ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ «ΑΡΧΕΛΩΝ» | Στα νερά του Ιονίου επέστρεψε μια Caretta – Caretta (φωτο+video)

Όταν πριν από πολύ καιρό την μετέφεραν σοβαρά τραυματισμένη στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα όλοι έκαναν την ευχή να τα καταφέρει και να βγει νικήτρια στη μάχη για τη ζωή.

Ο λόγος για τον «Αντώνη», μια θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta όπου χθές επέστρεψε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου όπου γεννήθηκε. Μέσα στην ατυχία της στάθηκε, όμως, τυχερή, αφού την εντόπισαν έγκαιρα και με τη καθοριστική συνδρομή του ΑΡΧΕΛΩΝ, την μετέφεραν στην Αθήνα. Εκεί ανάρρωσε γρήγορα και έπειτα από προσεκτική παρατήρηση αξιολογήθηκε ικανή να επιστρέψει και πάλι στη θάλασσα.



 Από νωρίς είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στην παραλία στο Κατραγάκι σχηματίζοντας μια μεγάλη “αλυσίδα” δεξιά και αριστερά της διαδρομής όπου θα ακολουθούσε μέχρι να φθάσει στη θάλασσα. Τη χελώνα μετέφεραν σε ειδικό κιβώτιο εθελοντές και αφού την τοποθέτησαν σε μια μεγάλη απόσταση από το κύμα το ταξίδι ξεκίνησε. Επικρατούσε απόλυτη ησυχία αφού δεν επιτρέπονταν ούτε τα φλας των φωτογραφικών μηχανών. Μικροί και μεγάλοι περίμεναν να την δουν κρατώντας την ανάσα τους. Οι εθελοντές καθόταν στην άμμο παρακολουθώντας την πορεία της. Άλλοι κρατούσαν σημειώσεις, άλλοι τη φωτογράφιζαν προκειμένου να έχουν καταγράψει μια στιγμή που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να συναντήσει καθημερινά.



Με πολλές στάσεις στη διαδρομή λόγω της κούρασης. Έπρεπε να γίνει έτσι, όμως, προκειμένου να εξασκήσει τα πτερύγιά της και να είναι έτοιμη να κολυμπήσει ξανά μετά την περιπέτεια όπου είχε. Αφέθηκε στο κύμα. Συναρπαστική ήταν η στιγμή που την έβρεξε το κύμα και όλο ανακούφιση αφέθηκε στο φυσικό περιβάλλον της με τα χειροκροτήματα του κόσμου να την επιβραβεύουν. Μια ακόμη δικαίωση για τους εθελοντές και τα στελέχη του ΑΡΧΕΛΩΝ που μόλις ολοκλήρωσαν την αποστολή τους αγκαλιάστηκαν πανηγυρίζοντας. Η εκδήλωση ήταν ανοικτή για το κοινό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του απειλούμενου είδους.



Η εμβληματική παρουσία της Careta Careta για το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα την καθιστά σημείο αναφοράς σε όλο τον πλανήτη. Ο Φορέας Διαχείρισης του ΕΘΠΖ, τα τελευταία 13 χρόνια κατόρθωσε να εδραιωθεί στη συνείδηση του πολίτη ως εργαλείο και ευκαιρία μιας βιώσιμης και εναλλακτικής μορφής τουριστικής ανάπτυξης. Και επειδή είναι απόλυτα σίγουρο πως άνθρωπος και χελώνα μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά, η θεραπεία και μεταφορά της χελώνας πραγματοποιήθηκαν χάρη στην υποστήριξη των Αtlantica Εleon Grand resort και Νefis travel.



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια