έργο, είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν και προβλήματα που προσπαθούμε να επιλύσουμε, και προβλήματα συντονισμού, η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι μια προσπάθεια που αποδίδει. Δεν το λέω εγώ μόνον αλλά το εκτιμούν και οι εταίροι μας και τα διεθνή ΜΜΕ, θα το εκτιμήσουν οι αντικειμενικοί παρατηρητές στην Ελλάδα αν δεν το έχουν εκτιμήσει ήδη».

Σε σχέση με την τρίτη αξιολόγηση τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα στο πλαίσιο της συμφωνίας». Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι άμεσα θα συγκαλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο και η κυβέρνηση θα πάρει τις συλλογικές εκείνες αποφάσεις, θα κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις «για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Η κυβέρνηση δίπλα στον κόσμο της παραγωγής

«Είμαστε αποφασισμένοι το επόμενο διάστημα να βρεθούμε δίπλα στον κόσμο της παραγωγής», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ιδίως δε, στον χώρο της μεταποίησης, όπως είπε. «Βλέπω μια Ελλάδα δημιουργική που αν επενδύσει στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, μπορεί να κάνει θαύματα», πρόσθεσε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι αυτήν την Ελλάδα θα την ενισχύσει η κυβέρνηση αυτή.

Εάν έχω μια φιλοδοξία δεν είναι να αντιγράψω κανένα, αλλά σε ένα χρόνο από τώρα να είναι η κυβέρνηση μας που θα βγάλει τη χώρα από μια κρίση, που άλλοι την έβαλαν

«Το άρθρο προκάλεσε υπερβολικές αντιδράσεις και δέχθηκα επιθέσεις. Για όποιον το διάβασε είναι ξεκάθαρο πως οι διαφορές είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το εάν με το άρθρο του για τον Ανδρέα Παπανδρέου επιχειρούσε να ταυτισθεί μαζί του.

«Εκείνο που ενόχλησε», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «ήταν μια παράγραφος που μιλούσε για την ομοιότητα της πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα της περιόδου του 1981 και της περιόδου που ζούμε σήμερα. Αναφερόμουν στο συστημικό φόβο ενός συστήματος εξουσίας που τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ονομάσει κατεστημένο της δεξιάς, τότε ήταν άλλες εποχές, τώρα είναι ένα κατεστημένο διαπλοκής που έχει μεγάλη ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας, το συστημικό φόβο απέναντι σε κάτι που θέλει να αλλάξει τα πράγματα και εμπνέει όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στις μέρες μας, ο συστημικός φόβος απέναντι στα προτάγματα της κοινωνικής δικαιοσύνης της λαϊκής κυριαρχίας της δημοκρατίας της εθνικής ανεξαρτησίας. Πιστεύουμε σε αυτά τα προτάγματα και δίνουμε μάχη».

Εάν έχω μια φιλοδοξία δεν είναι να αντιγράψω κανένα, αλλά σε ένα χρόνο από τώρα να είναι η κυβέρνηση μας που θα βγάλει τη χώρα από μια κρίση που άλλοι την έβαλαν, είπε ο κ Τσίπρας.




Ποιοι είναι αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση και εμφανίζονται τώρα σαν οι νοικοκύρηδες που θα έρθουν να νοικοκυρέψουν τα πράγματα

«Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη λειτουργία της δημοκρατίας τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το με ποιον τρόπο η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι θα πληρωθούν τα δάνεια των κομμάτων και συνέχισε: «Υπάρχει όμως ένα ηθικό ζήτημα. Αν σκοπεύουν να τα ξεπληρώσουν, εάν αισθάνονται ότι είναι χρήματα των φορολογουμένων που τα χρωστάνε και το δεύτερο είναι πού πήγαν αυτά τα χρήματα αυτά. Τόσο ακριβές ήταν οι προεκλογικές εκστρατείες; Ποιοι είναι αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση και εμφανίζονται τώρα σαν οι νοικοκύρηδες που θα έρθουν να νοικοκυρέψουν τα πράγματα». Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «μεγάλο σκάνδαλο» και κατηγόρησε τα δυο κόμματα ότι διαλέγουν τη σιωπή.

Η κυβέρνηση είναι φιλική προς την υγιή επιχειρηματικότητα

«Η κυβέρνηση είναι φιλική προς την υγιή επιχειρηματικότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 82η ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι κατηγορούν την κυβέρνηση εκείνοι που έχουν συνδέσει, όπως είπε, το όνομά τους με την μεγαλύτερη αποεπένδυση που έγινε ποτέ.

«Το 2016 έγινε ρεκορ σε άμεσες ξένες άμεσες επενδύσεις με το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2009. Το 2017 αναμένεται να πάμε σε ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να πολεμήσουμε παθογένειες όπως η γραφειοκρατία και η καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων που δεν έγιναν όμως κατά τη δική μας θητεία. Η διαφορά μας με τη νεοφιλελεύθερη άποψη είναι ότι εμείς θέλουμε υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον να προστατεύσουμε τις εργασιακές σχέσεις και το περιβάλλον. Αν καταστρέψουμε το περιβάλλον και το ανθρώπινο κεφάλαιο δεν θα έχουμε παραγωγή στη χώρα».

Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την τοποθέτηση Μακρόν για πολιτική εμβάθυνση της Ευρώπης

«Η θαρραλέα τοποθέτηση του Προέδρου Μακρόν για πολιτική εμβάθυνση της Ευρώπης μπορεί να δημιουργήσει μια νέα ελπίδα -και εγώ θα την στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις»: αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στη χώρα μας και τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν για την Ευρώπη από την επίσκεψη αυτή. Χωρίς να αρνηθεί πολιτικές διαφωνίες μαζί του, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για την προοπτική οικοδόμησης μιας νέας Ευρώπης. «Η Ελλάδα έχει υποστεί μια τιμωρητική λογική, το πρόβλημα είναι όταν οι κανόνες δεν ισχύουν για όλους και οι αποφάσεις παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες, και τότε γίνονται λάθη», συμπλήρωσε.





Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα και να δείξουμε την αποφασιστικότητα να προχωρήσουν ορισμένα σχέδια, στο πλαίσιο βέβαια των νόμων

«Η αδράνεια και ο φόβος απέναντι στην ευθύνη είναι διάχυτος στον δημόσιο τομέα. Ο φόβος απέναντι στην υπογραφή» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή του να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής Task Force για τις επενδύσεις.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα και να δείξουμε την αποφασιστικότητα να προχωρήσουν ορισμένα σχέδια, στο πλαίσιο βέβαια των νόμων» τόνισε και πρόσθεσε ότι γίνεται και μια μεγάλη συζήτηση για την απλοποίηση του πλαισίου και την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα ανακοινωθεί σύντομα από το υπουργείο Οικονομικών.»

Με εκπλήσσει ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν αρχηγοί ενός κόμματος πριν να ξεκαθαρίσει ο ιδεολογικός του προσανατολισμός

Ερωτηθείς για το εάν έχει προτίμηση για κάποια υποψηφιότητα από αυτές που έχουν τεθεί για την ηγεσία του χώρου της κεντροαριστεράς ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν έχει, αλλά τον εκπλήσσει ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν αρχηγοί ενός κόμματος πριν να ξεκαθαρίσει ο ιδεολογικός του προσανατολισμός και η πολιτική του στόχευση. «Θα περίμενα να μετατραπεί η συζήτηση από συζήτηση προσώπων σε πολιτική συζήτηση για τα προβλήματα και το μέλλον της χώρας» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

 Υπάρχουν φόροι πιο άδικοι από τον ΕΝΦΙΑ

Η κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλία αναδιάρθρωσης του φόρου, όχι ως προς το τελικό ποσό που πρέπει να εισπραχθεί και αποτελεί δέσμευση. Είχαμε πιο δίκαιη κατανομή του ΕΝΦΙΑ. Για το 2020 έχουμε ήδη ψηφίσει τη μείωση περίπου 10% της συνολικής τιμής επιβάρυνσης στους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική, δεν έχουμε καταλήξει αν καταλληλότερος χώρος κατανομής του δημοσιονομικού χώρου θα είναι στον ΕΝΦΙΑ ή σε άλλους φόρους και πρέπει να καταργηθούν. Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος φόρος αλλά όχι ως προς τη μεγάλη ιδιοκτησία. Σιγά – σιγά θα αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά. Ήδη κινείται η αγορά ακινήτων με δειλά βήματα. Θα συμβάλει σε αυτό και το πλαίσιο των νέων αντικειμενικών αξιών. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης.





Για ΔΝΤ και τις ενδείξεις για αξιώσεις του Ταμείου  για εμπόδια στην γ’ αξιολόγηση

Τα χειρότερα είναι πίσω μας. Θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, θα τρέξουμε γρήγορα. Βεβαίως αναμένουμε ότι όλες οι πλευρές θα έρθουν με κοινό στόχο. Μπορουμε να ζήσουμε και με το ΔΝΤ όσο τηρεί τα συμφωνηθέντα, και φυσικά χωρίς το ΔΝΤ. Αυτό που δεν μπορούμε είναι να ζήσουμε με το ΔΝΤ να έχει το ένα πόδι μέσα στο πρόγραμμα και το άλλο εκτός.


Το γεγονός ότι διαμορφώνεται μία συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε. και των αλλαγών στις οποίες η κυβέρνηση έχει λόγο, συνδέεται με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.



Ερώτηση του Ελεύθερου Τύπου σχετικά με την κυβέρνηση Μαδούρο

 Μας προβληματίζει το γεγονός της έντονης κοινωνικής αντιπαράθεσης στη Βενεζουέλα. Μας προβληματίζει το γεγονός που υπάρχει στην Βενεζουέλα. Είναι στα πρόθυρα του εμφύλιου σπαραγμού.

Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες και κρίνεται για τις αποφάσεις της. Αυτό που έχω ζητήσει και από τον Υπουργό Εξωτερικών είναι – και θα το κάναμε σε κάθε περίπτωση- να γίνει προσπάθεια διπλωματικής επίλυσης της κρίσης. Δεν είναι ευχάριστο αυτό που βλέπουμε ότι συμβαίνει στη χώρα, αν και υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής.

Ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι η επιβολή κυρώσεων αλλά η ανάληψη δράσης που θα συμβάλει στην εξομάλυνση. Θα ήταν μία θέση και στάση αρχής είτε αφορούσε μία χώρα τόσο μακριά από μας είτε μία χώρα στη γειτονιά μας.

 «Αυτονόητο ότι η ΤτΕ θα ταυτίζεται με τις επιλογές της κυβέρνησης»
Έχει αρκετό χρόνο θητείας ο διοικητής της ΤτΕ και δεν θα ήθελα τώρα να κρίνω εγώ την αποτελεσματικότητα ή τον τρόπο λειτουργίας του διοικητή της ΤτΕ διότι δεν είναι ο ρόλος μου αυτός, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τον κύριο Στουρνάρα, δηλώνοντας πως «ο ρόλος του είναι να συνεργάζεται και να υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική». «Είναι αυτονόητο ότι θα ταυτίζεται η ΤτΕ με την πολιτική και τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης και όταν δεν το κάνει μάλλον τότε δεν έχουμε το αυτονόητο και όχι όταν το επιχειρεί», είπε μάλιστα διευκρινιστικά.

«Εμείς προχωράμε με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ»
Απαντώντας σε ερώτηση για τον Αντρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα για τις υποθέσεις της Δικαιοσύνης. Πάντως εμείς δεχόμαστε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και με βάση αυτά προχωράμε».

«Κάνουμε τομή στην συναισθηματική εξέλιξη και πίεση που δέχονται οι μαθητές»
«Προχωράμε σε εμβληματική μεταρρύθμιση στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε ο κύριος Τσίπρας, προσθέτοντας πως «αλλάζουμε τη διαδικασία εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσπαθώντας να δώσουμε βάση στη μαθησιακή διαδικασία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία του Γενάρη θα είναι bonus στην οποία θα συμμετέχουν όλοι αλλά θα μπορούν να προσμετράνε τον βαθμό μόνο αν έχουν γράψει καλά, αλλά αν δεν έχουν γράψει καλά θα μετράει μόνο ο βαθμός του Ιούνη», επιχείρησε να εξηγήσει το νέο σύστημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

«Πιστεύω ότι κάνουμε τομή στην συναισθηματική εξέλιξη και πίεση που δέχονται οι μαθητές, που βάζουμε τα παιδιά να κρίνονται από μία και μόνο εξέταση σε ένα 10ήμερο», δήλωσε και συνέχισε: «Ελπίζω να μπορέσουμε αυτή η ουσιαστική μεταρρύθμιση να γίνει πράξη μέχρι το τέλος του έτους. Άρα οι μαθητές που πάνε έτος στην Α΄Λυκείου θα εξεταστούν με βάση το νέο σύστημα εξέτασης. Με αυτό τον νέο τρόπο εξέτασης, δεν λέω θα εξαφανίσουμε, αλλά θα περιορίσουμε το σύστημα της παραπαιδείας,

θα δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά που δεν έχουν την άνεση να πάνε στο φροντιστήριο να είναι πιο καλά προετοιμασμένα και να δώσουμε ένα πλήγμα σ’ αυτό το σύστημα της παραπαιδείας».

Ο κύριος Τσίπρας παραδέχθηκε πως δεν πρόκειται για ένα σύστημα ελεύθερης πρόσβασης, εξηγώντας πως «το σύστημα της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τους πόρους που έχουμε σήμερα, το 2,85% του ΑΕΠ, θέλουμε κονδύλια 5 και 6% του ΑΕΠ».


Προς το τέλος της σχεδόν τρίωρης συνέντευξής του ο κύριος Τσίπρας είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την προσφορά των 200 εκατ. για την υγεία». «Αυτή τη φορά δεν νοιάζεται για το θεαθήναι αλλά για την ουσία», πρόσθεσε.




Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ  ΞΕΝΕΣ  ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.),ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΣΙΜΑΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ -ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια