ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τα Σκόπια είπαν στο ΝΑΤΟ ότι θα διασφαλίσουν την παγκόσμια ασφάλεια! Πώς; Δείτε το σκοπιανό υπερόπλο (φωτο)

Η αμετροέπεια, ο μικρομεγαλισμός και η σαχλαμάρα, όλα αυτά μαζί, αποτυπώνονται σε ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης σχετικά με την επίσκεψη την Τετάρτη στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, των Σκοπιανών υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.



Η Σκοπιανή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, εκπροσώπησαν την Τετάρτη το μικρό βαλκανικό πολυεθνικό κρατίδιο στη συνάντηση Βορειοατλαντικού Συμβουλίου-Σκοπίων (NAC+1), στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. με την οποία ολοκληρώθηκε επίσημα ο 17ος κύκλος του Σχεδίου Δράσης (Action Plan) για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Οι Σκοπιανοί πήγαν στις Βρυξέλλες για να πουν στους ΝΑΤΟϊκούς Πρέσβεις ότι θέλουν να ενταχθούν στη Συμμαχία. Μέχρι εδώ όλα καλά…

Μετά αρχίζει η σκοπιανή κυβέρνηση να αυτοτρολάρεται, σε μια ανακοίνωση που εάν τη διαβάσει κανείς -που δεν ξέρει ποια χώρα την εξέδωσε- θεωρεί ότι πρόκειται για κάποιο κανονικό και τουλάχιστον ευάριθμο πληθυσμιακά κράτος.

Οι Σκοπιανοί γράφουν, με ύφος, ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να υπολογίζει στην ΠΓΔΜ, επειδή η κυβέρνηση της χώρας υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, καθιερώνοντας μία νέα κουλτούρα διαφάνειας, λογοδοσίας και ευθύνης.

Προφανώς και μπερδεύονται. Το ΝΑΤΟ δεν έχει ανάγκη να υπολογίζει σε τίποτα. Οι Σκοπιανοί εάν γίνουν κανονικό κράτος μπορούν να υπολογίζουν ότι το ΝΑΤΟ ίσως να τους δεχθεί στους κόλπους του.

Δεύτερον -αναφέρουν οι Σκοπιανοί στην ανακοίνωσή τους- η κυβέρνηση τη ΠΓΔΜ κάνει αποφασιστικά βήματα για την προώθηση της διεθνούς θέσης της χώρας και της περιφερειακής συνεργασίας, καθιερώνοντας μία πολιτική ανοιχτών, ειλικρινών και εποικοδομητικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες, στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, του σεβασμού και της αλληλεγγύης, με στόχο την επίλυση των υφιστάμενων ανοιχτών θεμάτων στην περιοχή.

Εντάξει, στην παραπάνω παράγραφο είναι συγκρατημένοι. Ίσως γιατί ακολουθεί το επόμενο…

Τρίτον, όπως γράφουν, η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να ενισχύει το ρόλο της σε ότι αφορά την ενεργή συνεισφορά για την διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.

Ότι τα Σκόπια θα συνεισφέρουν στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, προσέξτε τη διατύπωση, όχι στην περιφερειακή αλλά στην παγκόσμια, πρέπει να προκάλεσε πολλά γέλια στους ΝΑΤΟϊκούς Πρέσβεις.

Εδώ δεν μπορούν να διασφαλίσουν την εσωτερική τους ασφάλεια, έπρεπε να παρέμβει ο Κοτζιάς και η Ελλάδα τον περασμένο Μάιο για να μην σκοτωθούν μεταξύ τους και τέσσερις μήνες μετά αισθάνονται έτοιμοι να συνεισφέρουν στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας; Φοβερή αυτοπεποίθηση.

Να σημειώσουμε εδώ ότι όλος ο στρατός των Σκοπίων αποτελείται από 8.055 στρατιώτες και έχουν και 31 παλιά ρωσικά τανκς. Επίσης, έχουν και τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα και ένα παλιό διπλάνο.


Το διπλάνο δεν ξέρουμε τι ακριβώς το κάνουνε (εκτός εάν θέλουν να τους στείλουμε το Spitfire που εκθέτουμε στο Πολεμικό Μουσείο, να τα ζευγαρώσουν και να φτιάξουν… σμήνος), αλλά επειδή μας άρεσε, που έχουν όπλα σε υπηρεσία που εμείς τα έχουμε στα Μουσεία, δείτε το:
Πραγματικά, δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να «χλευάζουμε» τους φτωχοδιάβολους των Βαλκανίων.

Αλλά όταν πάνε στις Βρυξέλλες και παριστάνουν τους «έτοιμους για όλα» και διακηρύττουν ότι θα συνεισφέρουν στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας -με πολεμική αεροπορία το εικονιζόμενο διπλάνο- οι τύποι πραγματικά ξεπερνάνε και τις ταινίες των Monty Python.

Μετά και από την παραπάνω φωτογραφία της σκοπιανής πολεμικής αεροπορίας, θεωρούμε ότι η επόμενη πρόταση της ίδιας ανακοίνωσης, ότι δηλαδή η ΠΓΔΜ αισθάνεται έτοιμη «για ισότιμη συμμετοχή σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές», ακούγεται τουλάχιστον ως ανέκδοτο.

Και όμως, αυτοί οι «πουθενάδες» περιφέρονται εδώ και τρεις μήνες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και παριστάνουν ότι «κάτι είναι» και υποκρίνονται ότι έχουν και κάτι να προσφέρουν.

Εντάξει, οφείλουμε να το ομολογήσουμε, έχουν το μουσειακό διπλάνο…

*Στην κεντρική φωτο ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών με τη Σκοπιανή υπουργό Αμύνης σε δηλώσεις τους στο ΝΑΤΟ. Προσέξτε ύφος ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, δώστε βάση στο κόρδωμα…. Όταν λέμε ότι έχουν κάποιο σοβαρό ψυχολογικό μεγαλομανίας, δεν το λέμε στον αέρα.



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΡΙΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ EARLY LEARNING ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ FUN2LARN ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΣΙΣΣΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ  ΞΕΝΕΣ  ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.),ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ -ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια