ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Θερινή μονομαχία νέων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στα νότια προάστια

Για τη μετονομασία μιας οδού στη Γλυφάδα κονταροχτυπήθηκαν μεσούντος του Αυγούστου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η ΟΝΝΕΔ.
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας με ανακοίνωσή της στις 10 Αυγούστου κατήγγειλε την ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας για την πρότασή της προς τον Δήμο Γλυφάδας να μετονομαστεί η οδός Κύπρου (στο Γκολφ) σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», προς τιμήν του θανόντος πρώην πρωθυπουργού.

Σημειωτέον, ότι στην ίδια περιοχή, μια παράλληλος φέρει το όνομα «οδός Ανδρέα Παπανδρέου»…
Τα νεαρά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κάνουν λόγο για «μια φανερή κίνηση πολιτικής υποταγής στη νυν ηγεσία της ΝΔ και τον αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη», κατηγορώντας τους νέους της Νέας Δημοκρατίας ότι ιεραρχούν λάθος τις προτεραιότητές τους για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Με μια αιχμηρή απάντηση, η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας δηλώνει πως «εμείς σεβόμαστε τα ιστορικά πρόσωπα της Ελλάδας, από όπου και αν προέρχονται, δεν εκμηδενίζουμε πρόσωπα και ιστορία, στο όνομα της υποτιθέμενης αριστερής κουλτούρας», κατηγορώντας τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ για «ημιμάθεια» και «έλλειψη πολιτικού ήθους».
Η γραπτή αντιπαράθεση είχε και ολίγον από …ιστορία της Μεγαλονήσου, μιας και η συζήτηση γινόταν για την οδό Κύπρου…
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας:
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες το αίτημα της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας για μετονομασία της Οδού Κύπρου σε Οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ως απόδοση φόρου τιμής στον εκλιπόντα πρώην Πρωθυπουργό.
Αναρωτηθήκαμε με ποιον ακριβώς τρόπο ιεραρχεί τις προτεραιότητές της η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας, αναφορικά με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσα ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Γλυφάδας -και κυρίως οι νέοι άνθρωποι- θα περίμεναν να μάθουν τις θέσεις της Νεολαίας της ΝΔ σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο, σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κ.λπ. Ακόμα, ενδιαφέρον θα είχε να ενημερωθούμε για τις θέσεις της ΟΝΝΕΔ ως προς την Παιδεία και ειδικότερα για το αν αυτή είναι δημόσιο αγαθό ή εμπόρευμα.
Αντί αυτών, η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας επέλεξε να προβεί σε μια φανερή κίνηση πολιτικής υποταγής στη νυν ηγεσία της ΝΔ και τον αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη. Από ότι φαίνεται, η διάλυση της ΟΝΝΕΔ και η επανασύστασή της με ελεγχόμενο τρόπο, αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, έπιασε τόπο.
Τέλος, θα συμβουλεύαμε τους συνδημότες μας ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και τις συνδημότισσές μας ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ, να είναι πιο προσεκτικοί/ές στο μέλλον, σε σχέση με ονομασίες δρόμων με μεγάλο συμβολικό βάρος, όπως αυτό της Οδού Κύπρου. Τους/τις προτρέπουμε να διαβάσουν πρώτα την ιστορία της Μεγαλονήσου και να προσπαθήσουν να καταλάβουν τους πόνους που έχει βιώσει και τους αγώνες που έχει δώσει ο Κυπριακός λαός, πριν ζητήσουν με περισσή ευκολία από τον κομματικό τους Δήμαρχο να υλοποιήσει το αίτημά τους.
Και η απάντηση της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας:
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας βάλλει κατά της ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Με μεγαλύτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ταυτόχρονα, πως υπάρχει Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα που εκδίδει, μάλιστα, και ανακοινώσεις.
Αν όμως το ενδιαφέρον ήταν πραγματικό, για όλα αυτά τα καίρια ζητήματα που με περίσσιο ζήλο αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε, πρωτίστως, ενημερωθεί για τις ενέργειες μας, προτού μας κατακρίνει για την στάση μας. Είναι γνωστό τοις πάσι πως αυτός που μιλάει δεν ξέρει, και αυτός που ξέρει δεν μιλάει.
Ας βάλουμε σε μια σειρά τα ζητήματα που θίγονται όμως. Το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου είναι προσβάσιμο και ελεύθερο προς όλους, και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, οι παραλίες της, στην πλειονότητα τους, είναι, και ήταν, ελεύθερα προσβάσιμες προς τους πολίτες. Όσον αφορά τα ζητήματα του πρώην αεροδρομίου και της παιδείας, λακωνικά αναφέρουμε πως η ΟΝΝΕΔ καταθέτει διαρκώς προτάσεις εναρμονισμένες με τις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν χρειάζεται να αιτιολογήσουμε τις ενέργειες και τις προτάσεις αυτές, γιατί οι ίδιοι οι νέοι ξέρουν την αλήθεια.
Όσο για το θέμα “υποταγής” προς τον πρόεδρο της παράταξης μας. Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ μας. Εμείς σεβόμαστε τα ιστορικά πρόσωπα της Ελλάδας, από όπου και αν προέρχονται, δεν εκμηδενίζουμε πρόσωπα και ιστορία, στο όνομα της υποτιθέμενης αριστερής κουλτούρας.
Τέλος, να αναφερθούμε και στο θέμα της Κύπρου, που τόσο πολύ ευαισθητοποίησε την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν άλλωστε και το θέμα που ενεργοποίησε την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα να συντάξει την ανακοίνωση που εξέδωσε. Όμως, πιο επικίνδυνη της άγνοιας είναι η ημιμάθεια. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε πως σήμερα 11 Αυγούστου είναι η επέτειος από τον θάνατο του Τάσου Ισαάκ, και στις 14 Αυγούστου του Σολωμού Σολωμού. Θα θυμίσουμε, όμως, πως στις 14 Αυγούστου 2015, με αριθμό πρωτοκόλλου 35477, καταθέσαμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας, πρόταση με θέμα την ονοματοδοσία πλατείας, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, σε πλατεία Κυπρίων αγωνιστών Ισαάκ και Σολωμού.
Θα συνιστούσαμε μεγαλύτερη προσοχή όταν επιχειρείται η παράδοση μαθημάτων πατριωτισμού, όταν θίγονται θέματα που έχουν να κάνουν με την ιστορία του τόπου μας, και όταν γίνεται χρήση μαύρων γεγονότων για τον ελληνισμό, με σκοπό την πρόσκαιρη προβολή και την υπονόμευση μιας έτερης πολιτικής νεολαίας. Εκτός από την ημιμάθεια φανερώνεται και η έλλειψη πολιτικού ήθους.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια