ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΓΛΥΦΑΦΑ: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΕΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ.» (VIDEO)

«…..Δημοκρατία παντού, είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε σήμερα έμπρακτα με το Συνέδριό μας, συλλογικότητα, ενεργή και αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, δημόσια λογοδοσία και έλεγχος…»

Αυτό ήταν ένα από τα ξεχωριστά σημεία της ομιλίας της Προέδρου των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Αθηνά Λυγνού στο Συνέδριο, που απέσπασε ζωηρά χειροκροτήματα. Είχε προηγηθεί το κάλεσμα προς τους πολίτες να αποφασίσουν ενόψει τον δημοτικών εκλογών:
- Θέλουν Δήμαρχο για την πόλη ή πολιτικούς καριέρας, που πότε είναι σε κρατικά πόστα, πότε είναι στην Ευρωβουλή, πότε είναι Υπουργοί ή αλλού και πότε θέλουν να είναι Δήμαρχοι, για να ανεβάζουν τις μετοχές τους στο πολιτικό παιχνίδι;
- Θέλουν Δήμαρχο που σέβεται τους θεσμούς, που λειτουργεί δημοκρατικά και συλλογικά, που απελευθερώνει τις δυνατότητες των συνεργατών του και των εργαζομένων ή θέλουν Δήμαρχο συγκεντρωτικό και αυταρχικό, που επιβάλλει τη θέλησή του σε όλους και φιμώνει κάθε διαφορετική άποψη και φωνή;
- Θέλουν Δήμαρχο πραγματικά Ανεξάρτητο, βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα της πόλης, τους φορείς και τους αγώνες της επί δεκαετίες ή θέλουν Δήμαρχο από τα πιο βαθιά σπλάχνα της κομματοκρατίας;
- Θέλουν Δήμαρχο που έχει κάνει την κοινωνική αλληλεγγύη πράξη από χρόνια και είναι τρόπος της ζωής του ή θέλουν Δήμαρχο που ενώ είναι συνυπεύθυνος για την εξαθλίωση της κοινωνίας, τώρα παρουσιάζεται ως φιλεύσπλαχνος μοιράζοντας ψίχουλα;
Καταλήγοντας τόνισε:
«….Ένας αναζωογονητικός άνεμος να σαρώσει ότι σάπιο, ότι κατεστημένο, ότι οπισθοδρομικό.
Ανάπτυξη της πόλης με πρόγραμμα ολοκληρωμένο και δυναμικό σχεδιασμό, πρόγραμμα που επεξεργάστηκαν οι πολίτες για την πόλη τους, χωρίς εξαρτήσεις και εξυπηρετήσεις συμφερόντων.
Έχουμε τη δύναμη, είμαστε δοκιμασμένοι στα εύκολα και τα δύσκολα επι χρόνια, έχουμε τις λύσεις και έχουμε τα κατάλληλα στελέχη να διοικήσουμε.
Είμαστε η λύση για την πόλη!
Οι πολίτες θέλουν να νικήσουμε!»
Το Συνέδριο, άρτια προετοιμασμένο και με μεγάλη συμμετοχή, σαφές δείγμα το πώς αντιλαμβάνονται οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ το ρόλο τους και μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο, κατέληξε ομόφωνα σε όλες τις αποφάσεις, δείγμα και αυτό της ενότητας, της συναντίληψης και της αλληλοεμπιστοσύνης στις γραμμές τους. Ψηφίστηκαν, ο Απολογισμός Πεπραγμένων, ο Οικονομικός Απολογισμός, η Πολιτική Απόφαση και το Πρόγραμμα Δράσης.
Μεγάλο μέρος των εργασιών του Συνεδρίου απασχόλησε η επικαιροποίηση του Δημοτικού Προγράμματος για τη διοίκηση του Δήμου και επίλυση των προβλημάτων της πόλης. Μετά από μια δημιουργική πορεία προετοιμασίας που προηγήθηκε, μέσα από τις Ομάδες Εργασίας όλων όσων έλαβαν μέρος, παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη δουλειά που καλύπτει όλα τα θέματα της πόλης και δείχνει το δρόμο του πως μπορεί να διοικηθεί δημοκρατικά, να ανασυγκροτηθεί και να μπει σε πορεία ριζικών αλλαγών και ανάπτυξης.
Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι να ανατραπεί η πορεία καταβαράθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αποκτήσει ουσιαστική αυτοτέλεια και ικανές οικονομικές δυνατότητες, με πρόταξη των κοινωνικών αναγκών και τη στήριξη των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από τη βάναυση πολιτική της λιτότητας.
Την παρουσίαση του Σχεδίου του Επικαιροποιημένου Δημοτικού Προγράμματος έκανε, εκ μέρους των Ομάδων Εργασίας, ο κ. Αθανάσιος Κογκέλλης.
Κατά τη συζήτηση το λόγο έλαβαν κατά σειρά ο κ. Β. Μουλακάκης, η κ. Δ. Χαρίση – Μπίλια, ο κ. Β. Τσατσαράγκος, ο κ. Γ. Παναγιώτου, η κ. Ε. Καραμηνά, ο κ. Α. Σκέντζος και ο κ. Ε. Επιτροπάκης.
Τις εργασίες του Συνεδρίου διεύθυνε 5μελές Προεδρείο με Πρόεδρο τον κ. Γ. Μπούσμπουρα, Αντιπρόεδρο τον κ. Χ. Γεωργίου, Γραμματείς τον κ. Γ. Βλάχο και την κ. Δ. Χαρίση Μπίλια και ως μέλος την κ. Ε. Καραμηνά.
Στο Συνέδριο παρουσιάστηκε, από την Πρόεδρο κ. Αθηνά Λυγνού, μεγάλος αριθμός προσωπικοτήτων που επέλεξαν σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο να συστρατευθούν με τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και τιμούν με την παρουσία τους το ψηφοδέλτιό τους, οι οποίοι έγιναν ομόφωνα αποδεκτοι. Αυτοί είναι:
ΑΚΤΥΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Επιχειρηματίας, ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ΖΑΡΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Υπαλ. Υπουργείου Συγκοινωνιών Περιφ. Νότιου Τομέα, ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος – Πληροφορικός, ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Μαιευτήρας – Χειρουργός  - Γυναικολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος, ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ Αξιωματικός ΕΛΑΣ ε.α. - Δημοτικός Σύμβουλος, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αρχιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α., ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΝΟΣ Εκδότης - Εκπαιδευτής Οδηγών, ΠΡΑΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αρχιτέκτων – Μηχ/κος Επιχειρηματίας, ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Αρχιτέκτων Μηχανικός – Δημοτικός Σύμβουλος – π. Αντιδ/χος, ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Προεδ. ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υποψ. Δήμαρχος 2006.
Επίσης παρουσιάστηκαν όσοι από τα μέλη των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ δήλωσαν υποψηφιότητα για να τους εκπροσωπήσουν στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές και είναι:
ΑΓΑΔΑΚΟΥ ΔΑΝΑΗ Marketing Manager Πολυεθνικής Εταιρείας, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Καθηγητής Δ.Ε., ΒΑΛΤΣΙΑΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος, ΒΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΛΙΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ Πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας, ΓΕΛΕΓΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ηλεκτρολόγος – Μηχ/κος, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Συνταξιούχος – π. Δ/ντής Γυμνασίων Γλυφάδας, ΓΙΑΤΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Οικοδομικές Επιχειρήσεις, ΔΑΒΕΡΩΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δικηγόρος, ΔΑΛΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βιοτέχνης Τεχνολόγος Τροφίμων, ΔΕΜΕΝΕΓΑ ΕΛΕΝΗ Ελεύθερος Επαγγελματίας -  Επιχειρηματίας, ΔΕΝΑΞΑ ΕΛΕΝΗ Ψυχολόγος - Πτυχιούχος Ψυχολογίας Παν. Αθηνών, ΕΑΖΑΡΙΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιατρός Γαστρεντερολόγος, ΚΑΡΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας, ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ΚΑΦΦΕ ΛΑΜΠΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΑΙΗ) Ελεύθερος Επαγγελματίας, ΚΟΓΚΕΛΛΗ ΝΙΚΗ Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΛΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ Έμπορος, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Πρόεδρος Ένωσης Πληροφοριακών, ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Τεχν. Μηχ/κος π. Δημ. Σύμβουλος & Αντιδ/χος, ΜΠΑΡΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χημικός, ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τ. Δ/ντης 1ου Γυμνασίου Γλυφάδας, ΝΟΥΣΙΑ ΒΑΛΙΑΝΝΑ (ΒΑΣΙΛΙΚΗ) Ψυχολόγος, ΠΑΛΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Συντ/χος Μηχ/κος Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού, ΠΑΝΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Οικονομολόγος, ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δικηγόρος, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Πτυχ. Αγγλικής Φιλολογίας - τ. Υπαλ. Ελληνικής Βουλής, ΡΑΝΤΕΒΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Ζωγράφος, ΣΚΕΝΤΖΟΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ Στέλεχος πωλήσεων βιομηχανικών προιόντων, ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τ. Διευθυντικό Στέλεχος Ολυμ. Αεροπορίας, ΤΖΙΒΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Οικονομολόγος – Τραπεζικό Στέλεχος, ΤΟΚΑ ΜΑΤΕΛΣΚΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΧΑΡΙΣΗ ΜΠΙΛΙΑ ΔΑΦΝΟΥΛΑ Δικηγόρος – Δημοτική Σύμβουλος, ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Αστυνομικός Υποδ/ντης ε.α. 
Οι εσωτερικές εκλογές των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, από τις οποίες θα αναδειχθούν ο υποψήφιος Δήμαρχος, το 50% των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου και τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής, ορίστηκαν για την Κυριακή 30/3/14 και ώρες 10.00π.μ. έως 8.00μ.μ. στα γραφεία της δημοτικής μας κίνησης (Όγλας 4)
Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν ο κ. Γ. Πιερουτσάκος από το ΕΠΑΜ, ο κ. Δ. Βαγενάς υποψ. Ευρωβουλευτής της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ», ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Α. Μεθυμάκη και οι κ.κ. Α. Γιαννακάκης και Μ. Επιτροπάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ε. Καραμηνά και Δ. Χαρίση Μπίλια και οι κ.κ. Α. Αναλυτής, Δ. Αγγελάτος, Φ. Μπενέτος, Β. Μουλακάκης, ο δύο φορές υποψ. Δήμαρχος και τ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ. Κιρκιλίτσης, οι τ. Αντιδήμαρχοι κ. Υ. Γερογιαννάκη και κ.κ. Χ. Λούβρος και Κ. Μοσχοβάκης, ο Πρόεδρος της Πολιτών Κοινωνία κ. Β. Τσατσαράγκος, καθώς και αντιπροσωπεία του «ΦΟΡΟΥΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ».
Από τους τοπικούς φορείς παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κ. Μ. Καραβουσάλη, ο Πρόεδρος των Ποντίων Γλυφάδας «Η ΡΩΜΑΝΙΑ» κ. Κ. Τιλιγκερίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Γλυφάδας κ. Α. Καυκά, ο Πρόεδρος της ΑΕ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ» κ. Τ. Φυλακούρης, ο Πρόεδρος της ΑΕ «ΑΙΞΩΝΗ» κ. Ν. Καράμπελας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΕΡΙ ΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ» κ. Τ. Κατωπόδης, ο Αντιπρόεδρος του ΓΣ Γλυφάδας κ. Δ. Κλάδης, ο Έφορος της Ακαδημίας Μπάσκετ «ΑΡΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ», ο Ταμίας του Συλλόγου «ΠΑΡΘΕΝΩΝ» κ. Τ. Πάγκαλος, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ν. ΕΥΡΥΑΛΗ» κ. Σ. Κατωμέρης και αντιπροσωπεία του Συλλόγου «ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ».
Από τον Τοπικό Τύπου παρευρέθηκαν ο κ. Γ. Σκούφης από τη ΝΟΤΙΑ ΜΑΤΙΑ, ο κ. Η. Ζαχαριάδης από τη Notia press και ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, ο κ. Η. Κουτσώνας από την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ και ο κ. Μ. Μανωλακέλλης από το ΣΦΥΓΜΟ.


Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»





Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ






























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια