ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ramino: Το μικρό ιταλικό στη Γλυφάδα που χαρίζει στιγμές μεγάλης απόλαυσης

Υπάρχει ένα σημείο στη Γλυφάδα όπου μπορείς να ακούσεις το σφυγμό της Ιταλίας. 
Αν το Δεκέμβριο του 2013 ήσουν ταξίδι στη Ρώμη μπορεί να με πετύχαινες να κυκλοφορώ στους δρόμους της πόλης, αγκαλιά με τον πρόθυμο να με ακολουθήσει παντού (αλλά ταυτόχρονα και εξαντλημένο από το περπάτημα) φίλο μου. Θυμάμαι ότι κάθε φορά που κοιτούσα δεξία ή αριστερά και συναντούσα κάποιο σοκάκι, αυτά τα σκοτεινά με τα παλιά τούβλα που όμως οδηγούσαν σε κάποιο ξέφωτο, έστριβα εκστασιασμένη για να δω που θα μας έβγαζε.




Μία από αυτές ήταν και η πιο τυχερή. Γιατί πραγματικά μας έκανε να ανακαλύψουμε ένα από τα πιο cosy σκηνικά που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου, λες και το είχε στήσει κάποιος σατανικά έξυπνος σκηνοθέτης που ήξερε πολύ καλά τι θέλει ένας τουρίστας στη Ρώμη για να τρελαθεί από την ομορφιά. Εννοείται ότι καθίσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ήταν όλα ιδανικά. Η διακόσμηση που είχε έντονο το στοιχείο του παλιού ξύλου, τα φολκλόρ τραπεζομάντιλα, οι ψηλόλιγνοι σερβιτόροι, οι απίθανες μυρωδιές που έσκαγαν στα ρουθούνια μας και τελικά οι ανομολόγητα νόστιμες μακαρονάδες που γευτήκαμε. Είχα βρει τον πιο ιταλικό των ιταλικών εστιατορίων στη Ρώμη, ήμουν ακριβώς στο σφυγμό της ιταλικής κουλτούρας (ναι, το ομολογώ το έζησα λίγο παραπάνω απ 'όσο έπρεπε). 
 Σχεδόν τέσσσερα χρόνια μετά, αναβίωσα αυτή την σχεδόν ονειρική αίσθηση όταν, πρόσφατα, βρέθηκα στο Ramino, ενα μικρό ιταλικό στη Γλυφάδα που ξέρει άψογα την τέχνη των ζυμαρικών και της πίτσας. 
Αυτό σημαίνει ότι στον κατάλογο του μπορείτε να βρείτε από τα πιο κλασικά πιάτα όπως σπαγγέτι πομοντόρο και λαζάνια μπολονέζ μέχρι καρμπονάρα με πανσέτα δικής τους ωρίμανσης, χειροποίητα στριφτά ζυμαρικά με μανιτάρια, πανσέτα και παρμεζάνα ή παπαρδέλες με μοσχαρίσιο λαιμό.
Σχεδόν τέσσσερα χρόνια μετά, αναβίωσα αυτή την σχεδόν ονειρική αίσθηση όταν, πρόσφατα, βρέθηκα στο Ramino, ενα μικρό ιταλικό στη Γλυφάδα που ξέρει άψογα την τέχνη των ζυμαρικών και της πίτσας.

Αυτό σημαίνει ότι στον κατάλογο του μπορείτε να βρείτε από τα πιο κλασικά πιάτα όπως σπαγγέτι πομοντόρο και λαζάνια μπολονέζ μέχρι καρμπονάρα με πανσέτα δικής τους ωρίμανσης, χειροποίητα στριφτά ζυμαρικά με μανιτάρια, πανσέτα και παρμεζάνα ή παπαρδέλες με μοσχαρίσιο λαιμό.




Η απόλαυση συνεχίζεται βέβαια στις επιλογές που δίνει η κατηγορία με τις πίτσες, όπως επίσης και με τις δημιουργικές antipasti επιλογές όπως ταρτάρ σολωμού με κρέμα αβοκάντο και φινόκιο ή νιόκι από μωβ περουβιανές πατάτες.



Όλα αυτά σε ένα χώρο που χάρη στο μικρό του μέγεθος, τις φυλλωσιές και τα χάλκινα, ζεστά χρώματα που επικρατούν είναι σαν μια μαγική κάψουλα που σε μεταφέρει στα σοκάκια της Ρώμης και ίσως σε κάποιο αυθεντικό εστιατόριο χωμένο σε κάποιο κρυμμένο δρομάκι όπως αυτό που είχα ανακαλύψει τότε.



Ramino, A.Μεταξά 38, Γλυφάδα 

πηγη



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια