ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δωρεάν Wi-Fi σε όλη τη Γλυφάδα

Ο Δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών στην πόλη συνεχίζει να πρωτοπορεί, εγκαθιστώντας σταδιακά δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε ολόκληρη την πόλη!



Η πρώτη φάση εγκατάστασης ευρυζωνικών υποδομών υψηλών ταχυτήτων για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο ολοκληρώθηκε και έτσι πλέον παρέχεται δωρεάν Wi-Fi για τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου σε δέκα περιοχές (ζώνες ευρυζωνικής κάλυψης) και μέσω 37 σημείων ασύρματης πρόσβασης, όπου καθένας μπορεί να συνδεθεί ελεύθερα με το κινητό του τηλέφωνο, τον φορητό υπολογιστή ή το τάμπλετ του.

Ένα εκτεταμένο δίκτυο δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο διατίθεται σε κοινόχρηστους χώρους, δημόσια κτίρια, πάρκα, πλατείες παιδικές χαρές, κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και αλλού, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, των επισκεπτών και φυσικά των τουριστών. Η σύνδεση δημοτικών κτιρίων και υπαίθριων χώρων στους οποίους έχει πρόσβαση το ευρύ κοινό, με υψηλές ταχύτητες, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες – ιδίως δε σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο - να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς ενόσω βρίσκονται σε κίνηση και σε χώρους όπου η δυνατότητα σύνδεσης έχει ουσιαστική σημασία.

Παράλληλα με την ανάπτυξη του μητροπολιτικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων του, ο Δήμος Γλυφάδας διαθέτει πλέον ένα αξιόπιστο δίκτυο ευρυζωνικών υποδομών, το οποίο αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών «Ευφυών Πόλεων» (Smart Cities Infrastructure) προς τους δημότες.

Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή υλοποιεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά (Digital Single Market), που αφορά στη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο για πολίτες και επιχειρήσεις.

Στην πρώτη φάση της λειτουργίας του δικτύου επελέγησαν οι ακόλουθες περιοχές:

• Ζώνη 1 : Δημαρχείο και περιβάλλων χώρος
• Ζώνη 2 : Γυμναστήριο ΔΑΚ – Κλειστό Κολυμβητήριο
• Ζώνη 3 : Πλατεία Εσπερίδων
• Ζώνη 4 : Λαμπράκη & Μεταξά
• Ζώνη 5 : Πλατεία Μακεδονίας (Άνω Γλυφάδα)
• Ζώνη 6 : Πλατεία Αγίου Τρύφωνα (Άνω Γλυφάδα)
• Ζώνη 7 : Πλατεία Καραϊσκάκη (Άνω Γλυφάδα)
• Ζώνη 8 : 2η Μαρίνα Γλυφάδας
• Ζώνη 9 : 3η Μαρίνα Γλυφάδας
• Ζώνη 10 : Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου


Με δεδομένο τον αναμενόμενα υψηλό αριθμό δυνητικών χρηστών, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, σχεδιάζεται η εξυπηρέτηση του δικτύου από μεγαλύτερης χωρητικότητας συνδέσεις και φυσικά ήδη προχωρά η επέκταση των δημοτικών hot spots. Έτσι θα παρέχεται η δυνατότητα απρόσκοπτης σύνδεσης σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, ιδίως σε σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος και μεγάλου όγκου επισκεπτών.



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ




ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια