ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σοκ από Ζιλ ντε Κερσόβ: “Έρχεται νέο χτύπημα του ISIS στην Ευρώπη”

ΖΙλ ντε Κερσόβ, συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δημήτρης Κατακουζηνός


Ο συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), Ζιλ ντε Κερσόβ, μιλώντας στο Reuters, εξέδωσε την προειδοποίηση  ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ετοιμάζει νέο χτύπημα στην Ευρώπη, μια προειδοποίηση που προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστεί πόσοι τζιχαντιστές βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκό έδαφος και προετοιμάζουν νέες επιθέσεις.



Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι οι επόμενες ενέργειες του ISIS εναντίον της Ευρώπης μπορεί να περιλαμβάνουν αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά, κυβερνοεπιθέσεις, ή ακόμη και χτυπήματα με τη χρήση χημικών όπλων.
Επιπλέον, ο Κερσόβ τόνισε ότι “Πρέπει να προετοιμαστούμε, διότι κάποιοι από αυτούς θα έρθουν στην Ευρώπη. Μπορεί να προσπαθήσουν να ξαναγυρίσουν εδώ και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε το σφάλμα που είχαμε διαπράξει στα τέλη της δεκαετίας του ’80 όταν οι Ρώσοι έφυγαν από το Αφγανιστάν κι αφήσαμε τους μουτζαχεντίν (…) στην τύχη τους”.
Σημειώνεται ότι το ISIS αναμένεται να συνεχίσει να στρατολογεί νέα μέλη μέσω διαδικτύου: “Το υλικό χαλιφάτο (…) καταρρέει, αλλά έχουμε ακόμη το εικονικό χαλιφάτο, που επιτρέπει στην οργάνωση να διευθύνει επιθέσεις”, ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος, ερωτηθείς τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές, διαβεβαίωσε ότι “Έχουμε σχεδόν κλείσει όλα τα παραθυράκια”.
Ειδικότερα, “Προς το παρόν”, όπως ανέφερε, “το διαδίκτυο χρησιμοποιείται κυρίως για να στρατολογούνται ή να ριζοσπαστικοποιούνται άνθρωποι”, κάτι που η Ε.Ε. εργάζεται για να αντιμετωπίσει σε συνεργασία με εταιρείες του χώρου.
Συνέχισε λέγοντας ότι “Μέχρι τώρα οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως όπλο, για να διαπράξουν μια κυβερνοεπίθεση”, αναφερόμενος στον κίνδυνο να υπάρξει κάποια απόπειρα να διαταραχθεί η λειτουργία πυρηνικών σταθμών, φραγμάτων, δικτύων ηλεκτροδότησης ή ακόμη και των συστημάτων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. “Δεν έχει συμβεί ακόμη (…) αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο πριν περάσουν πέντε χρόνια να βρεθούμε αντιμέτωποι και με αυτό”, είπε, ενώ προειδοποίησε ότι το ISIS διαθέτει τους πόρους για να προσλάβει ικανούς χάκερ.
Νέες απειλές
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, “το δυσκολότερο σήμερα, είναι να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αποτελούν τις αιτίες της ριζοσπαστικοποίησης και της προσχώρησης πολλών σε τζιχαντιστικές ομάδες, είτε πρόκειται για αποκλεισμένους ανθρώπους στην Ευρώπη είτε για εξοργισμένους σουνίτες στο Ιράκ και στη Συρία”.
Ο Κερσόβ δήλωσε πως “Ο τρόπος που εξελίσσεται η μάχη στο Χαλέπι θα έχει συνέπειες. Ο τρόπος με τον οποίο θα δοθούν απαντήσεις τα ζητήματα για οποία διαμαρτύρεται ο σουνιτικός πληθυσμός στο Ιράκ και στη Συρία θα έχει συνέπειες”. Εντός της Ευρώπης, συμπλήρωσε, “τα πάμε αρκετά καλύτερα”.
Στην έκθεσή της, η Europol επισήμανε ότι στο άμεσο μέλλον υπάρχει κίνδυνος να γίνουν επιθέσεις παρόμοιες με αυτές που έχουν διαπραχθεί ήδη: από ομάδες που θα χρησιμοποιούν αυτόματα τουφέκια εφόδου και θα έχουν ζωστεί με εκρηκτικά, ή πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσουν μαχαίρια ή αυτοκίνητα σαν όπλα. Κατά την ίδια υπηρεσία, το ISIS προσπαθεί να παρεισφρήσει σε κοινότητες σύρων προσφύγων στην Ευρώπη και να εντείνει ή να εκμεταλλευτεί την εχθρότητα έναντι των μεταναστών σε χώρες όπως είναι η Γερμανία.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια