ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μια υπογραφή μπορεί να σώσει το Παπαχαναουμοκουάκεα DA

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,Απέχουμε λίγες βδομάδες από τη δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου στον κόσμο! Το μόνο που λείπει: η υπογραφή του προέδρου Ομπάμα.

Όμως, το ισχυρό αλιευτικό λόμπι της Χαβάης έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να σταματήσει τη συμφωνία. Χωρίς

Με μια υπογραφή του, ο Ομπάμα θα μπορούσε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο. Αλλά πρώτα πρέπει να βγάλουμε από τη μέση το αλιευτικό λόμπι! Πρόσθεσε τη φωνή σου στο παγκόσμιο ψήφισμα με ένα κλικ και να σώσουμε το ιερό Παπαχαναουμοκουάκεα: 

ΥΠΟΓΡΑΦΩ
 ένα παγκόσμιο κύμα υποστήριξης, τα δελφίνια, οι καρχαρίες, οι χελώνες και άλλα υπέροχα πλάσματα που ζουν σε αυτή τη θάλασσα μπορεί να εξαφανιστούν.

Πηγές λένε πως ο Ομπάμα δε θα ενεργήσει μονομερώς, επειδή θεωρεί την προστασία των θαλασσών παγκόσμια ευθύνη. Είναι λοιπόν στο χέρι μας να του δείξουμε πως η διεθνής κοινότητα απαιτεί να σταματήσει η καταστροφή των θαλασσών, που πλέον δεν απειλεί μόνο τα μεγαλόπρεπα ζώα που ζουν σε αυτή, αλλά και την επιβίωσή μας ως είδος. Υπόγραψε το παρακάτω ψήφισμα με ένα κλικ για να του δείξουμε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτήν την προσπάθεια. Μόλις συγκεντρώσουμε αρκετές υπογραφές, θα τις παραδώσουμε στον Λευκό Οίκο και τους ηγέτες της Χαβάης που χρειάζονται την στήριξή μας:





https://avaaz.org/el/papahanaumokuakea_loc/?bJrnOgb&signup=1&cl=10312515179&v=78562

Προς τον πρόεδρο Ομπάμα, τον κυβερνήτη της Χαβάης Ίγκε και τους γερουσιαστές Χιρόνο και Σατζ: 
«Για να διασφαλίσουμε το μέλλον του πλανήτη μας, οφείλουμε να προστατεύσουμε την όμορφη βιοποικιλότητα που του δίνει ζωή. Το προτεινόμενο Εθνικό Θαλάσσιο Μνημείο Παπαχαναουμοκουάκεα είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνησή σας να κάνει το μεγάλο βήμα που απαιτείται. Ως πολίτες που ανησυχούμε για τις θάλασσές μας, σας καλούμε να μετατρέψετε το Παπαχαναουμοκουάκεα στο μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο του κόσμου με τα ευρύτερα δυνατά σύνορα… σε έναν τόπο απ’ όπου θα αντλούμε ελπίδα και έμπνευση».
https://avaaz.org/el/papahanaumokuakea_loc/?bJrnOgb&signup=1&cl=10312515179&v=78562

Οι επιστήμονες λένε πως για να σώσουμε τις θάλασσές μας, πρέπει το 30% της θαλάσσιας έκτασης του πλανήτη να χαρακτηριστεί προστατευόμενη το συντομότερο δυνατό. Αυτό το θαλάσσιο καταφύγιο (που βρίσκεται σε έναν ιερό τόπο που οι Χαβανέζοι αποκαλούν Παπαχαναουμοκουάκεα και τον θεωρούν σημείο σύνδεσης του ανθρώπινου με το θείο)περιλαμβάνει 1,6 εκατ. στρέμματα θαλάσσιου βιότοπου, όπου ζουν περισσότερα από 7.000 είδη ζωής. Το 1/4 από αυτά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη – είναι ένα εντυπωσιακό δείγμα της πολύτιμης βιοποικιλότητάς μας που δεν έχουμε τα περιθώρια να χάσουμε. 

Όμως, το Παπαχαναουμοκουάκεα είναι μοναδικό για έναν ακόμη λόγο: Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένα εξαιρετικό «κλιματικό καταφύγιο». Καθώς οι θάλασσές μας υπερθερμαίνονται, τα ζώα ταξιδεύουν σε πιο δροσερά ύδατα. Και η γεωγραφική θέση αυτής της τεράστιας έκτασης συμπεριλαμβάνει τόσο τροπικά όσο και πιο εύκρατα ύδατα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συντηρήσει κοραλλιογενείς υφάλους και τη σημαντική βιοποικιλότητα που ζει σε αυτούς, όπως κανένα άλλο μέρος της Γης. 

Ο πρόεδρος Ομπάμα, που κατάγεται από τη Χαβάη και θεωρείται τοπικός ήρωας, έχει στηρίξει τη δημιουργία αρκετών θαλάσσιων καταφυγίων. Αλλά το συγκεκριμένο θα μπορούσε να γίνει το τεράστιο επίτευγμα που θα ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο στο μεγάλο συνέδριο στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Χαβάη.

Το κίνημά μας έχει αγωνιστεί και έχει καταφέρει τη δημιουργία προστατευόμενων περιοχών σε όλο τον κόσμο – όπως στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης μόλις πριν από δύο χρόνια όπου κατατροπώσαμε ακριβώς το ίδιο λόμπι που τώρα προσπαθεί πάλι να μας σταματήσει. Ας δείξουμε τόσο στους ντόπιους που βρίσκονται πίσω από αυτό το σχέδιο όσο και στον ίδιο τον Ομπάμα ότι οι πολίτες όλου του κόσμου στηρίζουμε στο 100% αυτό το σχέδιο. Πρόσθεσε τώρα το όνομά σου στο ψήφισμα με ένα μόνο κλικ για να προστατεύσουμε το Παπαχαναουμοκουάκεα: 

https://avaaz.org/el/papahanaumokuakea_loc/?bJrnOgb&signup=1&cl=10312515179&v=78562
Ο αλιευτικός κλάδος δεν έχει κανένα δυνατό επιχείρημα σε αυτήν την αντιπαράθεση. Οι εταιρείες θέλουν να μπορούν να ψαρεύουν τον µεγαλόφθαλµο τόνο της περιοχής, παρόλο που έχουν ήδη εξαφανίσει το 86% αυτού του είδους παγκοσμίως. Επιπλέον, μόνο το 5% των αλιευμάτων τους προέρχεται από αυτά τα νερά, ενώ θα μπορούν να συνεχίσουν να ψαρεύουν οπουδήποτε αλλού. Έχουν όμως ισχυρό λόμπι και δυνατές φωνές. Ας πνίξουμε τις φωνές τους μέσα στις δικές μας! 

Με ελπίδα, 
Danny, Nick, Luis, Lisa, Nell, Risalat, Ari, Emma και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Χαβάη: Δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου στον κόσμο; — Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/story/1117523/xabai-dimiourgia-tou-megaluterou-thalassiou-katafugiou-ston-kosmo

Οι αυτόχθονες της Χαβάης ζητούν τη δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφύγιου στον κόσμο (στα αγγλικά) — Pew Trusts
http://www.pewtrusts.org/en/multimedia/video/2016/native-hawaiians-call-for-worlds-largest-marine-re...

Ο Ομπάμα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στη δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου στον κόσμο στη Χαβάη (στα αγγλικά) — Washington Post
https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2016/06/16/obamas-moving-closer-to-creatin...



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ




 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια