ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ήχοι, εικόνες και γεύσεις Μεσογείου με κέντρο τη Βάρκιζα

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να περιγράψει κανείς το τριήμερο αυτό Φεστιβάλ που έλαβε τόπο στην παραλία της Βάρκιζας από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου, κυρίως γιατί τα πιο όμορφα πράγματα που συναντά κανείς δύσκολα περιγράφονται με λόγια.


Παρ’ όλα αυτά, θα γίνει μια προσπάθεια καταγραφής των γεγονότων, ελπίζοντας να καταγραφούν όλες οι σημαντικές πτυχές αυτού του τριημέρου.
Το Μεσογειακό Φεστιβάλ «Μουσική και Οίνος» μπορεί να περιγραφεί ως μια συνάντηση της παράδοσης και του πολιτισμού της Ελλάδας με τον οίνο και την θάλασσα, αναδεικνύοντας έτσι μια πολύ σημαντική πτυχή της χώρας μας αλλά και του δήμου μας, καθώς το υδάτινο στοιχείο είναι παντού γύρω μας.
IMG_6747
Φαίνεται, λοιπόν, πως ο κόσμος τίμησε αυτό το Φεστιβάλ με την παρουσία του, η οποία, από πολλές απόψεις, ξεπερνούσε κάθε προσδοκία αποδεικνύοντας πως σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύει η Ελλάδα, έχει την ανάγκη να στραφεί όλο και πιο πολύ στον πολιτισμό, την παράδοση, τις διαχρονικά σταθερές αξίες.
Την γιορτή ανέδειξαν ακούσματα από διάφορες μεσογειακές χώρες ανά τον κόσμο, όπως ήχοι από τη Νότια Γαλλία και την Ισπανία από την Κατερίνα Κουρεντζή και το συγκρότημά της αλλά και από το συγκρότημα τωνEncardia που μας ταξίδεψαν μουσικά στην Νότια Ιταλία στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στο Σαλέντο και σε άλλες μεσογειακές περιοχές.
IMG_6769
Έπειτα, η μουσική αυτή διαδρομή κατέληξε στη νησιωτική Ελλάδα με ένα μουσικό πολυθέαμα αφιερωμένο στον Οίνο και την ιστορία του, με ελληνικά δημοτικά και έντεχνα τραγούδια από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και με ερμηνευτή και μουσικοσυνθέτη τον Βασίλη Χατζηνικολάου, κι έπειτα με το «αηδόνι της Καλύμνου»- όπως δικαίως την αποκαλούν – Καίτη Κουλλιά.
Το μουσικό αυτό ταξίδι λαμβάνει τέλος με μια βόλτα στην Μεσόγειο με τα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία από τον Θάνο Μικρούτσικο, με την μοναδική ερμηνεία του Μίλτου Πασχαλίδη και της Μιρέλας Πάχου.


Ακόμη, το οπτικοακουστικό θέαμα πλαισιώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Βάρης Βάρκιζας με εικόνες από την Μεσόγειο, τις παραδόσεις και τα έθιμα της, τον Λαογραφικό Όμιλο Βάρης ‘’Σεμέλη’’, τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Βάρης, την Ένωση Κρητών του δήμου «Κρήσσες» και από το χορευτικό τμήμα του 1ου Γυμνασίου Βούλας που μας ταξίδεψε με τα ευφάνταστα χορευτικά του σχήματα.


Τέλος, στον ευρύτερο χώρο του Φεστιβάλ φιλοξενούνταν πίνακες ζωγραφικής υπό την επιμέλεια της Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ ακόμη υπήρχε η δυνατότητα δοκιμής και γευσιγνωσίας επιλεγμένων κρασιών από τον Οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου.
ekthesi-varkiza
Μουσική, Οίνος και Θάλασσα λοιπόν. Τρεις διαχρονικές αξίες της Ελλάδας που πάντα θα υπάρχουν για να μας θυμίζουν πως η παράδοση είναι σαν ένα καταφύγιο που όσος καιρός κι αν περάσει πάντα θα το αναζητάμε, ενθυμούμενοι την ταυτότητα, την ιστορία και την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ




 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια