ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Γ. Καμίνης από το Κατάρ: Η Αθήνα πόλος πολιτισμού

Για τη μεγάλη σημασία που έχει για την Αθήνα η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης documenta14 μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε εκδήλωση με θέμα «Η Τέχνη για το Αύριο», στην Ντόχα του Κατάρ.







Ο δήμαρχος Αθηναίων, προσκεκλημένος των «New York Times», είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την Αθήνα ως πόλο πολιτισμού σε σημαντικούς παράγοντες της τέχνης που βρίσκονται αυτό το τριήμερο στην πρωτεύουσα του Κατάρ και να παρουσιάσει τη μεγάλη διοργάνωση Σύγχρονης Τέχνης, που ξεκινά στις 8 Απριλίου.

Η διοργάνωση της documenta14 στην Αθήνα, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, έρχεται ως επιστέγασμα του μεγάλου δυναμισμού που επιδεικνύει η πόλη στις τέχνες και την πολιτιστική δημιουργία, ανέφερε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά στην 60ετή ιστορία της η documenta14 συν-φιλοξενείται από τη γενέτειρά της, το Κάσελ, και την Αθήνα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καμίνης στη σημαντική διάκριση να ανακηρυχθεί η Αθήνα για το έτος 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, σημειώνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία, ώστε και αυτή η διοργάνωση να αποδειχθεί κέρδος για την πόλη. Παράλληλα, υπογράμμισε τη συμβολή του νεοσύστατου Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων που έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι στον πολύ ισχυρό χάρτη μουσείων και ιστορικών τοπόσημων της Αθήνας προστέθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ενώ ο Δήμος Αθηναίων από τη μεριά του δημιούργησε διαδραστικό μουσείο για τον Πλάτωνα στον χώρο που δίδαξε, βρίσκεται σε συνεχή τροχιά αναβάθμισης της Πινακοθήκης του και κατασκεύασε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στον πιο δημοφιλή -για τη νεολαία- χώρο, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ο κ. Καμίνης ήταν ομιλητής στο ίδιο πάνελ με την Adrienne Clarkson, πρώην γενική κυβερνήτη του Καναδά 26th (1999-2005) καθώς και τη γενική διευθύντρια της Unesco, Irina Bokova.


Τη συζήτηση συντόνισε ο αρθρογράφος της εφημερίδας «The New York Times» Roger Cohen.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA

ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια