ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Οι “Δρόμοι της Ελιάς” στο “Δικτύο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων"


Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του "Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων" ξεκίνησε η Δευτέρα στον Πειραιά. Το Δίκτυο ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του το 2015, αριθμώντας πλέον 56 δήμους της χώρας, 22 αναπτυξιακές εταιρείες και άλλους φορείς όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα και τους «Δρόμους της Ελιάς».


Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Πειραιά και τα τοπικά προγράμματα CLLD/LEADER της ελληνικής περιφέρειας που υλοποιούν οι αναπτυξιακές εταιρείες, εδράζονται στην κοινή βάση της ολοκληρωμένης ανάπτυξης αλλά και της αποκεντρωμένης διαχείρισης των πόρων.
Ενόψει της αναμενόμενης χρηματοδότησης μέσω του νέου Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ» στο πλαίσιο του CLLD/LEADER 2014-2020, το Δίκτυο προετοιμάζεται για την υλοποίηση του Σχεδίου δράσης του. Η στόχευση του Δικτύου είναι η αξιοποίηση, υποστήριξη και ανάδειξη του Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού, ξεκινώντας από τα εκλεκτά και αναγνωρισμένα αγροδιατροφικά προϊόντα, τις παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες συνταγές της ελληνικής κουζίνας και καταλήγοντας στον αγροδιατροφικό πολιτισμό και την εξωστρέφεια. 
Στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για τα εξής θέματα: Ενδυνάμωση της εικόνας και της συνοχής του Δικτύου. Ενταση επικοινωνίας με τα μέλη και κυρίως με τους Δήμους.
Κεντρικός σχεδιασμός και εκπόνηση προδιαγραφών για την υλοποίηση έργων Branding περιοχών και δημιουργία ταυτότητας προορισμού (Destination identity) με γαστρονομική και πολιτιστική κατεύθυνση για τις περιοχές του Δικτύου. Κεντρικός σχεδιασμός και εκπόνηση προδιαγραφών για την υλοποίηση εκδηλώσεων και φεστιβάλ γαστρονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για τις περιοχές του Δικτύου. Σχεδιασμός μεγάλων κεντρικών εκδηλώσεων με συμμετοχή των περιοχών του Δικτύου. Αξιοποίηση των ιδιοτήτων του Δήμου Πειραιά ώστε να καταστεί διεθνής γαστρονομικός κόμβος με προώθηση των προϊόντων και των περιοχών του Δικτύου. Αναζήτηση συνεργασιών και εσωτερική οργάνωση του Δικτύου.
Ολοι οι παρόντες δια στόματος προέδρου ευχαρίστησαν τον Πέτρο Κόκκαλη και το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά για τη φιλοξενία της συνεδρίασης στα γραφεία του.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια