ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΟΥΡΟΥ – ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Οι υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν προκαλέσει πολιτική ημικρανία στην Κουμουνδούρου. Η εξέγερση των τοπικών οργανώσεων εναντίον των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, η έλλειψη στελεχών με εκτόπισμα στους δήμους και τις περιφέρειες, η άρνηση πρωτοκλασάτων βουλευτών να πάρουν μέρος σ αυτή τη μάχη


δυσκόλεψαν πολύ την προσπάθεια του Α. Τσίπρα να δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στη διπλή αναμέτρηση του Μαίου. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η δημόσια άρνηση του Δημήτρη Παπαδημούλη να πάρει μέρος στη μάχη της Αθήνας και στη συνέχεια εκείνη της Σοφίας Σακοράφα για την περιφέρεια Αττικής. Κοινή είναι η εκτίμηση ότι και οι δύο ενδιαφέρονται να υπουργοποιηθούν και θεώρησαν ότι η εμπλοκή τους στις εκλογές ΟΤΑ δεν συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.
Ενοχλημένος ο Α. Τσίπρας για το κίνημα «δεν κατεβαίνω» μεταξύ των κορυφαίων στελεχώντ της παράταξής του, θέλησε να τους θυμίσει ότι η προσωπική του ανέλιξη ξεκίνησε από τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κινούταν σε ποσοστά 3 με 4%. Επιλέγοντας τον 33χρονο Γαβριήλ Σακελλαρίδη διεμήνυσε στους συντρόφους του ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, δηλαδή, αν ο αρχηγός θέλει να βρει το κατάλληλο πρόσωπο θα το βρει. Ακόμη και ο Π. Τατσόπουλος έσπευσε να χαρακτηρίσει «εξαιρετική» την επιλογή του νεαρού συντονιστή του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Οι εντυπώσεις εξισορροπήθηκαν και με την επιλογή της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, γιατί η ηγεσία μπόρεσε να αποδείξει ότι δεν «τρώει πόρτες» συλλήβδην από τους «κορυφαίους» αλλά είναι σε θέση να επιβάλει τους κανόνες της και να απαιτήσει αποτελεσματικά κομματικό πατριωτισμό. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑεκτιμούν ότι η βουλευτής της Β Αθήνας έκρινε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει το υπουργείο που θέλει σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εάν δώσει δυναμικά την αυτοδιοικητική μάχη και χάσει, αλλά επίσης ότι, εφόσον κερδίσει, θα απολαύσει την πολιτική αυτονομία της σε ένα αξίωμα που προσφέρει μεγάλες δυνατότητες παραγωγής έργου αλλά και επικοινωνίας για πέντε ολόκληρα χρόνια, που σε μια εποχή όπως η δική μας, ξεπερνούν κατά πολύ τη μία κυβερνητική θητεία.

Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 φσξξσφη κξφ φηξγ

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ





































ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ 











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια