ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Όνειρο ήταν και πάει η πλατεία Πηγαδακίων Βούλας

Την άρση της απαλλοτρίωσης των οικοπέδων στο Οικοδομικό Τετράγωνο 306Α στα Πηγαδάκια Βούλας, ανακοίνωσε οριστικά ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.





Πρόκειται για τη μεγάλη έκταση που οι παλιότερες δημοτικές διοικήσεις προόριζαν για κοινόχρηστο χώρο και συγκεκριμένα για πλατεία που λείπει από την περιοχή.
Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Δημήτρης Δαβάκης, προκαλώντας θερμό επεισόδιο με τον δήμαρχο, ο οποίος ανέβασε τους τόνους και οδήγησε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Η αιτία των αντιπαραθέσεων βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Δήμος έχει ήδη απαλλοτριώσει ένα μικρό κομμάτι από τη συνολική έκταση, καταβάλλοντας στους ιδιοκτήτες ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Κατά τον Δημήτρη Δαβάκη, η απαλλοτρίωση των μικρών κομματιών έγινε με τον Δήμο να καταβάλει διαφορετική αξία για κάθε κομμάτι και παραγνωρίζοντας την απόφαση του Δασάρχη που χαρακτήριζε τις εκτάσεις δασικές.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε τόσο λαρτζ με το δημόσιο χρήμα, κύριε Δήμαρχε”, κατέληξε στο ερώτημά του ο επικεφαλής του Κύματος Ενωμένων Πολιτών.
Στην απάντησή του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε πως “θα ανασταλεί η απαλλοτρίωση γιατί δεν έχουμε άλλα λεφτά”, συμπληρώνοντας ότι “αυτά που δώσαμε δεν μπορούμε να τα πάρουμε πίσω”. “Τέρμα, ό,τι πληρώσαμε, πληρώσαμε”, κατέληξε για να καταλογίσει στον Δημήτρη Δαβάκη “πολιτικό τσαρλατανισμό”, μια φράση που αργότερα, μετά τη διαμαρτυρία του δημοτικού συμβούλου, ανακάλεσε.
Ο Δημήτρης Δαβάκης δεν άφησε πάντως το γάντι να πέσει κάτω, απαντώντας ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι “οριακός δήμαρχος των 8 ψήφων”.
Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε απασχολήσει αρκετά την προηγούμενη δημοτική διοίκηση.
Η τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (και νυν στέλεχος της διοίκησης)Ηλέκτρα Τσιριγώτη είχε εισηγηθεί (και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει) ο αναλογισμός της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση να γίνει από όλη τη συνοικία της Βούλας, αναλογικά με την απόσταση, σύμφωνα με τη δυνατότητα που έδινε μια νέα τότε νομοθετική ρύθμιση.
Η άλλη επιλογή ήταν την αποζημίωση να την επωμιστούν οι λίγες παρόδιες ιδιοκτησίες, γεγονός που θα σήμαινε ότι κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων πάνω στην πλατεία θα τα έχαναν σίγουρα, λόγω αδυναμίας καταβολής του δυσθεώρητου ποσού.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέλαβε να …κόψει τον γόρδιο δεσμό, αποφασίζοντας να ακυρώσει οριστικά τα σχέδια για πλατεία. Όσο για το ήδη απαλλοτριωμένο τμήμα, είπε πως μπορεί να χωροθετηθεί στο μέλλον ένας βρεφονηπιακός σταθμός.
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας 13 Μαΐου 2017)
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ







ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια