ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Εγκαινιάστηκε το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Γλυφάδα


Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Γλυφάδα. Εκατοντάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία που οργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας και στη συναυλία που ακολούθησε, ενώ για τα μικρά παιδιά υπήρχε ειδικό κυκλοφοριακό πάρκο. Χορηγός του νέου συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων i-bike είναι η Εθνική Τράπεζα.


Η έναρξη του νέου συστήματος στην πόλη της Γλυφάδας συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σηματοδοτώντας την ανάγκη ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης κατοίκων και επισκεπτών και ανάδειξης της σημασίας της βιώσιμης μετακίνησης εντός πόλης για την προστασία του περιβάλλοντος.






Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε: «Ποδήλατο σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος, σημαίνει μείωση θορύβου και ρύπων. Σημαίνει άθληση και ευεξία. Σημαίνει βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη μας. Σημαίνει εν τέλει χαμόγελο και ζεστασιά. Όλοι μαζί γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Γλυφάδα και εγκαινιάσαμε τον πρώτο σταθμό κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη μας. Προωθούμε ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη, ώστε να γίνουν οι μετακινήσεις όλων πιο γρήγορες, πιο απλές, πιο οικολογικές. Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Τράπεζα για τη στήριξη και τη συνεργασία. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία είναι η αρχή για ακόμα πιο σημαντικές συνέργειες στο μέλλον».


Το νέο σύστημα ποδηλάτων i-bike λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και περιλαμβάνει δύο αυτοματοποιημένους σταθμούς, στην τέταρτη παραλία (πριν την Πλατεία Βεργωτή) και στην αρχή της οδού Διαδόχου Παύλου (μπροστά στο παλιό Δημαρχείο), με 20 ποδήλατα ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση. Το σύστημα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να νοικιάσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες με ειδική ηλεκτρονική κάρτα για παραλαβή ποδηλάτου από συγκεκριμένους σταθμούς μίσθωσης αλλά και περιστασιακούς χρήστες, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας.


Το ποδήλατο προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως άνετη, φτηνή και οικολογική περιήγηση στην πόλη. Συμβάλλει στην άθληση και την ψυχαγωγία, καθώς και στη μείωση του θορύβου και των ατμοσφαιρικών ρύπων - κάθε χιλιόμετρο ποδηλασίας εξοικονομεί 271 γραμμάρια CO2 σε σχέση με τη χρήση αυτοκινήτου για την ίδια απόσταση - βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.


Η ανάπτυξη του συστήματος υλοποιήθηκε από ελληνική εταιρεία που ανήκει στο δίκτυο της Endeavor, του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συνεργάζεται με την Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του NBG Business Seeds, του ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Η μετακίνηση στη Γλυφάδα αλλάζει!

Περισσότερες πληροφορίες στο i-bike.gr/glyfada

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια