ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΤΥΧΕΙ, ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ!


Τολμηρές προτάσεις, καινοτόμες ιδέες για την οικονομία και τη λειτουργία του κράτους με πολλές αναφορές στη διεθνή πείρα περιελάμβανε η εκδήλωσε με θέμα "Ανάπτυξη: δεν θα τύχει, θα πετύχει" που διοργάνωσε η "Δημιουργία, ξανά!" στην Εύβοια, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Ευβοίας. Μίλησαν ο Βάγιας Κατσός, υποψήφιος βουλευτής νομού Ευβοίας και ο Θάνος Τζήμερος πρόεδρος της Δημιουργίας ξανά!.





Ο κ. Κατσός, δημοσιογράφος και ιστορικός ερευνητής της Χαλκίδας αναφέρθηκε στα "καλά χαρτιά" της περιοχής που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης: την ιστορία 2500 χρόνων και τα αναξιοποίητα μνημεία της Χαλκίδας, τον θεματικό τουρισμό και τον πορθμό του Ευρίπου του οποίου η ιστορία θα μπορούσε να στεγαστεί σε ένα "Μουσείο του Ευρίπου" ενώ η παλιρροϊκή κίνηση του νερού να αξιοποιείται για την παραγωγή ενέργειας.
Η Εύβοια διαθέτει 677 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic είναι ένα από τα 10 κορυφαία μέρη στον κόσμο για ιστιοπλοΐα, αλλά δεν έχει ούτε μία μαρίνα! Συγκριτικά, το Μαυροβούνιο, μια χώρα με μόνο 295 χιλιόμετρα ακτογραμμής έχει φτιάξει τα τελευταία χρόνια πολλές σύγχρονες μαρίνες αποσπώντας σημαντικό ποσοστό ποιοτικού τουρισμού. Η διαφορά είναι ότι το Μαυροβούνιο έχει ζήσει τον σοσιαλιστικό εφιάλτη και είναι πλέον μια χώρα φιλική σε  επενδύσεις που αναπτύσσεται αλματωδώς. Ο κ. Κατσός υπογράμμισε την αξία της ιδωτικής πρωτοβουλίας η οποία θα μπορούσε να αναλάβει έργα όπως μία οδική αρτηρία που θα διασχίζει κεντρικά την Εύβοια και θα δώσει ζωή στις εξαιρετικής ομορφιάς, αλλά δύσκολα προσβάσιμες παραλίες της.
O κ. Τζήμερος αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει μια χώρα για να προσελκύσει επενδύσεις: χαμηλή φορολογία, σταθερή και απλή νομοθεσία, γρήγορη απονομή Δικαιοσύνης, ελευθερία στην αγορά εργασίας, ηλεκτρονική έναρξη επιχειρήσεων και εφαρμογή πληροφορικής παντού στο Δημόσιο, ανοιχτά επαγγέλματα, κράτος σε ρόλο διαιτητή του οικονομικού παιχνιδιού κι όχι επιχειρηματία ή "προστάτη", τάξη, ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη, καθορισμένες χρήσεις γης, κτηματολόγιο, και γενικώς κουλτούρα φιλική προς το επιχειρείν. Η Ελλάδα ήταν πέρυσι 81η στον κόσμο από πλευράς ανταγωνιστικότητας και φέτος έπεσε στην 86η θέση. "Βλέπουμε την πλάτη της Μποτσουάνα να απομακρύνεται" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήμερος σχολιάζοντας την άνοδο της αφρικανικής χώρας από την 71η στην 64η θέση στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Ο φορολογικός νόμος που προτείνει η "Δημιουργία, ξανά!" είναι μία φράση όλη κι όλη: 12% γραμμικός φόρος (flat tax) σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με όλα τα έξοδα να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, και δύο κλίμακες ΦΠΑ: 15% και 9% για είδη πρώτης ανάγκης. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ και κάθε φόρος που δεν ανταποκρίνεται σε εισόδημα, καταργούνται συντεχνιακά προνόμια και επιδόματα που στρεβλώνουν την αγορά, ενώ τέλη επιβάλλονται μόνο από τους Δήμους και έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Αυτή η γενναία μεταρρύθμιση θα φέρει πίσω όλες τις ελληνικές εταιρείες που έφυγαν, θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες επενδύσεις και θα βάλει στην νόμιμη οικονομία όλη τη "μαύρη" διότι θα καθιστά την φοροδιαφυγή ασύμφορη. Όλες οι χώρες που την εφάρμοσαν είδαν επιπλέον και τα φορολογικά τους έσοδα να αυξάνονται. Όμως για το πρώτο διάστημα εφαρμογής της θα δημιουργηθεί τρύπα στα φορολογικά έσοδα η οποία θα καλυφθεί με μείωση κρατικών δαπανών, από τους κωδικούς που κοστίζουν περισσότερο στον φορολογούμενο: τις πρόωρες συντάξεις και τους άνευ αντικειμένου χιλιάδες οργανισμούς του Δημοσίου. Η "Δημιουργία, ξανά!" προτείνει κάθε σύνταξη να υπολογίζεται σε προσωπικό επίπεδο. Κανένας δεν θα παίρνει περισσότερα από όσα δικαιούται βάσει των ασφαλιστικών του εισφορών. Ο ΕΝΦΙΑ φέρνει στα ταμεία του κράτους 2,6 δισ. τον χρόνο και άλλα τόσα περίπου φέρνει ο φόρος νομικών προσώπων. Την ίδια στιγμή, πληρώνουμε μόνο για πρόωρες συντάξεις 8,5 δισ. τον χρόνο, χωρίς τα προνοιακά επιδόματα που είναι άλλο ένα δισ. "Σε λίγο θα σβήσει εντελώς ο ιδιωτικός τομέας και θα τον ακολουθήσει ο δημόσιος. Δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα πολλά και στα λίγα, αλλά ανάμεσα σε μια περίοδο τεκτονικών αλλαγών, δύο το πολύ ετών, που θα φέρει αλματώδη ανάπτυξη και στην απόλυτη παρακμή μας ως έθνος, αν συνεχίσουμε έτσι" προειδοποίησε ο κ. Τζήμερος.
Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών επακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Το βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=gOyk1-S_jKk&feature=share.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
Τ.Θ. 20069, ΑΘΗΝΑ 11810 • ΤΗΛ: 2118005665 • FAX: 2118003365
facebook: Δημιουργία, ΞΑΝΑ twitter: #DimiourgiaXana

google+: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ YouTube: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια