ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» (ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ 8ΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ…..!!!) VIDEO

Το συγκεντρωτικό και ¨Αθηνοκεντρικό¨ μοντέλο συγκρότησης του νεοελληνικού κράτους, όπως εξελίχθηκε από την εθνική απελευθέρωση και μετά, ιδιαίτερα μετά τη βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, έχει πλέον διαγράψει την ιστορική τροχιά του, και έχει ήδη εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων του.



Αντίθετα, το νέο μοντέλο διακυβέρνησης, αν πρόκειται να αντιστοιχεί στις συνθήκες και τα δεδομένα του 21ου αιώνα, και να δώσει απάντηση στην κρίση, οφείλει να διέπεται από την αρχή της επικουρικότητας και της ουσιαστικής Αποκέντρωσης.
Σύμφωνα με την αρχή της επικουρικότητας, στη δράση του κράτους, η οποία συνιστά πλέον θεσμικό κεκτημένο του νομικού και πολιτικού πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εμπνέει το νέο πανευρωπαϊκό μοντέλο διακυβέρνησης , ισχύει ένα διπλό τεκμήριο αρμοδιότητας:
Ø Αφενός, υπέρ του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και της ελεύθερης αγοράς για τις εμπορικές, επιχειρηματικές  και παραγωγικές δραστηριότητες, από τις οποίες το κράτος οφείλει να απέχει και να ενεργεί ρυθμιστικά και διορθωτικά,
Ø Αφετέρου, υπέρ της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης περιορίζοντας και εντείνοντας τον ρόλο της κεντρικής κρατικής διοίκησης στον επιτελικό και συντονιστικό της χαρακτήρα.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα διακυβέρνησης, στις κεντρικές υπηρεσίες του κράτους παραμένει ο επιτελικός σχεδιασμός και ο έλεγχος, ενώ στις αποκεντρωμένες μονάδες μεταφέρεται το σύνολο σχεδόν των εκτελεστικών δραστηριοτήτων του κράτους, εφόσον αυτές μπορούν να τις επιτελέσουν ικανοποιητικά.

Η πόλη μας αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Συγκροτήματος της Αθήνας. Οι βαθιές αλλαγές που συντελούνται στο λεκανοπέδιο είναι αναπόφευκτο να επηρεάσουν ριζικά τόσο τον πολεοδομικό χωροταξικό ιστό της πόλης, όσο και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
 Στο λεκανοπέδιο της Αττικής η Αθήνα επεκτείνεται προς κάθε κατεύθυνση. Η επέκταση της πρωτεύουσας προς το Θριάσιο Πεδίο και τα Μεσόγεια, η δημιουργία στη νοτιοανατολική Αθήνα ενός νέου πόλου ανάπτυξης οδηγούν στην αναθεώρηση όλων των μοντέλων ανάπτυξης της πόλης μας, και απαιτούν τον επανασχεδιασμό της στρατηγικής για το μέλλον της, όπως είχαμε τονίσει και στο πρόγραμμά μας το 2010.
Το 2010 παρουσιάσαμε στον Λαό της Ηλιούπολης ένα ολοκληρωμένο 8ετές Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της πόλης.
Σήμερα, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίησή του, και σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε.
Συνεχίζουμε με τη δική σας στήριξη και συμμετοχή για την ολοκλήρωσή του την πενταετία που έρχεται.



 Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Η εποχή που διανύουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν. Ο κάθε δημότης υφίσταται την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή του ζωή, ανησυχεί για το παρόν, και αγωνιά για το μέλλον. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στους δύσκολους καιρούς τα πιο ισχυρά όπλα μιας κοινωνίας είναι η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η ειλικρίνεια. Με αυτές τις αρχές ασκούμε το έργο που μας εμπιστευτήκατε.
Η Δημοτική μας Παράταξη από την ημέρα της ίδρυσής της διακήρυξε ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης μας, χωρίς καμία κομματική και ιδεολογική εξάρτηση.
 Επιβεβαιώσαμε τον ιδρυτικό της τίτλο «Πρώτα η Ηλιούπολη»
Θέσαμε στόχους που σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε, έχοντας καταφέρει ο Δήμος μας να συγκαταλέγεται στους ελάχιστους υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας.
Αναπτύξαμε τη δουλειά μας πάνω στους εξής άξονες:
v Οικονομικό νοικοκύρεμα και εξυγίανση
v Κοινωνικό έργο για όλες τις κοινωνικές ομάδες
v Αναπτυξιακή προοπτική
v Ποιότητα ζωής, πολιτισμός της καθημερινότητας
v Προστασία του περιβάλλοντος
v Πολιτισμός με ποιότητα και κοινωνική μέριμνα
v Υγιής αθλητισμός για όλους
v Συμμετοχική δημοκρατία, πλήρης διαφάνεια
v Ανάπτυξη συνεργασιών σε διαδημοτικό, πανελλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο

Δουλεύοντας πάνω σε αυτό το πλέγμα, θέσαμε και επιτύχαμε στόχους, όπως:

Ø Να δημιουργήσουμε ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα, που απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, αλλά και σε όλους τους πολίτες, που σήμερα πλήττονται από την οικονομική κρίση
Ø Να μην επιβαρύνουμε τους δημότες μας με επιπλέον τέλη ή άλλου είδους εισφορές προς τον Δήμο
Ø Να προχωρήσουμε σε περαιτέρω οικονομικές ελαφρύνσεις προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (πολυτέκνους, ανέργους, ΑμεΑ, χαμηλόμισθους)
Ø Να αποπληρώσουμε τα χρέη που επωμιστήκαμε, και να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά ισολογισμό με πλεόνασμα
Ø Να μην αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο απλήρωτο
Ø Να πλήξουμε καίρια κάθε εστία διαφθοράς και αδιαφάνειας στην οικονομική διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας, νοικοκυρεύοντας τον Δήμο και εξορθολογίζοντας τις υπηρεσίες και τα έξοδά του.
Ø Να συντηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε όλες τις υποδομές και τους δημόσιους χώρους του Δήμου μας
Ø Να υλοποιήσουμε και να δρομολογήσουμε ένα αξιόλογο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πόλη μας
Ø Να αξιοποιήσουμε τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ø Να αναβαθμίσουμε και επεκτείνουμε με νέες δράσεις, υπηρεσίες  και θεσμούς την πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα της πόλης, προσδίδοντάς της υψηλή ποιότητα και υπερτοπική εμβέλεια
Ø Να υιοθετήσουμε και αξιοποιήσουμε τις σύγχρονες αντιλήψεις, γνώσεις και τεχνολογικές δυνατότητες στους τομείς της ανακύκλωσης, του πράσινου, της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος
Ø Να στηρίξουμε με στοχευμένες πρωτοβουλίες επιμέρους κοινωνικές ομάδες (τοπική και νέα επιχειρηματικότητα, νεολαία, γυναίκες, μαθητές)
Ø Να αναπτύξουμε δεσμούς συνεργασίας με άλλους Δήμους, καθώς και με σημαντικούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς, σε μια εποχή που κανείς δεν μπορεί να λειτουργεί αποκομμένος από τις παγκόσμιες εξελίξεις και προοπτικές
Ø Να εμβαθύνουμε τη συμμετοχική δημοκρατία και τη διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων στην πόλη μας
Ø Να υπερασπιστούμε με σημαντικές επιτυχίες τη δημόσια περιουσία

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς στη διοίκηση του Δήμου που μας εμπιστευτήκατε, μπορούμε να πούμε με το χέρι στην καρδιά, πως μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Πως με πολύ κόπο και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε στόχους και να θέσουμε τις βάσεις για μια πόλη δημοκρατική, λειτουργική, κοινωνική, οικονομικά υγιή, εμφορούμενη από νέες αντιλήψεις σε όλους τους τομείς.

Δεν έγιναν όλα. Αλλά έγιναν πολλά. Και κυρίως συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ασταμάτητα, και να διεκδικούμε ανυποχώρητα, για να εξασφαλίσουμε σε όλους μας την Ηλιούπολη που ονειρευόμαστε.
Διεκδικούμε και εξασφαλίζουμε την κατοχύρωση όσων έχουμε πετύχει. Αλλά διεκδικούμε και εξασφαλίζουμε και όσα ακόμη δεν καταφέραμε. Παραμένουμε εδώ. Μάχιμοι και αποφασισμένοι, με απόλυτη προτεραιότητά μας την Ηλιούπολη.
Και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε εδώ, με απόλυτη πάντα προτεραιότητά μας την Ηλιούπολη.
Η δημοτική μας Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο, παραμένει μια Δημοτική  Δημοκρατική Παράταξη, με μοναδικό σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ηλιούπολης, στο πνεύμα της διοικητικής αποκέντρωσης και της ενίσχυσης του ρόλου και της αυτοδυναμίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε, να συγκρουόμαστε.
Κόντρα σε συντηρητικά συμφέροντα και πολιτικές, κόντρα σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ανέξοδους λαϊκισμούς, κόντρα σε όσους χωρίζουν αντί να ενώνουν, κόντρα και στον κακό μας εαυτό όποτε χρειάζεται.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συνεχίσουν στο πλευρό μας σ’ αυτόν τον αγώνα, που κοιτάζει στο μέλλον. Γιατί το νέο δεν γεννιέται με απονενοημένα άλματα στο κενό. Το νέο γεννιέται από τη βαθιά και ριζωμένη πίστη σ’ αυτό. Από την αταλάντευτη μάχη με εκφυλιστικές πρακτικές και παρωχημένες αντιλήψεις. Από την αταλάντευτη πίστη στις υγιείς κοινωνικές, ανθρωπιστικές και δημοκρατικές αρχές, αλλά και στις πραγματικά καινοτόμες αντιλήψεις. Σ’ αυτή την πίστη σας καλούμε.

Όλοι μαζί,
πολίτες, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς,
με ευρείες συναινέσεις,
σε συστράτευση,
για τις κοινές μας αξίες,
για τον κοινό μας τόπο,
για το κοινό μας καλό,
για τη δική μας Ηλιούπολη.
Αυτό χρειάζεται η πόλη μας, σε αυτό μας καλούν οι καιροί.

Σας καλούμε κοντά μας, γιατί οι Ηλιουπολίτες και οι Έλληνες αξίζουμε μια άλλη τύχη. Αξίζουμε να αφήσουμε πίσω το κακό παρελθόν και να πορευτούμε σε ένα νέο μέλλον. Με συνέπεια. Με ευθύνη. Με εντιμότητα. Με δημοκρατία. Με όραμα. Με πίστη.

Σ’ αυτόν τον δρόμο πορευτήκαμε την τελευταία τριετία. Σ’ αυτόν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

Όλοι μαζί για την Πόλη μας και τους Ανθρώπους της.
Όλοι μαζί για το τώρα και το αύριο που μας ενώνει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 κξφγδξ ξφγν δακλγν

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ






































ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια