ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τι γύρευαν στην Αθήνα τρεις Ελληνοαμερικανοί επενδυτές

Με ατζέντα τη σύνδεση Αθήνας - Νέας Υόρκης μέσω της Emirates και την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς την πατρίδα μας ο ένας και με διάθεση επενδύσεων και διερεύνησης του κατά πόσο και πότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές οι άλλοι δύο, ήλθον, είδον και απήλθον


Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Την Αθήνα επισκέφθηκαν πριν από μόλις δέκα ημέρες, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες αλλά με φουλ επιχειρηματική ατζέντα, τρεις εξέχοντες Ελληνοαμερικανοί ομογενείς. Ο λόγος για τον σημαντικότερο ίσως Ελληνα στον χώρο του τουρισμού, τον αντιπρόεδρο του μεγαλύτερου αμερικανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Pro Travel με τζίρο 21 δισ. δολαρίων και 7.000 συνεργαζόμενα γραφεία Πίτερ Βλήτα, τον κορυφαίο στα χρηματοοικονομικά Τζον Κουδούνη και τον Τζον Κάλαμο της γνωστής Calamos Investments.




Οι τρεις συμπατριώτες μας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού βρέθηκαν στην Αθήνα ο καθένας με τη δική του προσωπική ατζέντα αν και τελικά κατέληξαν σε μια κοινή κατεύθυνση: στην προσπάθεια όλων να ανοίξουν δουλειές στην πατρίδα μας, παρά το δυσμενές διεθνές κλίμα και τις πάγια γραφειοκρατικές και αρτηριοσκληρωτικές καταστάσεις. Μια προσπάθεια μάλλον ρομαντική αν κρίνουμε από τις πάγιες υποσχέσεις που δίνονται και ποτέ δεν τηρούνται.
Το αν τα κατάφεραν είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Και αυτό διότι, όπως πληροφορούμαστε, ο μεν Πίτερ Βλήτας έφυγε κρατώντας στα χέρια μια σημαντική συμφωνία αεροπορικής διασύνδεσης της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη χάρη στο deal με την Emirates, οι δε άλλοι μάλλον δεν πέτυχαν τους στόχους τους, καθώς οι επαφές με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους για θέματα επενδύσεων και αγορών τούς άφησαν πικρή γεύση.
Πίτερ Βλήτας
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Πίτερ Βλήτας εδώ και χρόνια παλεύει σκληρά ώστε να βοηθήσει έμπρακτα τη χώρα μας και να φέρει νέες επενδύσεις στον ποιοτικό και υψηλής αξίας τουρισμό. Είτε ενισχύοντας την επενδυτική προσπάθεια του «Costa Navarino» που βρίσκεται στην Πύλο, σχετικά δηλαδή κοντά στην περιοχή της Μάνης από όπου κατάγεται, είτε μέσα από τη διαρκή στήριξη που επιδιώκει σε όλες σχεδόν τις ηγεσίες του υπουργείου Τουρισμού, πάντοτε λειτουργεί εθνικά.
Αυτή τη φορά ήρθε για να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις την αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη, καθώς η Emirates συνέδεσε το Ντουμπάι με την Αθήνα και από εδώ έβαλε απευθείας πτήση για τις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια εντελώς νέα συνθήκη που ανατρέπει το μέχρι στιγμής status quo και τη διαφαινόμενη κυριαρχία σε αυτό το δρομολόγιο της Turkish Airlines.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι Τουρκικές Αερογραμμές έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος το τελευταίο διάστημα επειδή Ελληνες και Αμερικανοί διευκολύνονται πάρα πολύ με το να κάνουν ένα σχετικά κοντινό στοπ όβερ στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί απευθείας να μεταβαίνουν είτε στο αεροδρόμιο «JFK» είτε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο ίδιος ο κ. Βλήτας συνεργάζεται μεν με τους Τούρκους, όμως τώρα έχει άλλον σχεδιασμό.
Κινούμενος πάντοτε από πατριωτική κατεύθυνση, εδώ και χρόνια εργάζεται για τη βελτίωση της σύνδεσης ΗΠΑ - Ελλάδας, ενώ είναι εκείνος που λόγω του μεγάλου όγκου της εταιρείας του φέρνει τους περισσότερους Αμερικανούς στη χώρα μας. Παρά ταύτα αναγνώριζε τα τελευταία χρόνια ότι το ρεύμα προς την Ελλάδα διαρκώς υποχωρούσε, καθώς και η εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό χειροτέρευε ενώ μεγάλες μονάδες που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ποιοτικούς τουρίστες δεν υπήρχαν.
Μέλος του ελληνοαμερικανικού λόμπι, ο επιχειρηματίας με τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ο οποίος χρησιμοποιεί ιδιωτικό τρόπο αερομεταφοράς ακόμα και προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μάνη, εδώ και χρόνια συμμετέχει σε μια στενή ομάδα ομογενών businessmen με ιδιαίτερη σχέση με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και πρωτοβουλίες υπέρ του Ελληνισμού.
Πρόκειται για ένα ακόμα από τα «παιδιά» του ισχυρού Ελληνοαμερικανού κληρικού, πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου, με την έντονη εθνική δράση και τις στενές διασυνδέσεις με την αμερικανική πολιτική ελίτ.
Ψάχνουν (μα δεν βρίσκουν) επενδύσεις
Παρέα με τον κ. Βλήτα βρέθηκαν και δύο κορυφαίες προσωπικότητες των χρηματοοικονομικών, οι ομογενείς Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης της Calamos Investments. Σύμφωνα με πηγές, πραγματοποίησαν επαφές με κυβερνητικά στελέχη, αν και μάλλον δεν έφυγαν με κάτι συγκεκριμένο στα χέρια λόγω της αδυναμίας που η Ελλάδα παρουσιάζει στην προώθηση με τρόπο άμεσο συγκεκριμένων λύσεων.
Τζον Κάλαμος
Ο Τζον Κάλαμος ίδρυσε την παγκόσμια επενδυτική εταιρεία που φέρει το όνομά του, το 1977. Με μακρά πορεία ως μάνατζερ στον χώρο των ομολόγων, δημιούργησε μια διεθνή φίρμα στο asset management ενώ έχει χτίσει με τον καιρό ένα ισχυρό προφίλ σε θέματα στρατηγικών risk managed investment, των αγορών και της οικονομίας. Από τα άγνωστα στιγμιότυπα της ζωής του πέραν των σχέσεων με την πολιτική ελίτ της Ουάσινγκτον είναι και το ότι υπήρξε πιλότος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.
Σημαντικός βραχίονας των δραστηριοτήτων της Calamos Investments είναι και ο Τζον Κουδούνης, διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ από το 2016. Αμφότεροι ήρθαν στην Αθήνα με σκοπό να συνομιλήσουν με υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να δουν την προοπτική επενδύσεων ή ακόμα και της εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.
Τζον Κουδούνης
Ο κ. Κουδούνης, ως πρώην πρόεδρος και CEO της Mizuho Securities USA, συχνά εμφανίζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς όπως οι CNN, FOX BUSINESS, CNBC, BLOOMBERG TV ως αναλυτής των διεθνών τάσεων και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους οικονομικούς κύκλους της Wall Street. Με ελληνικές ρίζες, μεγάλωσε στο Σικάγο και ξεκίνησε την καριέρα του στη Merrill Lynch, ενώ αργότερα μετακόμισε στην αμερικανική θυγατρική της ABN Amro, όπου έγινε επικεφαλής του τμήματος Αναδοχής και Επενδύσεων στις ομολογιακές αγορές.
*Αναδημοσίευση από το Business Stories (19-3-2017)
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια