ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ: «Ομάδα παιδιών προσχολικής ηλικίας….»
























*ΤΖΑΒΑΛΙΑ ΚΕΡΑΣΟΥΛΑ

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Η νηπιακή ηλικία είναι κατεξοχήν μια σημαντική περίοδος, διότι είναι μια περίοδος πολλών αλλαγών, κατορθωμάτων και επιτεύξεων για ένα παιδί.
Κατά την ηλικιακή αυτή φάση η ανάπτυξη είναι ραγδαία, και εντυπωσιακή, και αφορά διαφορετικά επίπεδα, όπως το σώμα και τη βιολογική κατάσταση ενός παιδιού, την νοητική του ικανότητα, την


κοινωνικότητά του, τα συναισθήματά του.
Σ΄αυτήν επίσης την ηλικία τα παιδιά ετοιμάζονται για καινούργιες εξερευνήσεις, να γνωρίσουν και να γνωριστούν, να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες, να συναναστραφούνε με άλλα παιδιά, να διαχειριστούνε τα συναισθήματά τους, να ελέγξουνε την συμπεριφορά τους, να ανταποκριθούνε σε στόχους.
Είναι ευρέως γνωστό ότι η νηπιακή ηλικία αποτελεί μια κατάλληλη και σημαντική περίοδο για παρεμβάσεις, διότι έχει ερευνηθεί ότι οι προσπάθειες σε αυτή ακριβώς τη φάση έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την πρόληψη μελλοντικών αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.
Η ομάδα παιδιών προσχολικής ηλικίας που πραγματοποιείται στο κέντρο μας από έμπειρους παιδοθεραπευτές, σκοπό έχει τόσο να παρέμβει όσο και να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχει ένα παιδί αυτής της ηλικίας.
Στόχος της είναι να προάγει την επικοινωνία των παιδιών μεταξύ τους, να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον εμπιστοσύνης και ζεστασιάς ώστε τα παιδιά να μπορούν να δοκιμάσουν νέες συμπεριφορές, και να αναπτύξουν τη φαντασία τους, και τη δημιουργικότητά τους.
Η ομάδα παιδιών βασίζεται στη βιωματική μάθηση, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να είναι ο εαυτός τους, να λειτουργούν αυθόρμητα, και να εκφράζουν με γνήσιο τρόπο τα συναισθήματά τους.
Η λειτουργία της ομάδας βασίζεται σε ένα υλικό, με ξεκάθαρους στόχους και μεθοδολογία, που αφορούν: στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης του παιδιού, στις κοινωνικές δεξιότητες, στην αναγνώριση των συναισθημάτων, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, στην εκμάθηση υγιών συνηθειών, στην ενίσχυση της κριτικής τους σκέψης, στην ενίσχυση της αυτογνωσίας τους, στο μοίρασμα, στην αποδοχή του διαφορετικού, στο σεβασμό, στη φιλία, στην αγάπη στην αυτονομία, και στην ανεξαρτησία.
Οι συναντήσεις της ομάδας είναι εβδομαδιαίες και ο χρόνος διάρκειας είναι 1+1/2 ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του κέντρου μας.

Παιδοψυχίατρος
 Συστηματική ψυχοθεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας 

ΤΗΛ:. 2109912018
ΚΙΝ.:  6940628761

            


       ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ

                                                 Λεωφόρος Βουλιαγμένης 181, Γλυφάδα
 ΠΗΓΗ
ΤΗΛ:. 2108983133
ΚΙΝ:.  6940628761


Το κέντρο μας προσφέρει υπηρεσίες με έμφαση στις ψυχοκοινωνικές πλευρές της οικογένειας προάγοντας την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση.

Είναι στελεχωμένο με έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες που στόχος τους είναι να προάγουν την δυναμική της οικογένειας μέσα από μία ολιστική προσέγγιση.

Πλαισιώνεται από διεπιστημονική ομάδα που περιλαμβάνει λογοθεραπευτές, αναπτυξιακούς εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, παιδοψυχίατρο, θεραπευτές ζευγαριού και οικογένειας και έχει στενή συνεργασία με:

Παιδιάτρους, Αναπτυξιολόγο, Παιδονευρολόγο, Ενδοκρινολόγο, Φυσικοθεραπευτή.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια