ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Στους επιχειρηματίες επιστρέφει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τις παραλίες

Ένα ιστορικό πισωγύρισμα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον του παραλιακού μετώπου αποφάσισε να κάνει η διοίκηση Κωνσταντέλλου, με απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.


Η μεγάλης σημασίας απόφαση της κυβέρνησης να αποδώσει κομμάτια του παραλιακού μετώπου στους Δήμους, μια ακόμα εν εξελίξει διαδικασία την οποία διαφήμισε ως μεγάλη επιτυχία της η δημοτική αρχή Κωνσταντέλλου, ακυρώνεται!
Για την ακρίβεια, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αντί να αναλάβει τον καίριο ρόλο να σχεδιάσει προς όφελος των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος τη μορφή και τις λειτουργίες τριών μεγάλων παραλιακών εκτάσεων που χαρακτηρίζονται “φιλέτα”, δηλαδή του πρώην κάμπινγκ Βούλας, της Β’ πλαζ και της ανατολικής παραλίας στη Βάρκιζα, αποφάσισε να εκχωρήσει τα πάντα στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο είχε τον εξής τίτλο: “Έγκριση όρων πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την δωρεά μελετών διαμόρφωσης τριών παραλιακών εκτάσεων στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης”. (Δείτε την πρόσκληση εδώ).
Με τα λόγια του δημάρχου, “θέλουμε την άποψη της αγοράς για το τι είναι συμβατό με το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του παραλιακού μετώπου αλλά και τι είναι οικονομικά βιώσιμο”.
Με μια πολύ στενή προθεσμία 15 μόλις ημερών για να εκδηλώσουν την πρόθεση και 60 ημερών για να καταθέσουν τις μελέτες, καλούνται επιχειρηματικά σχήματα να δωρίσουν στον δήμο αρχιτεκτονικές μελέτες διαμόρφωσης των τριών παραλιών.
Κατά τον δήμαρχο, αυτές οι μελέτες θα εγκριθούν ή θα τροποποιηθούν σε επί μέρους σημεία από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα τεθούν άμεσα προς υλοποίηση με έξοδα των ίδιων των επιχειρήσεων που θα κατασκευάσουν και θα λειτουργήσουν τις νέες εγκαταστάσεις, δίνοντας ένα τίμημα στον Δήμο.
Όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, “αν λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει, μπορεί τον Γενάρη (σ.σ. του 2018) να έχουμε ανάδοχο”.
Είναι προφανές ότι έχουν ήδη γίνει προκαταρκτικές επαφές του Δήμου με επιχειρηματίες, οι οποίοι ήδη σχεδιάζουν τη διαχείριση των τριών παραλιών σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια “βιωσιμότητας”, οι οποίοι όλως τυχαίως θα αναδειχθούν και πλειοδότες του διαγωνισμού που θα γίνει.
Τη διαδικασία αυτή, σύμφωνα με όσα είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, την πρότεινε στον Δήμο η δικηγορική εταιρεία του Σπύρου Φλογαΐτη, η οποία με απευθείας ανάθεση ύψους 24.000 ευρώ, ανέλαβε τη νομική υποστήριξη του Δήμου για τη διαγωνιστική διαδικασία μίσθωσης των παραλιακών ακινήτων που του παραχώρησε η ΕΤΑΔ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι για τις δύο από τις παραλιακές εκτάσεις, την ανατολική παραλία της Βάρκιζας και τη Β’ πλαζ Βούλας, ο Δήμος διαθέτει έτοιμες και εγκεκριμένες μελέτες διαμόρφωσης.
Πρόκειται για μελέτες που κληροδότησε στη σημερινή δημοτική αρχή η προηγούμενη διοίκηση του Σπύρου Πανά.
Ειδικά η μελέτη διαμόρφωσης για την ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας, την οποία υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Θωμά Δοξιάδη, διακρίνεται για τον φιλοπεριβαλλοντικό της χαρακτήρα, καθώς υπήρξε αντικείμενο έντονης διαπραγμάτευσης με την ΕΤΑΔ.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποφάσισε όμως να διαγράψει με μια μονοκοντυλιά το υπάρχον αυτό υλικό, με το αιτιολογικό ότι “αποτυπώνει απόψεις αρχιτεκτόνων” και ότι βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες της αγοράς.
Αντιδράσεις
Τις ενστάσεις της εξέφρασε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας και τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου, Λυδία Αργυροπούλου.
Όπως τόνισε, η απλή αντιγραφή του πλαισίου προστασίας που αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα 254 του 2004 ειδικά για τη Βάρκιζα δεν επαρκεί καθώς το διάταγμα περιέχει “απαράδεκτους όρους”. Κατά τη σύμβουλο, ο Δήμος θα έπρεπε να περιορίσει τις προβλεπόμενες χρήσεις στις παραλίες ώστε να θέσει ένα αυστηρότερο πλαίσιο στους επιχειρηματίες.
Ανάλογες επιφυλάξεις εξέφρασε και ο Θάνος Ματόπουλος, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, ο οποίος πρότεινε να θέσει ο Δήμος αυστηρότερους περιορισμούς για τη σύνταξη των μελετών διαμόρφωσης. “Αν δώσεις στους επιχειρηματίες το ελεύθερο, θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες του Προεδρικού Διατάγματος 254 και θα πάρουν μελέτες εκτρώματα”, τόνισε.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απαντώντας απέκρουσε αυτή την επιχειρηματολογία, τονίζοντας ότι “δεν μπορούμε να τροποποιήσουμε τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος”, ενώ υπογράμμισε ότι “πρέπει να πάμε χωρίς προαπαιτούμενα για να μιλήσει η αγορά”…
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 16 Σεπτεμβρίου 2017)


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LARN ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΣΙΣΣΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ  ΞΕΝΕΣ  ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.),ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ -ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια