ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πότε θα πέσουν οι υπογραφές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης




Του Δημήτρη Δελεβέγκου
 
Λίγες ημέρες πίσω οδηγείται το οικονομικό κλείσιμο της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης στο αραβο - τουρκικών συμφερόντων Jermyn Street Real Estate Fund IV της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης.
 


Η διαδικασία σχεδιαζόταν, αρχικά, να λάβει χώρα την εβδομάδα που ολοκληρώνεται αύριο. Ωστόσο, για λόγους που σχετίζονται με το γεγονός ότι θα πρέπει να προσέλθουν στο "τραπέζι” τρεις πλευρές, το Δημόσιο, η Εθνική Τράπεζα και ο προτιμητέος επενδυτής, οι τελικές υπογραφές, εκτός απροόπτου, μετατίθενται για μερικές ημέρες αργότερα, με ορίζοντα πριν την εκπνοή του Οκτωβρίου.
 
Ήδη, εξάλλου, σε επίπεδο διοίκησης δρομολογούνται εξελίξεις, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αστήρ Παλλάς Πολυχρόνη Γριβέα να αναμένεται ότι θα παραδώσει σκυτάλη, με το κλείσιμο του deal και την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία. 
 
Από την πρώτη μεγάλη (ολοκληρωμένη) ιδιωτικοποίηση στον τομέα της ακίνητης περιουσίας, η Εθνική Τράπεζα θα εισπράξει 300 εκατ. ευρώ και το ΤΑΙΠΕΔ 100 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι έκταση εμβαδού 178,1 χιλιάδες τ.μ. ανήκει στην ΕΤΕ, ενώ η επικαρπία και η ψιλή κυριότητα όμορου σε αυτό ακινήτου, εμβαδού 116,5 χιλιάδες τ.μ., άνηκε στο Δημόσιο και στην ΕΤΕ, αντίστοιχα.
 
18 μήνες

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες ανακατασκευής, που θα αποτελέσουν επένδυση της τάξης των 800 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος απόκτησης) θα διαρκέσουν μέχρι 18 μήνες. Στόχος είναι τα bungalows, η μαρίνα του συγκροτήματος, η παραλία (Astir beach) και το εστιατόριο Matsuhisa να παραμείνουν σε λειτουργία κατά την ανακατασκευή των ξενοδοχείων Αρίων και Ναυσικά. Η επόμενη φάση περιλαμβάνει την εξασφάλιση των αδειών δόμησης ώστε να ξεκινήσουν, όπως όλα δείχνουν τον χειμώνα, οι εργασίες ανακατασκευής και γι' αυτό, εξάλλου, δεν θα είναι δυνατές οι κρατήσεις από την 1η Νοεμβρίου για τα ξενοδοχεία Arion και Westin Athens.
 
Πάντως, μέχρι σήμερα, ο ανάδοχος Jermyn Street Real Estate Fund IV- αποτελεί μία από τις εταιρείες του επενδυτικού ομίλου AGC Equity Partners με υπό διαχείριση κεφάλαια της τάξης των 2 δισ. ευρώ- δεν έχει παράσχει, επισήμως, λεπτομέρειες για τα ακριβή σχέδια αξιοποίησης της έκτασης.
 
Η εσωστρέφεια αυτή είναι φυσιολογική, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, εάν ληφθεί υπόψη ότι το έργο πέρασε από χίλια κύματα. Μετά την αρχική αρνητική απόφαση-τον Μάρτιο του 2015- του Συμβουλίου Επικρατείας, η συμφωνία βρέθηκε πολύ κοντά στην ακύρωσή της, με την AGC Equity Partners να δηλώνει ότι "εξεπλάγη και απογοητεύτηκε” μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.
 
Η αρνητική απόφαση του ΣτΕ είχε κόστος και για την Αστήρ Παλλάς. Το καλοκαίρι του 2014 είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να δέχεται κρατήσεις για το 2015 λόγω των -προγραμματισμένων για το χειμώνα του 2015 -εργασιών ανακαίνισης, οι οποίες "πάγωσαν” μετά την απόφαση της δικαιοσύνης. 
 
 Τα σχέδια αξιοποίησης

 
Στην έκταση οι επενδυτές σχεδιάζουν να δημιουργήσουν το πιο πολυτελές θέρετρο της Ελλάδας αντάξιο της υπεραξίας του ακινήτου αλλά της ιστορίας του.
 
Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση, με συντελεστή δόμησης 0,2, ανέρχεται σε 56.500 τ.μ. σε σύνολο 301.865 τ.μ., ενώ, μετά την αποπεράτωση της ανακατασκευής, οι δομημένοι χώροι θα μειωθούν κατά 20.655 τ.μ. Ταυτόχρονα,  η χρήση κατοικίας θα διαμορφωθεί σε 39.000 τ.μ., ενώ προβλέπεται ότι στο 74% της έκτασης θα αναπτυχθούν χρήσεις τουρισμού και αναψυχής.
 
Ακόμη, θα κατασκευαστούν 15 πολυτελείς κατοικίες στο νότιο - δυτικό κομμάτι της χερσονήσου στη θέση που βρίσκεται σήμερα το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο "Αφροδίτη”. Καθένα από τα σπίτια θα έχει συνολική κάλυψη 15.000 τ.μ., θα διαθέτει πισίνα, κήπο κτλ και θα απευθύνεται σε κροίσους.
 
dimitris.delevegos@capital.gr

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια