ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μίνι Eurogroup για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες: Όλες οι εξελίξεις

ΆΤΥΠΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Reuters: Οι δανειστές θα ζητήσουν μέτρα 3,6 δισ. ευρώ από την Αθήνα - Τσακαλώτος και Χουλιαράκης συζητούν με Ντάισελμπλουμ, Βίζερ και Τόμσεν, αναζητώντας τη χρυσή τομή - Γιατί όλοι παραπέμπουν στην 20ή Φεβρουαρίου





Ξεκίνησε  με καθυστέρηση μιας ώρας η πολυμερής συνάντηση για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες με χαμηλό καλάθι προσδοκιών από την ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ως συντονιστής, ο Τόμας Βίζερ (Πρόεδρος Euroworking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης), ο Νικολά Τζαμαρόλι (ΕΜΣ) η Ντέλια Βελκουλέσκου , ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και ο Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν).

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετέχουν ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις θέσεις της οι οποίες για την κυβερνητική πηγή «είναι γνωστές» και δεν αναμένει κάποια συμφωνία σήμερα, εκτιμώντας πως τα καλά νέα είναι το ότι συγκεντρώθηκαν όλες οι διαφορετικές πλευρές σε ένα τραπέζι για να συζητήσουν.

Ως χρονικό πλαίσιο ορίστηκε το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου για το οποίο «όλες οι πλευρές εργάζονται πυρετωδώς» για να υπάρξει μια συμφωνία ως τότε. Πάντως η κυβερνητική πηγή χαρακτήρισε ως «μη κρίσιμη» τη συνάντηση σήμερα, θέλοντας να μην καλλιεργήσει προσδοκίες, όμως συμπλήρωσε πως είναι «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα».


Οι δανειστές θα ζήσουν νέα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ από την Αθήνα

Όπως μετέδωσε λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησης το Reuters, οι δανειστές θα καταθέσουν πρόταση για μέτρα 1% του ΑΕΠ τώρα (1,8 δισ.) και άλλο 1% μετά το 2018 (επιπλέον 1,8 δισ.).

Πηγές των Βρυξελλών δήλωσαν στο protothema.gr ότι συζητείται λίστα μέτρων που θα περάσουν από την Βουλή τώρα, αλλά θα εφαρμοστούν μετά το 2018, σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση εστιάζει στο ύψος μέτρων και ότι ίσως συζητηθεί και δεύτερη λίστα με εφεδρικά μέτρα, που δεν θα περάσουν τώρα από την Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ εμφανίζεται να είναι πιο σκληρό στις αξιώσεις του, ενώ στο πακέτο που πρέπει να νομοθετηθεί τώρα, έχει και το αφορολόγητο και τις συντάξεις.

Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στην σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, όχι όμως και το θέμα της ελάφρυνσης χρέους, δήλωσε, δε, νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι το πρόγραμμα διάσωσης είναι σε κρίση. Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις παίρνουν πολύ χρόνο, όμως πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε σχετικά.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια