ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το Δήμαρχο Γλυφάδας για αναξιοκρατικές μετακινήσεις υπαλλήλων

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου, στην οποία τον καταγγέλλουν για αναξιοκρατικές μετακινήσεις υπαλλήλων, δημιουργία «προσωπικών μηχανισμών», «διάλυση υπηρεσιών» και ιδιωτικοποιήσεις.



Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους, αναφέρουν:
«Κύριε Δήμαρχε,
Έχει καταδειχθεί πλέον με σαφήνεια ότι στρατηγική σας επιλογή είναι η ιδιωτικοποίηση, είτε άμεσα είτε έμμεσα, των δραστηριοτήτων του Δήμου. Η πρακτική αυτή βέβαια αντιβαίνει στις θέσεις και στις κατακτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπονομεύει το ρόλο της στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ταυτόχρονα βλάπτει το Δημόσιο συμφέρον, αφού αυξάνονται οι δαπάνες και υποβαθμίζεται η ποιότητα του αποτελέσματος.
Για να πετύχετε το σκοπό σας και για να γίνουν οι επιλογές αποδεκτές από την κοινωνία, παρουσιάζετε τις υπηρεσίες του Δήμου ως εμπόδιο, ανήμπορες, γραφειοκρατικές, χωρίς διάθεση για προσφορά, αναποτελεσματικές, ακόμα και διεφθαρμένες. Έχετε επίσης δημιουργήσει έναν προσωπικό μηχανισμό Διοίκησης, παραγκωνίζοντας ακόμα και τους Αντιδημάρχους, με ένα επιτελείο εξωθεσμικών παραγόντων, τους περισσότερους των οποίων πληρώνετε είτε ως Ειδικούς Συμβούλους είτε ως Συμβούλους με απ’ ευθείας ανάθεση εργασιών (π.χ. για Ευρωπαϊκά Προγράμματα) οι οποίοι όμως στην πράξη ασκούν παρανόμως Διοίκηση.
Σχεδόν δύο (2) χρόνια τώρα υπόσχεστε ότι θα τροποποιήσετε τον υπάρχοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας για να βελτιώσετε τα πράγματα και τη λειτουργία των υπηρεσιών. Στην πράξη δεν έχετε κάνει βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν προχωρήσατε τη διαδικασία αξιοκρατικής επιλογής Προϊσταμένων που προβλέπει ο Νόμος και όσες τοποθετήσεις αναπληρωτών ή μεταθέσεις υπαλλήλων και Προϊσταμένων κάνατε, σκοπός σας ήταν να υπηρετήσετε τις παραπάνω επιλογές σας και όχι το καλό του Δήμου.
Παραδείγματα:
Μεταθέσατε πρόσφατα τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στη Διεύθυνση Πολεοδομίας, στερώντας από την Τεχνική Υπηρεσία, την οποία αφήσατε «ακέφαλη», ένα έμπειρο στέλεχος που την υπηρετεί επί 33 χρόνια, τα 20 περίπου από τα οποία ως Προϊστάμενος ή Διευθυντής. Την ίδια ώρα υποβαθμίσατε στην Πολεοδομία άλλο στέλεχος που την υπηρετεί επί πολλά χρόνια και γνωρίζει καλύτερα το αντικείμενο.
Πριν λίγο καιρό μεταθέσατε την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος ως Προϊσταμένη του Τμήματος Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας, σ’ ένα δύσκολο αντικείμενο που δεν εργάστηκε ποτέ και ούτε γνωρίζει, μόνο και μόνο για να μείνει ελεύθερη η θέση της για άλλη επιλογή σας. Ταυτόχρονα, τον Προϊστάμενο Αυθαιρέτων, που τελεί υπό συνταξιοδότηση για λόγους υγείας και εκκρεμεί μόνο μια απόφαση του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τον τοποθετήσατε Προϊστάμενο του Τμήματος Οδοποιίας και Κυκλοφορίας, σε μια θέση που δεν θα πάει ποτέ, όπως καλά γνωρίζετε, όταν υπάρχει διαθέσιμος άλλος Μηχανικός που έχει κριθεί ως Προϊστάμενος από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία επί 33 χρόνια και είναι αντίστοιχης ειδικότητας.




Μεταθέσατε επίσης πρόσφατα τον Προϊστάμενο του Τμήματος Καταστημάτων, χωρίς μέχρι σήμερα να τον έχετε αντικαταστήσει αφήνοντας μια ακόμη ευαίσθητη υπηρεσία «ακέφαλη», καθώς η φύση και τα αντικείμενα εργασίας του συγκεκριμένου Τμήματος έχουν ειδική βαρύτητα αφορούν αποφάσεις οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται σε ζητήματα οικονομικής φύσης, τον έλεγχο εγκυρότητας των Διοικητικών Πράξεων που εκδίδονται, οι οποίες πρέπει να φέρουν την υπογραφή του Προϊστάμενου και μάλιστα εντός τασσομένων από το Νόμο χρονικών προθεσμιών. Τον τοποθετήσατε ως Προϊστάμενο στο Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης καταργώντας και απαξιώνοντας ταυτόχρονα από Προϊστάμενο του Τμήματος μια πολύ έμπειρη υπάλληλο, που για πολλούς μήνες προσπαθούσε κάτω από αντίξοες συνθήκες για την άριστη λειτουργία του Δημοτολογίου και η επιβράβευση της ήταν η κατάργησή της. Η «αξιοκρατία» της Δημοτικής αρχής σε όλο της το μεγαλείο.
Την ίδια ώρα και πάλι με δική σας ευθύνη δεν έχετε ορίσει Προϊστάμενο στο Τμήμα Προμηθειών, λόγω συνταξιοδότησης του συναδέλφου, αποτέλεσμα και εδώ να μην υπάρχει η σωστή λειτουργία ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου Τμήματος και η υπηρεσία να έχει αφεθεί στην τύχη της και οι υπάλληλοι να λειτουργούν χωρίς κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη των όποιων αποφάσεων.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια