ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Νέα βάρη στους εργαζόμενους σε δήμους και τις λαϊκές οικογένειες

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Νέα βάρη θα φέρει στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση, αλλά συνολικά και τις λαϊκές οικογένειες, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 - 2021, καθώς μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση και οι προσλήψεις για τα έτη 2018 και 2019 είναι μηδενικές.





Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, με την κρατική χρηματοδότηση να έχει περικοπεί πλέον του 60%, τις υπηρεσίες να λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και τις δομές Πρόνοιας να απευθύνονται στη μερίδα του πληθυσμού που έχει οδηγηθεί σε ανέχεια, με τους υπόλοιπους να πρέπει να πληρώσουν, αναμένεται να επιδεινωθεί σημαντικά, δεδομένου και των γενικότερων μέτρων που καταδικάζουν το λαϊκό εισόδημα στη φτωχοποίηση. Με τις εξελίξεις αυτές ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το πέρασμα από τους δήμους και τις Περιφέρειες, της πολιτικής που ήδη έχει διαμορφωθεί και αναμένεται να ενισχυθεί με τον αναθεωρημένο «Καλλικράτη» για παράδοση έργων και υπηρεσιών στο κεφάλαιο ή σε φορείς της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας, για παραπέρα χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων, για ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας χάριν της εξεύρεσης χρημάτων, για διάλυση του όποιου συστήματος δομών Πρόνοιας.
Με την κατάθεση των θέσεών της για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και ειδικά των διατάξεων που αφορούν στην Τοπική Διοίκηση, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) φέρεται να αντιδρά, κάνοντας λόγο για «δραματικές επιπτώσεις των μέτρων» που «προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια στις τοπικές κοινωνίες» και δηλώνει ότι «η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλες περικοπές». Διεκδικεί δε «την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής», σε μια προσπάθεια να «βγάλει λάδι» την ίδια την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια απ' όλες τις κυβερνήσεις και σήμερα από αυτή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να κάνει διαφορετικά, καθώς η πολιτική που ασκείται και οι συνέπειες που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, φέρουν και τη δική της σφραγίδα, καθώς έχει συναινέσει σε όλες τις αντιδραστικές εξελίξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, το Μεσοπρόθεσμο ορίζει σχετικά με τη χρηματοδότηση των δήμων ότι το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων προς τους δήμους και τις Περιφέρειες δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το αντίστοιχο ποσό είναι 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ, άσχετα αν αυτά δεν αποδίδονταν ποτέ στο σύνολό τους. Προκύπτει κατά συνέπεια μια μείωση της τάξης του 35% στην κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους. Επίσης, για τα έτη 2018 και 2019 προβλέπονται μηδενικές προσλήψεις, ενώ οι αποχωρήσεις για τα δύο αυτά χρόνια ανέρχονται σε 2.161 για το 2018 και 2.075 για το 2019. Για το διάστημα 2016-2021, το σύνολο των αποχωρήσεων θα είναι 10.221 άτομα, ενώ το σύνολο των προσλήψεων θα είναι 6.087 άτομα.
Παράλληλα, για το 2017 δεν προβλέπεται κονδύλι για τα παρακρατηθέντα, ενώ προϋπολογίζονται υψηλά πλεονάσματα, τα οποία σύμφωνα με την ΚΕΔΕ θα ξεπεράσουν κατά 87,6% τα πλεονάσματα που προϋπολογίστηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016. Οι δε δαπάνες για επενδύσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μειώνονται κατά 25%.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ







ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια