ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πριν ξεψυχήσει η Γη:



Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ζούμε την 6η μαζική εξαφάνιση: η ανθρωπότητα πριονίζει το δέντρο της ζωής. Όμως, ένα νέο ανατρεπτικό σχέδιο για προστασία του 50% του πλανήτη μπορεί να θεραπεύσει το κοινό μας σπίτι. Οι κυβερνήσεις συναντιούνται σε λίγες μέρες, αλλά, μόνο μια παγκόσμια κραυγή στήριξης μπορεί να τις πιέσει να θέσουν το σχέδιο σε εφαρμογή. Πρόσθεσε το όνομά σου, πριν σταματήσει να χτυπά η καρδιά της Γης: 

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ


Μέχρι το 2020, τα 2/3 των άγριων ζώων θα έχουν εξαφανιστεί. Η ζωή του πλανήτη μας εξοντώνεται με τον ίδιο ρυθμό που εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι. Κι αυτό επειδή ο ίδιος ο άνθρωπος πριονίζει το δέντρο της ζωής.   

Αν δε σταματήσουμε αυτή την τραγωδία, η εύθραυστη βιοποικιλότητα της Γης θα καταρρεύσει, αφήνοντας νεκρική σιωπή σε έναν πλανήτη μη κατοικήσιμο για τους ανθρώπους. Όμως υπάρχει ελπίδα. Κορυφαίοι επιστήμονες προτείνουν ένα ανατρεπτικό σχέδιο: να προστατεύσουμε το 50% της έκτασης του πλανήτη μας για να αποκατασταθεί η αρμονία στο κοινό μας σπίτι. 


Οι κυβερνήσεις του κόσμου συναντιούνται σε λίγες μέρες
 
για να συζητήσουν λύσεις. Αν δημιουργήσουμε τώρα μια εκκωφαντική κραυγή στήριξης για το 50%, μπορούμε να τις πιέσουμε για να σταματήσουν την 6η μαζική εξαφάνιση.


 Γίνε η φωνή της Γης, πριν ξεψυχήσει:  

https://secure.avaaz.org/campaign/el/protect_half_our_planet_loc_sus_gr/?bJrnOgb&v=84601&cl=11189043924&_checksum=847e9b86887ffbcdb96af2f0369f6b079ff1fe8c753ff997bb0eaf7309e41361

Ο άνθρωπος παίζει με τις εύθραυστες ισορροπίες που συντηρούν τη ζωή στον πλανήτη. Όμως το τεράστιο πρόβλημα της εξαφάνισης της βιοποικιλότητας δεν είναι ακόμη πολιτική προτεραιότητα! Αν αρκετοί από εμάς ενώσουμε τώρα τις φωνές , μπορούμε να το ανατρέψουμε αυτό.   
Οι επιστήμονες λένε πως, για να σώσουμε τα οικοσυστήματά μας και το 80-90% όλων των ειδών, πρέπει να παραχωρήσουμε αρκετή έκταση στη φύση για να κάνει το θαύμα της και να αναγεννηθεί η ζωή. Ίσως το σχέδιο για 50% προστασία να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά είναι απολύτως εφικτό και είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να σώσουμε τον περίπλοκο ιστό της ζωής.     

Αλλά, για να γίνει αυτό, πρέπει να δείξουμε στις κυβερνήσεις μας ότι απαιτούμε μαζικά την προστασία του 50% της Γης από την αποψίλωση, τη βρώμικη ενέργεια και τη βιομηχανική αλιεία και γεωργία. Ας αρχίσουμε σήμερα με ένα τεράστιο ψήφισμα για 50% και ας συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να νικήσουμε!Λάβε μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία για 50%:
 

https://secure.avaaz.org/campaign/el/protect_half_our_planet_loc_sus_gr/?bJrnOgb&v=84601&cl=11189043924&_checksum=847e9b86887ffbcdb96af2f0369f6b079ff1fe8c753ff997bb0eaf7309e41361
Η αποκοπή μας από τη φύση είναι ίσως η μεγαλύτερη ανοησία του ανθρώπινου είδους. Όμως, δεν είναι πολύ αργά. Η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να γίνει σοφότερη. Πριν μερικούς μήνες, η ελπίδα μας για αλλαγή δημιούργησε το μαζικό κίνημα που πέτυχε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Τώρα βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την προστασία του 50% του πλανήτη μας. Ας συσπειρωθούμε ξανά για να αποκαταστήσουμε την αρμονία μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης.   

Με ελπίδα, 
  
Iain, Danny, Lisa, Bert, Nell, Camille και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz                       

Περισσότερες πληροφορίες: 
  

Έφθασε η Έκτη Μεγάλη Εξαφάνιση; – Το Βήμα
 
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=333968   

Πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουμε τη βιοποικιλότητα; – 
H Εφημερίδα των Συντακτώνhttps://www.efsyn.gr/arthro/poso-sovara-antimetopizoyme-ti-viopoikilotita

Μπορούμε να παραχωρήσουμε τη μισή Γη στη φύση; (στα Αγγλικά) – 
The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/radical-conservation/2016/jun/15/could-we-set-aside-half-the-earth-for-nature   

Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτό το στόχο; (στα Αγγλικά) – 
Nature Needs Half
http://natureneedshalf.org/nature-needs-half/how-do-we-achieve-the-goal   

Ειδικοί λένε ότι το 2020 μπορεί να συμβεί η έκτη μαζική εξαφάνιση άγριων ζώων (στα Αγγλικά) – 
Nature World News 
http://www.natureworldnews.com/articles/30805/20161027/year-2020-era-wildlife-mass-extinction.htm



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια