ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μουσικοχορευτική παράσταση παραδοσιακών χορών Αργυρούπολης

Την Κυριακή 12 Ιουνίου το κοινό απόλαυσε μια  εξαίσια παράσταση  στο Ανοικτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης στους πρόποδες του Υμηττού.
Ήταν μια μουσικοχορευτική παράσταση  με τίτλο “Οι φίλοι όταν σμίξουνε...” - και συνεχίζει ο λαϊκός ποιητής από την Κύθνο  “... η γης αναταράζει ...”.




Σμίξανε “επί σκηνής” οι ομάδες παιδιών και ενηλίκων  των τμημάτων παραδοσιακών χορών της Δημοτικής κοινότητας Αργυρούπολης με τη χορευτική ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών (Ελ. Κε. Λα.Μ) και πραγματικά σείστηκαν τα θεμέλια του πέτρινου θεάτρου από την ένταση των χορευτών και τα χειροκροτήματα του κοινού που τους συνόδευαν σε κάθε χορευτική φιγούρα..
Όπως αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα και ο χοροδιδάσκαλος Χαρίτων Χαριτωνίδης “...η μουσικοχορευτική αυτή παράσταση - όχι αναπαράσταση – ...” στήθηκε “... στη βάση ήχων και κινήσεων “παραδοσιακών”, που “παραλάβαμε” και βιώνουμε – δεν αναβιώνουμε – στην καθημερινότητά μας με το δικό μας, σύγχρονο τρόπο. Η “παραλαβή” δεν έγκειται σε μια επιφανειακή – και στείρα – “αντιγραφή-επικόλληση” του παρελθόντος, αλλά σε μια δημιουργική προσέγγιση της ουσίας – εκεί βρίσκεται και το ήθος – του χορευτικού φαινομένου... με όλες μας τις αισθήσεις!”.
Η παράσταση ήταν ένα νοερό ταξίδι που μας ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα με τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς της κάθε περιοχής. Το ταξίδι ξεκίνησε από την Ήπειρο με χορούς που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα της Αργυρούπολης. Επόμενος σταθμός  η Δυτική Μακεδονία με το ΕΛ. ΚΕ. ΛΑ.Μ.
Οι δύο ομάδες από κοινού παρουσίασαν τους χορούς Τρεμουλιστό, Σφαρλή, Τσέστο κ.α. από την Βόρειο Θράκη και στη συνέχεια κατεβήκαμε στην Κρήτη για μία ακόμη φορά με το το ΕΛ. ΚΕ. ΛΑ.Μ για να  καταλήξουμε στην “Αργυρούπολη”  με χορούς από την Πελοπόννησο, τη Κεφαλλονιά, την Νάξο, τη Κύθνο και την Ικαρία.... με τους χορευτές να μετατρέπουν το κοινό από θεατές σε συμμέτοχους!  Μετά τη λήξη της εκδήλωσης συνεχίστηκε ο χορός μαζί με όλα τα τμήματα. Ο κόσμος ακολούθησε το ρυθμό και μαζί με τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο , γίναμε μια μεγάλη παρέα που με κέφι χορέψαμε και είπαμε “καλό Καλοκαίρι” ανανεώνοντας το ραντεβού μας  για την νέα πολιτιστική χρονιά.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους έλαβαν μέρος, μικρούς και μεγάλους, όσο και στους επαγγελματίες μουσικούς που συνόδεψαν τα χορευτικά τμήματα, Ηλία Πλαστήρα (κλαρίνο, φλογέρα και τραγούδι), Γιώργος Γκόγκος (βιολί), Δημήτρης Κωνσταντής (Λαούτο και τραγούδι), Διονύσης Ζώης (κρουστά), Θανάσης Ζαμπάνης (τρομπέτα και ακορντεόν), Μανώλης Κορναράκης (κρητική λύρα και τραγούδι) και Βαγγέλης Αγγελιδάκης (λαούτο)
Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι. μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής και πλήθος κόσμου.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr








Γιάννης Κωνσταντάτος:΄Εχουμε τον καλύτερο δάσκαλο για τους παραδοσιακούς χορούς στον Δήμο μας ,τον Χαρίτωνα Χαριτωνίδη !!!Φέρτε τα παιδιά σας στο τμημά των Παραδοσιακών Χορών να μάθουν την παράδοση μας!'


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια