ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


Η κυβέρνηση επισπεύδει την εκποίηση του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση και τους συνεταίρους του. Πέραν των παρανομιών που η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει και με τις οποίες ασχολούνται ήδη ο εισαγγελέας διαφθοράς και όργανα του ευρωκοινοβουλίου, η κύρωση της συμφωνίας παραχώρησης θα φορτώσει με νέα δημοσιονομικά βάρη τη χώρα μας, μιας και θα κληθεί το δημόσιο να πληρώσει για να ελευθερώσει το ακίνητο που θα χαρίσει στον Λάτση. Θα στερήσει από τους κατοίκους του λεκανοπεδίου μια αναγκαία ανάσα δροσιάς και μια ευκαιρία ανάπτυξης προς όφελος του λαού.



Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στη λογική των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων και της υποτίμησης της εργασίας με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων, που δήθεν θα μας βγάλουν από την κρίση, ενώ στην πραγματικότητα γίνεται το αντίθετο, συμβάλλουν στην αναπαραγωγή της κρίσης σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Με την επίσπευση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιδιώκεται η δημιουργία τετελεσμένων για τη δικαιοσύνη και δημιουργείται κίνδυνος για καταβολή αποζημιώσεων στον Λάτση αν τελικά λόγω παρανομιών ή άλλων δυσκολιών, κολήσει κάπου η «επένδυση».
Η παράταξή μας, μαζί με πολλούς άλλους, είναι ξεκάθαρα απέναντι σε αυτή την πολιτική, από όποιον και για όποιον λόγο και αν εφαρμόζεται, όπως συμβαίνει σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Τι σχεδιάζουν για την έκταση του πρώην αεροδρομίου και την παραλία

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, πρόκειται να γίνουν τα εξής :
  • Μια καινούργια πόλη, με δόμηση τουλάχιστον 2.600.000 τμ (πολλαπλάσια της ήδη υπάρχουσας), υψηλών και υπερυψηλών εισοδημάτων, με ξεχωριστές οικιστικές ζώνες γύρω – γύρω στο αεροδρόμιο και στο θαλάσσιο μέτωπο, πιθανότατα με ελεγχόμενη είσοδο σε ορισμένες περιοχές της.
  • Τεράστια εμπορικά κέντρα (τύπου Μωλ) εκατοντάδων χιλιάδων τμ, τα οποία θα πλήξουν καίρια τις αγορές των όμορων δήμων και όχι μόνο. 
  •  Ουρανοξύστες και ξενοδοχεία εκατοντάδων χιλιάδων τμ και μεγάλου ύψους, που θα πλήξουν την γύρω αγορά ακινήτων και υπηρεσιών και επίσης θα δημιουργούν σε πολλές περιπτώσεις ένα τείχος αποκλεισμού από τη γύρω περιοχή και το θαλάσσιο μέτωπο. 
  • Καζίνο, ως μία επιπλέον ευκαιρία για την αποθέωση του τζόγου, της "χλιδάτης και εύκολης" ζωής. 
  •  Αποκλεισμός του μεγαλύτερου μέρους της παραλίας (όχι όλης) με την κατασκευή πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων, ουρανοξύστη, εμπορικών κέντρων κλπ.
  • Δημιουργία στο κέντρο του πρώην αεροδρόμιου, ενιαίου πάρκου πρασίνου. Το κόστος της κατασκευής των ανοιχτών χώρων του πάρκου θα το αναλάβει ο επενδυτής, ενω στο κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων του πάρκου θα συμμετέχει και το δημόσιο.  
  • Προβλέπεται επίσης η δημιουργία φορέα που θα έχει την ευθύνη για τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων - συμπεριλαμβανομένου του πάρκου - και την αποκλειστική είσπραξη των τελών από τις διάφορες χρήσεις εντός της συνολικής έκτασης. Δεν είναι σαφές αν ο φορέας αυτός θα χρηματοδοτείται και από το κράτος.
Η πρότασή μας

Ως παράταξη, μαζί με πολλούς άλλους, χρόνια τώρα παλεύουμε για να παραμείνει το Ελληνικό δημόσια περιουσία και να δημιουργηθεί ένα Μητροπολιτικό Πάρκο χωρίς επιπλέον δόμηση, με κυρίως υψηλό πράσινο και άλλες κοινωφελείς και συμβατές με το πάρκο χρήσεις. 
Έτσι υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον, την αδήριτη ανάγκη για δημιουργία ανοιχτού σε όλους τους πολίτες Μητροπολιτικού Πάρκου στην Αθήνα, που είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει - και το Ελληνικό είναι η τελευταία ευκαιρία για αυτό - την μη περαιτέρω δόμηση του χώρου, που σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής είναι απολύτως απαγορευτική, την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία που δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορικής και μάλιστα εντατικής εκμετάλλευσης.  
Ταυτόχρονα η πρότασή μας αντιμετωπίζει το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού καιαπό την σκοπιά μιας βιώσιμης ανάπτυξης, ως ένα σημαντικό Πόλο Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αθλητισμού, διεθνούς εμβέλειας και ανοιχτό στους κατοίκους της Αττικής, ένα πόλο έλξης εναλλακτικού φυσιολατρικού, πολιτισμικού τουρισμού, που λειτουργεί όλο τον χρόνο και ενεργοποιεί φθίνουσες υπηρεσίες, αγορές και αδιάθετα ακίνητα στους παρακείμενους δήμους και το παράκτιο μέτωπο από το ΣΕΦ έως το Λαύριο. Σκοπός είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και ταυτόχρονα στην οικολογική και πολιτισμική αναβάθμιση της Αττικής.
 
Εξαπατούν τον κόσμο
 
Μια εκστρατεία χειραγώγησης εξελίσσεται καθημερινά. Διαπλεκόμενα ΜΜΕ μαζί με εκπροσώπους κομμάτων, κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες (με πρώτη στο χορό τη δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης, που προσπαθεί να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής του Λάτση με σκοπό τον εκμαυλισμό της τοπικής κοινωνίας), διαλαλούν τα καλά που δήθεν θα φέρει η επένδυση. Μιλάνε για 30, 50 ακόμη και 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας, χωρίς να κάνουν τον κόπο να εξηγήσουν πώς θα προκύψουν αυτές και κυρίως τι είδους θέσεις εργασίας θα είναι. 
Θέλουμε να θυμίσουμε ότι το σύστημα πάντοτε καλλιεργούσε διάφορους μύθους για να εξασφαλίζει μια ορισμένη ανοχή του κόσμου στις αντιλαϊκές επιλογές του.
Τι έλεγαν για την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και το Μάαστριχτ, τι έλεγαν για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, τι έλεγαν για τους ολυμπιακούς αγώνες; Κάθε φορά καλλιεργούσαν μια "μεγάλη ιδέα", μια "εθνική ιδέα" που όλες μαζί μας οδήγησαν στην καταστροφή που ζούμε σήμερα. Η σταθερή ανάπτυξη και ευημερία που έταζαν, έγινε φτώχεια και ανεργία. 
Η οδυνηρή αλήθεια είναι ότι σε μια χώρα αποικία χρέους, χωρίς δημόσια περιουσία και εργαλεία άσκησης πολιτικής και με εξαθλιωμένη την εργασία, δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή ανάπτυξη. 
 
Η υπόθεση δεν έχει κλείσει - αγώνας για ανατροπή του ξεπουλήματος

Δεν είναι μόνο ο εισαγγελέας διαφθοράς που ερευνά το πώς ένας τόσο πολύτιμος χώρος ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής, ούτε μόνο οι επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου που εξετάζουν αναφορές των πολιτών οι οποίες δείχνουν ότι οι νόμοι έγιναν κουρέλι χάριν του μοναδικού επενδυτή.
Είναι κυρίως οι πολίτες, οι κάτοικοι αυτού του ταλαιπωρημένου λεκανοπέδιου που μπορούν και πρέπει να υπερασπιστούν αυτή τη μοναδική ελπίδα για μια πηγή ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.  
Αυτόν τον αγώνα τον χρωστάμε όλοι, στις οικογένειές μας, στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, στις 8μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ




 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια