ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

"Ρέω φύση ζω": "Κύριε Πρωθυπουργέ θα θέλατε να παρέμβετε ώστε να μην πλημμυρίζουν τα σπίτια μας"

Η πρωτοβουλία κατοίκων Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, για τη διάσωση του ρεύματος της Πικροδάφνης στέλνει τη δική της επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην οποία τον ρωτά αν θα λάβει μέτρα έτσι ώστε να μην πλημμυρίσουν οι πόλεις και τα σπίτια.





Αναλυτικά η επιστολή:

«Κυρία και Κύριε Πρωθυπουργέ μπορείτε, αλλά μήπως θα θέλατε κιόλας, να παρέμβετε ώστε να μην πλημμυρίζουν οι πόλεις και τα σπίτια μας;

Την 27-1-16 η πρώτη Εισαγγελέας Περιβάλλοντος κ. Μακρή Πετρούλα, άνοιξε δικογραφία με αρ. ΓΠ2016/18, με αξιομνημόνευτη πίστη στην δικαιοσύνη και ευαισθησία για την ασφάλεια των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος, μόλις περιήλθαν εις γνώση της δύο δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών – σχετικά με το αυθαίρετο έργο στην Ηλιούπολη, της διά των αγωγών Σ2 & Σ3 Εκτροπής όμβριων υδάτων της λεκάνης απορροής Τραχώνων, στο φυσικό ρέμα Πικροδάφνης και στην λεκάνη απορροής του. Το ένα εξ αυτών ήταν το δελτίο τύπου μας με την ανοικτή επιστολή μας προς εσάς, κ.α., κ. Πρωθυπουργέ, μα εσείς μας αγνοήσατε παντελώς, εκτός και αν δεν σας την παρέδωσε ο σύμβουλος σας (αρ. πρωτ. 942/20-11-2015).

Σε ενάμιση μήνα – μέσα Μαρτίου 2016 - η Περιφέρεια κλπ, κάτω από το βάρος της μη νομιμότητας του έργου, σταμάτησε το έργο σιωπηρώς παρά την συμβολή των οδών Πιπίνου και Πλαπούτα, 50 μέτρα πριν να περάσει ο αγωγός Σ3 την νοητή οριογραμμή του Υδροκρίτη - στην οποία εφάπτονται και διαχωρίζονται συγχρόνως, οι δύο διαφορετικές λεκάνες απορροής - και πριν ο αγωγός Σ3 να τις ενώσει παρά φύση.

Η πρώτη μελέτη του έργου αυτού έγινε το 2000, και ενώ το Ελληνικό κράτος το αποκαλεί ψευδεπίγραφα αντιπλημμυρικό, εν τούτοις είναι ένα έργο πλημμυρικό στην πάγια μη – λογική, της εκτροπής και της εγκληματικής και μη αναστρέψιμης καταστροφής ρεμάτων, που θα προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες, κατολισθήσεις μπαζοπρανών, με ανυπολόγιστες ζημιές στους κατοίκους, στις κατοικίες τους και στις περιοχές των κατάντη δήμων Αλίμου, Π. Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου, ενώ θα αποξηρανθεί - κτισθεί – εμπορευματοποιηθεί, και το υπόλοιπο φυσικό ρέμα Τραχώνων (περιοχή Γερουλάνου) με τις υγροτοπικές εκβολές του, του Αγίου Νικολάου στον Άλιμο. Το έργο δεν έγινε γνωστό σε εμάς και δεν υλοποιήθηκε μέχρι το 2014, γιατί εμποδίζαμε το κράτος με την 16ετή ανυποχώρητη, επιτυχή και πολυεπίπεδη κινητοποίηση της ένωσής μας ρέω φύση ζω (τέως ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ) κ.α., και με τις επανειλημμένες ακυρώσεις αποφάσεων καταστροφικών έργων από το ΣτΕ/Ε΄ που προσφύγαμε, ενώ πολλοί πολίτες έχουμε διωχθεί επανειλημμένα και διωκόμαστε και σήμερα – εγώ δε, απηνώς, και ποικιλοτρόπως – από ιδιώτη κατασκευαστή και το κράτος.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χωρίς να είναι προαπαιτούμενο των δανειστών;

Από το 2012 και εντεύθεν το στρεβλό και επιθετικό κομμάτι της πολιτικής και δημόσιας διοίκησης (ΥΠΕΚΑ, Περιφέρειες, Δήμαρχοι, κλπ) – για λόγους γνωστούς σε όλους μας – επέλεξε μεθόδευσε και υλοποιεί μέχρι σήμερα μια συντονισμένη επίθεση που περιλαμβάνει, αφενός ψήφιση αντισυνταγματικών ρεματοκτόνων νόμων π.χ. Ν. 2854/14 (υπουργός Μανιάτης Ι.), ΚΥΑ ΦΕΚ Β428/15-2-17 Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Υποδομών και Μεταφορών Φάμελλος Σωκράτης και Σπίρτζης Χρίστος) και αφετέρου, η Περιφέρεια Σγουρού Γιάννη = Δούρου Ρένας, Σπίρτζης Χρ., αποφάσισε πολλά έργα συγχρόνως (καταστροφή της φυσικής κοίτης Πικροδάφνης σε όλο το μήκος της, την εν λόγω Εκτροπή, κ.α. – ενώ εκκρεμούν ήδη στο ΣτΕ δύο προσφυγές μελών μας, κλπ), παρακάμπτοντας έτσι το Σύνταγμα, και την προστατευτική νομοθεσία / νομολογία για τα ρέματα – που εκδόθηκαν επανειλημμένα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρωτοπόρο τον τ. Πρόεδρο του Ε΄ τμήματος κ. Μιχαήλ Δεκλερή, καθιστώντας την δώρο άδωρο – μειώνοντας περισσότερο τη λειψή δημοκρατίας μας – καθώς και για να κάμψει την αντίθεση μας, ώστε να επιτύχει την καταστροφή του ρέματος της Πικροδάφνης και των άλλων ρεμάτων, το τεράστιο ρέμα Εσχατιάς / Πάρνηθας (ήδη καταστρέφεται με έργα εταιριών ¨Μπόμπολα¨), Ραφήνας, Τραχώνων, κ.α. μια πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης και η χούντα, καταστρέφοντας χιλιάδες ρέματα της χώρας στις προηγούμενες δεκαετίες με πολλούς πολίτες πνιγμένους, με χιλιάδες πλημμυρισμένα – κατεστραμμένα νοικοκυριά και περιουσίες, και υποβάθμιση της ζωής των πολιτών (http://www.nmfs.noaa.gov/aboutus/contactus.html σελ. 2 ).

Την Εκτροπή επανέφεραν και μεθόδευσαν από το 2012 η ηγεσία Σγουρού Γιάννη. Με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Βαλασόπουλο Βασίλη, και το συνέχισαν με την από το 2000 Οριστική Μελέτη με παραπλανητική ονομασία και ψευδή στοιχεία σχετικά με τον πυρήνα του, και την αναγκαιότητα του έργου. Ενώ εν αγνοία μας είχε ήδη εκτραπεί στο ρέμα μας μέρος των ομβρίων της λεκάνης Τραχώνων δια του αγωγού Σ1, στο τέλος του 2014 η ηγεσία της Ρένας Δούρου εκτρέπει τις ελπίδες και την πίστη των ψηφοφόρων της, και αρχίζει την κατασκευή της συμβολής του αγωγού Σ3 στο ρέμα της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη 100 μ. ανάντη της Λ. Βουλιαγμένης και συνέχιζε προς τα ανάντη, μέχρι που το έμαθαν κάτοικοι των κατάντη Δήμων και αγανακτισμένοι κατέθεσαν στο ΣτΕ/Ε΄ αίτηση Αναστολής και Ακύρωσης, το οποίο απεδέχθη την επικινδυνότητα και το μη αναστρέψιμο του έργου και άμεσα ανέστειλε τις εργασίες. Η αναστολή διήρκεσε επτά μήνες αλλά διεκόπη όταν το ΣτΕ έκρινε εκπρόθεσμη την αίτηση Ακύρωσης και έτσι οι εργασίες ξανάρχισαν τον Οκτώβριο 2015. Έκτοτε όλοι οι αρμόδιοι και η εταιρία, γνωρίζετε ότι εκτελείτε ένα έργο επικίνδυνο, παράνομο και εν δυνάμει κακουργηματικό, σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ σε περίοδο εξαθλίωσης της χώρας και των κατοίκων της, χωρίς να έχετε εκδώσει την προβλεπόμενη από τους νόμους για Αντιπλημμυρικά Έργα – Εκτροπής Αδειοδότηση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), καθώς και δεν έχει γίνει η Νομολογιακά προβλεπόμενη ολική Οριοθέτηση και για Αποκατάσταση του ρέματος της Πικροδάφνης στην κατά το δυνατόν έκτασή του που είχε τουλάχιστον το 1939 (οργανωμένη απομάκρυνση μπαζοπρανών, αυθαίρετων κατασκευών μέσα στο ρέμα, κ.α.).

Ξανασυνεχίζουν την Εκτροπή αγνοώντας την απόφαση του Δήμου Αλίμου (397/27-11-15) που ζητά να σταματήσει το έργο γιατί «..με την αποπεράτωση του έργου η πλημμυρική παροχή στη συμβολή του ρέματος Πικροδάφνης με τη λεωφόρο Ποσειδώνος θα είναι περίπου 230 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, όταν η υφιστάμενη διατομή έχει δυνατότητα παροχέτευσης στην ίδια θέση περίπου 90 κ.μ./δευτερόλεπτο»

Μετά την διακοπή εργασιών στην περιοχή του Υδροκρίτη, συνέχισαν τους Σ2, Σ3 σε άλλες περιοχές, όταν την Δευτέρα 20-3-17, σε αυτοψία μας, είδαμε να έχουν πάλι ξεκινήσει εκεί, την κατασκευή του Σ3, με ταχύτατο ρυθμό επί των οδών Πιπίνου και Πλαπούτα παρόλο που εκκρεμεί η έκδοση δικαστικής κρίσης για την νομιμότητά του. Αυτό το έργο λοιπόν, πρέπει να σταματήσει οριστικά και άμεσα και να οδηγηθούν τα όμβρια της λεκάνης Τραχώνων δια του υπαρκτού αγωγού της οδ. Αργοναυτών στο οχετοποιημένο τμήμα του ρέματος Τραχώνων όπου και ανήκουν. Την 27-3-17 ξεκίνησαν τον Σ3 και στην οδό Μαρ. Αντίπα & Σ. Βενιζέλου.

Κύριε Πρωθυπουργέ, θα συμφωνείτε ότι είναι εκκωφαντική η αντίφαση, από την μια με περίσκεψη να υπογράφετε την Διακήρυξη της Ρώμης για τα 60 χρόνια της Ε.Ε. και των όποιων αξιών της, όπου όμως αρκετές χώρες της, έβαλαν μυαλό, μετά τις τραγικές πλημμύρες από την αλλαγή του Κλίματος, και άρχισαν να αποκαθιστούν στην φυσική τους μορφή ρέματα και ποτάμια ( http://www.ecrr.org/ ή http://www.nmfs.noaa.gov/aboutus/contactus.html κ.α.) και από την άλλη, η κυβέρνησή σας στην πολύπαθη Ελλάδα και ειδικά στην τσιμέντο-Αττική, να καταστρέφει αυτούς τους ζωτικούς, πρωτογενείς αντιπλημμυρικούς φυσικούς σχηματισμούς, παρόλο που έχουν χαρακτηρισθεί και ως Ιδιαίτερου Περιβαλλοντικού Ενδιαφέροντος ( Υπουργός κ. Κατσιγιάννης Χρίστος αρ. απόφ. 9173/ 1642 (ΦΕΚ 281Δ' /1993), και ως Υδατόρεμα Α΄ Προτεραιότητας και Υγρότοπος Β΄ Προτεραιότητας ( Π. Δ. ΦΕΚ 156 Α, ν. 4227/14, άρθρο 20, παρ. 3 παράρτημα ΙΧ, νέο Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας).
Οφείλετε λοιπόν να εγκαλέσετε τους Υπουργούς σας και την Περιφερειάρχη σας της ¨ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ¨ -
(μια κατά τα φαινόμενα, χωρίς ανταπόδοση χρησιμοποίηση των θετικών αισθημάτων των πολιτών για τον ηρωϊκό Γρηγόρη Λαμπράκη και το zει ) που κατέλαβαν τους θώκους με υποσχέσεις για την διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος και αντί για αυτό συνεχίζουν ως Δούρειοι Ίπποι την πολιτική των προκατόχων τους, καταστρέφοντας τα εναπομείναντα φυσικά ρέματα - με την ανοχή - απραξία ή την συγκατάβαση των ρεματικών δημάρχων αλλά και των επίσημων ή απλών ενώσεων δικών σας κυρίως μελών - δήθεν φιλορεματικών - που φύτρωσαν από το πουθενά από τα τέλη του 2014. δραστήριων μεν (εκθέσεις, άρθρα, βόλτες και καθαρισμούς, συνεντεύξεις τύπου, ημερίδες), πλην αδρανών και αδιάφορων για να οργανώσουν εύστοχες και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις των κατοίκων ώστε να σταματήσουν τα παράνομα έργα, και δη αυτό της Εκτροπής.

Τα οφέλη της χώρας και αυτού που εκφράζετε στην πολιτική σας σφαίρα, θα είναι πιο πολλά αν δηλώσετε ότι αλλάζετε σελίδα, ότι δίνετε τέλος στην καταστροφή των ρεμάτων προσθέτοντας την θετική και καθοριστική συμβολή σας ώστε χειροπιαστά οι πολίτες να αισθανθούν ότι νοιάζεστε κατά το δυνατόν για την ασφάλεια για την περιουσία και για την ποιότητα της ζωής τους. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι « καταστροφή του ρ. Πικροδάφνης θά έχει μαύρα ποτελέσματα στό εδώ καί τώρα: Μάνος Δανέζης, καθηγητής Άστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο θηνών, ομιλία του 27-3-2017, ανοιχτό Πανεπιστήμιο δήμου Αλίμου, καταδικάζοντας τους Δήμους για την σύμπραξή τους αυτή». Άραγε μετά τις μεγάλες πλημμύρες που … έρχονται, τι θα απαντήσουν οι κυβερνήτες στα παιδιά τους, όταν τους κοιτάξουν στα μάτια και τους ρωτήσουν: Εσύ μπαμπά τι έκανες για να μην πνίξουν τον κόσμο οι πλημμύρες; Τι λέτε ότι θα τους πούνε, την αλήθεια ή ψέματα;

Δεν θα το επέλεγα ¨να εισέλθω¨ στα του οίκου σας, αν και εσείς είχατε ήδη αποτρέψει τις βλαπτικές αυτές πολιτικές ώστε να εμποδίσετε τα νερά από τις επερχόμενες πλημμύρες να εισέλθουν στους δικούς μας οίκους.

Για την ρέω φύση ζω

Μάνος Θεοδωρακόπουλος Μ.Α.
Πτυχ. Master of Arts (Antioch Univ. Ohio, Springs, U.S.A.) Ψυχολoγία Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική – Πιστ. Κρανιοϊερή Θεραπεία (R. CSTAss. U.K.)
Συντονιστής : ρέω φύση ζω (ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ».


Μαζί με την επιστολή τους μάλιστα παραθέτουν τις ακόλουθες φωτογραφίες:
Άλιμος 2013, οδός Έλλης, εκεί που ο κρατικός δρόμος «κλέβει» τον χώρο του ρέματος

Οδός Έλλης, 2013, πολλές ζημιές σε νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους

Πλημμύρα Άλιμος, 2013, Γέφυρα Λ. Ποσειδώνος ρέμα Πικροδάφνης

Ηλιούπολη, Λ.Μαρ.Αντίπα: «Ασχημονούντες» Περιφέρεια–Δήμος έμπροσθεν Μουσείου Εθνικής Αντίστασης


Ηλιούπολης, οδός Πιπίνου : Δίπλα στον Υδροκρίτη, η παρά φύση δράση του Ελληνικού κράτους
Τμήμα του ρέματος Παλλήνης: Ρεματικό Γουαντάναμο


Δεν το θέλουμε έτσι βρώμικο, κρανίου τόπο και κτισμένο μέχρι το χείλος του πρανούς.
Το θέλουμε έτσι φυσικό ασφαλές καθαρό και ζωντανό


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια